reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dzień dobry [emoji5]byłam dziś oddać krew - wynik po 14. Cis mnie jednak trapi i dzisiejszy wynik wcale mnie nie uspokoi ☹️dziś mój 12 dpt, a ja się czuje „nie ciążowo” [emoji848]po drodze z szpitala kupiłam test bo przecież do 14 to kawał czasu. Piersi mnie absolutnie nie bolą, czasem tylko brzuch i wczoraj jajnik jak wstawałam z łóżka czy jak się śmiałam i tyle. Teścik wyszedł pozytywnie, ale martwię się.
1520843871-8212e653fc44e5be-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja nie miałam ŻADNYCH objawów wczesnej ciazy poza brakiem okresu do wizyty serduszkowej. No może na etapie wizyty trochę to rozciąganie macicy czułam... ale to dla ciebie dopiero za pare tygodni. Na twoim etapie nawet o ciazy nie wiedziałam bo zdążyła mi się „wpadka”. 3 miesiace wcześniej powiedziano nam ze nie ma opcji na naturalna ciąże z plemnikami męża wiec odpuściłam liczenie dni i... pomyliły mi sie tygodnie, okres mi sie o tydzień spóźnił a ja nie zauważyłam bo myślałam ze jest tydzień wcześniej. Tak wiec wywal te głupie myśli do kosza

reklama
Ja nie miałam ŻADNYCH objawów wczesnej ciazy poza brakiem okresu do wizyty serduszkowej. No może na etapie wizyty trochę to rozciąganie macicy czułam... ale to dla ciebie dopiero za pare tygodni. Na twoim etapie nawet o ciazy nie wiedziałam bo zdążyła mi się „wpadka”. 3 miesiace wcześniej powiedziano nam ze nie ma opcji na naturalna ciąże z plemnikami męża wiec odpuściłam liczenie dni i... pomyliły mi sie tygodnie, okres mi sie o tydzień spóźnił a ja nie zauważyłam bo myślałam ze jest tydzień wcześniej. Tak wiec wywal te głupie myśli do kosza
Ja tylko czułam ciagniecie w pachwinach czasem a tak to żadnych boli piersi ani nic

Dwa dni miałam już czysto, a tu znowu... Dziewczyny, wysłałam do apteki po nospa forte i magnez (dziś są dość bolesne skurcze). Czy to wystarczy? Oprócz tego biorę luteinę 3x1.

Kochana ehhh ciagle cos, nospa jest bezpieczna. Lez dzis jak najwiecej, pewnie wypływają resztki krwiaka. Wiesz moze jaki on był na początku i ile sie zmniejszył? Obserwuj sie.

A masz stala pensje? Ja mam stala i w zaleznosci od dlugosci miesiaca i chyba ilosci dni ustawowo wolnych od pracy pensje mam wyzsza bo wczodza właśnie te niedziele i swieta. Np pracujac mialsm 1995 zl na lape a ostatnio mialam pensje 2210 bo luty byl krotszy a za styczen 2250 oczywiscie z jakimiś groszami z tym ze tak jak mowie ja mam pensje stala, nie msm zadnych premii ani innych dodatkow

Ja mam zmienną: podstawa stała+premie, ale zawsze dostaję to zsumowane jako jedną wypłatę. Byłam 3 miesiące na L4 80%, teraz od miesiąca mam z kodem B. I myślałam że za 100% dostanę więcej, dlatego pytam jak to liczą.

Ja mam zmienną: podstawa stała+premie, ale zawsze dostaję to zsumowane jako jedną wypłatę. Byłam 3 miesiące na L4 80%, teraz od miesiąca mam z kodem B. I myślałam że za 100% dostanę więcej, dlatego pytam jak to liczą.
Ja mam tak jak Ty, podstawa + premia i powinnaś mieć więcej bo jest to liczona średnia z ostatnich 12mcy. Owszem te 3mce zaniżyły Ci ją. Ja będąc na l4 nie odczuwam tego zarabiam tyle co jak pracowałam. Możesz sama to sobie obliczyć wszystkie pensje z 12mcy/12 i zobaczysz ile powinnaś dostawać. I jak coś Ci się nie zgadza zgłoś do hr.

Mi sie wydaje ze beda Ci liczyc od podstawy bo to tez pewno masz na umowie ale ja sie nie znam. A wieksza bedziesz miec na pewno. Mi sue bardziej oplacs byc na l4 ciazowym niz do roboty chodzic:)

Dzień dobry [emoji5]byłam dziś oddać krew - wynik po 14. Cis mnie jednak trapi i dzisiejszy wynik wcale mnie nie uspokoi ☹️dziś mój 12 dpt, a ja się czuje „nie ciążowo” [emoji848]po drodze z szpitala kupiłam test bo przecież do 14 to kawał czasu. Piersi mnie absolutnie nie bolą, czasem tylko brzuch i wczoraj jajnik jak wstawałam z łóżka czy jak się śmiałam i tyle. Teścik wyszedł pozytywnie, ale martwię się.

Kochana ja za to się czułam 100% okresowo :p i byłam pewna że zaraz dostanę:p testy piękne aby teraz beta szybowala prawidłowo !! ✊

Ja mam tak jak Ty, podstawa + premia i powinnaś mieć więcej bo jest to liczona średnia z ostatnich 12mcy. Owszem te 3mce zaniżyły Ci ją. Ja będąc na l4 nie odczuwam tego zarabiam tyle co jak pracowałam. Możesz sama to sobie obliczyć wszystkie pensje z 12mcy/12 i zobaczysz ile powinnaś dostawać. I jak coś Ci się nie zgadza zgłoś do hr.
O widzisz:) juz masz odpowiedz:)

A jakie objawy by Cię uspokoiły? Mnie piersi bolały dopiero ok 8tc, ani razu nie żygałam, nie chciało mi się spać. Nie zwracaj na nie uwagi bo to naprawdę jest bardzo indywidualna sprawa. Najwazniejszy objaw (dwie kreski na teście) masz, wiec przestań się stresować i uwierz w swojego dzieciaka:)

reklama
@Koniczyna82 - u mnie zaraz 11tc. Kilka tygodni temu miałam krwiaka i on się oczyszcza. W piątek myślałam, że już może po wszystkim. Dzisiaj "nowa" stara krew i skurcze brzucha (po przebudzeniu, teraz jakby nie). Zastanawiam się, do kiedy nospa jest "bezpieczna".

Moja koleżanka (ciąża naturalna, nie po IVF) brała nospe całą ciążę (takie miała zalecenia lekarza). Maleństwo zdrowe.

Do góry