reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Gratulacje!! :laugh2: [emoji173]️

No za szybko, ale ja i tak bym zrobiła ;) wykupiłaś weryfikacje? bo to wtedy chyba tak czy siak jest w tym pakiecie to badanie... ja wykupię na pewno.

Super [emoji173]️ Datę porodu też masz niezłą :laugh2: to jest jedyny argument pocieszający mojego męża, że transfer się nie udał, to chociaż nie urodzę 1 listopada :laugh2: taa, bo lepiej rodzić w grudniu... ja nigdy nie chciałam, to może jak na złość się uda ;)
Ej no ja sie urodzilam 2.11 !! :D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej Kochane....śpicie? :rolleyes:
Podpowie mi któraś jakie badania należałoby zrobic przed stymulacja?
I o co chodzi z heliobacter? Jaki ma wplyw na ivf....bo widze ze piszecie o nim...
Dziękuję:-D

Ej no ja sie urodzilam 2.11 !! :D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

2gi, to nie 1szy :laugh2::laugh2::laugh2: Twoja mama mocno nogi zaciskała i słusznie :laugh2: my mamy rocznice związku 1.11, już co prawda nie świętujemy bo zamieniliśmy na rocznice ślubu, ale weź tu urodziny na cmentarzu świętuj :biggrin2: to takie żarty oczywiście, przecież to nie jest istotne ;)

Hej Kochane....śpicie? :rolleyes:
Podpowie mi któraś jakie badania należałoby zrobic przed stymulacja?
I o co chodzi z heliobacter? Jaki ma wplyw na ivf....bo widze ze piszecie o nim...
Dziękuję:-D
Paśnik twierdzi, że helicobacter ma wpływ na zagnieżdżanie zarodka...
Co do innych badań przed ivf - wszystko zależy od historii, wskazań itp. Hormonalne zleca dr w klinice, a inne immunologiczne robimy na własną rękę lub jeśli trafi się na dobrego lekarza, który chce współracować z immunologiem. Niestety wielu z nich jest "najmądrzejszych" więc w dużym stopniu musimy same szukać przyczyn i działać "na boku"

Witajcie Kochane przepraszam że tak długo się nie odzywalam , ale miałam na głowie remont mieszkania wszystko sama robiłam włącznie z kładzenie i szlifowanie gładzi;) i kładzenie paneli M ma za dobrze że mną , nadal nie zwolnieniu na szczęście jak narazie uniknelam grypska tylko jakieś miale-przeziembienie w międzyczasie, 7 byliśmy na wizycie przed 2 podejściem do crio wszystko oki czekamy na miesiączkę i zaczynamy stymulację na sztucznym jak wszystko dobrze pójdzie to zaraz po świętach transfer, lek stwierdził że ja to chyba specjalnie celuje w te święta bo wcześniej Bożego Narodzenia a teraz wielkanocne no na to wpływu nie mam cykle tak mam i już , co do leków rozpisal mi już jedynie co to wcześniej zacznę prolutex niż przed wcześniejszym crio wtedy zaczęłam 18 dc dzień przed transferem a teraz zacznę od ok 12-13 dc obu było oki bo stwierdził że uczulenia na luteine nie było dowcipny ale za słabo się wchłaniają będę się odzywac na bieżąco za wszystkie trzymam mocno kciuki;)

Paśnik twierdzi, że helicobacter ma wpływ na zagnieżdżanie zarodka...
Co do innych badań przed ivf - wszystko zależy od historii, wskazań itp. Hormonalne zleca dr w klinice, a inne immunologiczne robimy na własną rękę lub jeśli trafi się na dobrego lekarza, który chce współracować z immunologiem. Niestety wielu z nich jest "najmądrzejszych" więc w dużym stopniu musimy same szukać przyczyn i działać "na boku"
Dziękuję Ci....
No właśnie ja musze raczej dzialac na boku...
Napewno zrobię panel tarczycowy...no poziomy wit.D3..b12..kw.foliowy..chyba troche pogrzebie w krzepliwosci...(przez moj pobyt w szpitalu i przebyte mikro niedotlenienia) lekarzy nam narazie juz dość...jestem coraz glupsza chodzac do nich...
No i nie wiem co jeszcze byloby potrzebne...
:happy::happy::happy:

reklama
Super ❤️ Datę porodu też masz niezłą :laugh2: to jest jedyny argument pocieszający mojego męża, że transfer się nie udał, to chociaż nie urodzę 1 listopada :laugh2: taa, bo lepiej rodzić w grudniu... ja nigdy nie chciałam, to może jak na złość się uda ;)[/QUOTE]
To trzymam kciuki żeby się udało na grudzień :D

Do góry