reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Po ilu dniach sprawdzalyscie bete po poronieniu? Czy spada po pierwszej weryfikacj? Chciałabym już zacząć coś ćwiczyć bo przytyłam prawie 6 kg w ostatnim czasie i nie dość ze dół spowodowany poronieniem to jeszcze te kilogramy :(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam wszystkich.
Podpowiedzcie mi,którą klinikę wybrać? Mam straszny mętlik w głowie, im więcej szukam i czytam tym jestem bardziej skolowana. Jestem z województwa mazowieckiego,więc może to być Warszawa albo Łódź. Proszę pomóżcie...
Znajomi robili w Gazecie w łodzi , tam wiem że są podawane zawsze 2 zarodku i za 1 razem się im udało z 4 lata temu mają synka

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam wszystkich.
Podpowiedzcie mi,którą klinikę wybrać? Mam straszny mętlik w głowie, im więcej szukam i czytam tym jestem bardziej skolowana. Jestem z województwa mazowieckiego,więc może to być Warszawa albo Łódź. Proszę pomóżcie...
Gamecie

Wlasnie sobie czytalam ze zrosty wewnatrzmaciczne po cc najlepiej usunac histeroskopowo,bo najprawdopodobniej to jest u mnie przyczyna nieudanego zagniezdzenia zarodka.miala ktoras taki zabieg?jak dlugo po zabiegu trzeba odczekac z kriotransferem?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Owszem wiem. że są dyżury telefoniczne i tak też zrobiliśmy czyli zadzwoniliśmy. Po ok. 1,5 godziny oczekiwania, nerwów i płaczu nikt nie zadzwonił.

Zdecydowaliśmy się pojechać do przychodni i czekając pod gabinetem Pani Doktor najpierw chodziła po korytarzu a po 30 min zadzwoniła i jak żona powiedziała że jest pod gabinetem to powiedziała że mamy się zarejestrować i odłożyła słuchawkę nie czekając na odpowiedź.

A na konsultacji to już pisałem że szybko szybko i następny a z kartą nie była zapoznana i pytała się czy mamy ze sobą badania które notabene były robione w Novum dwa dni wcześniej i były już na kartotece online.

Ja rozumiem że podchodzimy do tego emocjonalnie i dla nas jest to najważniejsza sprawa na chwilę obecna ale ja przynajmniej oczekuję że z racji tego że jest to przychodnia która specjalizuje się w leczeniu niepłodności to okażą trochę więcej empatii np. Pani dyrektor Korbasińska Dagmara. Jest to złota kobieta. Jak rozmawiała z żoną to żona się popłakała ze szczęścia choć była to tylko rozmowa przygotowawcza do całego procesu IV. Później jak nas widziała to za każdym razem podchodziła i chwilkę porozmawiała. To jest własnie osoba która rozumie i chce pomóc - choćby rozmową a to wiele daje.
Przykre ze spotkalo Was obcesowe zachowanie ze strony personelu Novum [emoji52] Moze to kwestia lekarza prowadzacego?
My jestesmy na poczatku drogi, dopiero w trakcie pierwszej procedury (po pierwszym transferze), ale nigdy nikt nas zle tam nie potraktowal. Czasem tylko panie z recepcji nie potrafia ogarnac tematu, ale zakladam ze w klinice nieplodnosci najwazniejsze to miec dostep do kompetentnych lekarzy [emoji5]
A co do telefonu i umawiania sie na konsultacje z lekarzem prowadzacym, nie wiem czy dobrze zrozumialam Twoja wypowiedz, ze czekaliscie 1.5h na telefon i nikt do Was nie zadzwonil? Te konsultacje w naszym przypadku (i z tego co wiem tak to w Novum funkcjonuje) polegaja na tym ze to pacjent ma dzwonic do lekarza o umowionej porze. Zazwyczaj trzeba czekac na polaczenie, moj rekord to 40 min, wynika to z faktu, ze lekarz jest w tym czasie na linii z innym pacjentem. Ale gdy sie jest zapisanym, to zawsze sie czlowiek w koncu doczeka na rozmowe [emoji4] lekarz ma na dzien okreslona liczbe pacjentow do konsultacji, takze dla nikogo nie zabraknie czasu [emoji5]
Powodzenia![emoji110]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

@misis188 no i w sumie najważniejsza dla mnie rzecz - zawsze jak mi włoski na nogach odrastały to tak w 2-3 dniu strasznie mnie swędziały całe giry tak, że drapałam aż do krwi albo polewałam gorącą wodą (tak, wiem - pierwszy krok do żylaków) ale tylko to mi pomagało, a teraz miodzio - nic mnie nie swędzi :)
To zakupie sobie to po porodzie:)

reklama
Kochane smigam spaciu od jutra 2X dziennie estrofem od wt encorton i od środy 3x encorton , oby tylko mój M znosił moja huśtawkę hormonalna bo juz ma mnie dość

Cześć dziewczyny czy któraś z Was urodziła dzidziusia mającego klasę zarodka 3ccc

Do góry