reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Czesc Dziewczyny, wczoraj wylądowałam na izbie przyjęć... czekałam 6 godzin, do 23 aż mnie przyjmą. Zaczęłam obficie na brazowo krwawić. To 9 tydzien dziecko sie rozwija dobrze ma 2 cm, tętno 180 ale nad ujściem wewnętrznym krwiak zorganizowany 3cm... Lekarz mnie nastraszylam, ze szanse 50/50. Mam leżeć. Nie mam dzis wielkich plamien czy któraś z Was moze miała podobna sytuacje? Ehhh non stop cos!!!

Ja miałam dokładnie tak samo w 9 tyg , krwiak miał ponad 4,5 cm i zagrażał dziecku . U mnie był dość obfity krwotok . Lekarz kazał nastawić się na wszystko wiec wiem co teraz przechodzisz . Wiem ze myśli dobijają ale musisz się uspokoić i leżeć plackiem . Wstawaj tylko na siku , zakaz kąpieli jakichkolwiek . Ja tak lezalam 3 tyg na prenatalnych był dalej na usg ale dziecko już było tak duże ze lekarz powiedzial ze juz nie zagraża jego życiu . Teraz dbaj o was i trzymam kciuki .
Moja rada dla wszystkich dziewczyn jeśli macie taka szanse szukajcie lekarza do prowadzenia ciazy który pracuje w szpitalu w którym chcecie rodzić. To ułatwia sprawę przy takich sytuacjach i jak pójdziecie rodzić to jest o niebo lepiej gdy ktoś zna was i wasz przypadek i ile przeszliście.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

No właśnie chyba pójdę to skonsultować ,bo lekarz od usg też się martwił już samym wyglądem a ona ,że tak może być po takiej dawce hormonów...może to jakaś przeciwniczka in vitro?czasem mam wrażenie ,że wśród lekarzy duuużo ich jest :(
Tym akurat sie nie przejmuj! Prywatne nastawienie jakichs osob do ivf, nawet ginekologow, nas nie interesuje! Pamietaj, nie warto zaprzatac sobie nimi glowy Kochana [emoji173]
A lekarza zawsze mozna zmienic[emoji6] Z jakiego jestes miasta? Moze dziewczyny z tej samej lokalizacji pomoga wybrac jakiegos dobrego gina? A najlepiej gin-endokryn.? Ja akurat na wynikach tarczycowych sie nie znam, ale skoro dziewczyny siedzace w temacie mowia ze jest problem, trzeba to skonsultowac u kogos innego.
Trzymam kciuki [emoji8]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Tym akurat sie nie przejmuj! Prywatne nastawienie jakichs osob do ivf, nawet ginekologow, nas nie interesuje! Pamietaj, nie warto zaprzatac sobie nimi glowy Kochana [emoji173]
A lekarza zawsze mozna zmienic[emoji6] Z jakiego jestes miasta? Moze dziewczyny z tej samej lokalizacji pomoga wybrac jakiegos dobrego gina? A najlepiej gin-endokryn.? Ja akurat na wynikach tarczycowych sie nie znam, ale skoro dziewczyny siedzace w temacie mowia ze jest problem, trzeba to skonsultowac u kogos innego.
Trzymam kciuki [emoji8]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Przejmuję się w sensie ,że jestem wkurw... bo lekarz powinien zawsze pomagać a nie szkodzić!
mam namiar na dobrą endokrynolog,będę tez u Paśnika-żle ,że coś wyszło ,ale z drugiej strony się cieszę,bo wiem w jakim kierunku iść i co było przyczyna niepowodzeń...żałuję tylko,że tak póżno to zrobiłam :( bo straciłam 4 Kropki :(

to chyba bylo do Pauliny ale powiem Wam ze ja z tym plamieniem tez sie mam, dwa tygodnie temu mialam cos ala krwawienie i wtedy myslalam ze to juz @, a od wcozraj znow jakies brudy wychodza i juz sama nie wiem, a jakbym zaliczyla tamto jako poczatek cyklu to dzisiaj jakis 15 dzien!
[emoji21][emoji21][emoji21]
Ostatnio poszlo szybciej a teraz wracac ciagle plamienie i czekam na taki prawdziwy okres z utesknieniem!!!

Tak, Sorki to było do Pauliny.

A co gin na te plamienia? Czasem endo tak fiksuje i w sumie dobrze by było się dowiedziec czemu

Ja miałam dokładnie tak samo w 9 tyg , krwiak miał ponad 4,5 cm i zagrażał dziecku . U mnie był dość obfity krwotok . Lekarz kazał nastawić się na wszystko wiec wiem co teraz przechodzisz . Wiem ze myśli dobijają ale musisz się uspokoić i leżeć plackiem . Wstawaj tylko na siku , zakaz kąpieli jakichkolwiek . Ja tak lezalam 3 tyg na prenatalnych był dalej na usg ale dziecko już było tak duże ze lekarz powiedzial ze juz nie zagraża jego życiu . Teraz dbaj o was i trzymam kciuki .
Moja rada dla wszystkich dziewczyn jeśli macie taka szanse szukajcie lekarza do prowadzenia ciazy który pracuje w szpitalu w którym chcecie rodzić. To ułatwia sprawę przy takich sytuacjach i jak pójdziecie rodzić to jest o niebo lepiej gdy ktoś zna was i wasz przypadek i ile przeszliście.

Dziekuje Ci kochanie! Takie historie mnie pocieszają. No wlasnie planuje na szybki prysznic i tyle. Niestety krwiaki sa paskudne i sie sączą, ehhh

reklama
Dziekuje Ci kochanie! Takie historie mnie pocieszają. No wlasnie planuje na szybki prysznic i tyle. Niestety krwiaki sa paskudne i sie sączą, ehhh

Ten mały pulpecik walczył dzielnie by przyjść na świat i Twój bąbelek tez zawalczy!!Pozdrawiamy [emoji8][emoji8]
1520766360-e74212bd9dbe9e46-aaaaaa.jpeg

Do góry