reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
@dżoasia U mnie to co prawda rozważania czysto teoretyczne, ale w kwestii tych orzechów co to nimi warto czerwone wino zagryzać - jakie to maja byc orzechy? Włoskie? Laskowe? Ziemne niesolone? Wszystko-jedno-jakie? [emoji16]

Chyba nie jest wszystko jedno, ja dlugo chodzilam do dziewczyny zajmujacej sie homeopatia i ona mi te orzechy ustawila, co powinnam co absolutnie bez sensu. Cos tam w tym musi byc.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@dżoasia U mnie to co prawda rozważania czysto teoretyczne, ale w kwestii tych orzechów co to nimi warto czerwone wino zagryzać - jakie to maja byc orzechy? Włoskie? Laskowe? Ziemne niesolone? Wszystko-jedno-jakie? [emoji16]

Brazylijskie. Ale chyba nie sezon na nie bo nigdzie w sklepach ich nie znalazlam teraz. Nawet w tej hurtowni co z niej bakalie do cateringu zamawiamy ostatnio nie bylo. Ale ratuje sie wszystkimi innymi - wloskie, pecan, nerkowce, laskowe, migdaly i to tego morele, zakrapiane wiadomo czym ;) wlasnie jestem w trakcie kolacji:laugh2:

Hej. Jestem tu nowa , chciałam przeczytać całe forum ale stwierdziłam ze to mission imposible[emoji6], w związku z tym poprostu zapytam - czy są tu dziewczyny walczące z przywróceniem funkcji jajnikom ?? Stwierdzono u mnie przedwczesna menopauzę i zastanawiam się czy jest w ogóle możliwe zajść w ciąże , czy da radę wydobyć jakies jajeczka za pomocą stymulacji hormonalnej , czy którejś z Was się już to udało ?? Piszcie , będę wdzięczna .

Hej. Jestem tu nowa , chciałam przeczytać całe forum ale stwierdziłam ze to mission imposible[emoji6], w związku z tym poprostu zapytam - czy są tu dziewczyny walczące z przywróceniem funkcji jajnikom ?? Stwierdzono u mnie przedwczesna menopauzę i zastanawiam się czy jest w ogóle możliwe zajść w ciąże , czy da radę wydobyć jakies jajeczka za pomocą stymulacji hormonalnej , czy którejś z Was się już to udało ?? Piszcie , będę wdzięczna .

Hej! A jakie u ciebie amh? W jakim wieku jesteś? Jeśli nie ma jakiejś dużej tragedii to myślę, że większe dawki leków będą w stanie cię wystymulować i uda się zebrać jakieś jajka. U pacjentek z niskim amh i słabą odowiedzią na stymulację zaleca się tzw priming estrogenowy w cyklu poprzedzającym stymulację - ma to za zadanie polepszyć jakość komórek i pomóc w "hodowli" pęcherzyków. Jest też nowa metoda polegająca na pobraniu wycinka tkanki jajnika, "obudzeniu" go w labo i wszczepieniu, następnie jest stymulacja. Ale ta metoda jest stosowana na chwilę obecna tylko w krk w jednej klinice i jest dość kosztowna - ok 20tys zł. Jakiś rok temu dopiero ją wdrażali, nie wiem jakie są efekty.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry