reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Byłam tydzień temu, ale był tylko pęcherzyk [emoji19], więc narazie nie ma się czym chwalić, dzisiaj mam kolejną wizytę około 13:40. Może już coś będzie, jakieś czarne myśli mnie nachodza niestety, cala w nerwach chodzę, na niczym nie umiem się skupić [emoji19]

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom
Trzymam kciuki kochana, musi byc dobrze ❤️✊✊

Dziękuję dziewczyny za dobre słowa i kciuki oczywiście - wizytę mam dopiero o 15, mam nadzieje że w końcu się dziś dowiem co za niespodziankę noszę pod sercem ❤️
w końcu to 15t 3 dc - liczę na dziewczynkę - z okazji dnia kobiet hehe ale jak bedzie synuś to też bede szczesliwa. Ważne zeby było ok :)
A Wam z okazji naszego święta - życzę spełnienia tego największego marzenia o ktore kazda z nas tutaj walczy dzielnie ❤️❤️❤️
Trzymam kciuki ;) ❤️✊

Dziewczyny powiedzcie mi od którego tc lekarz nie robi USG dopochwowego a przez brzuch? Czy jest jakiś konkretny termin czy zależy od lekarza/zarodka? A i mam pytanie o badanie moczu... ostatnio wyszły nieciekawe wyniki i teraz chce to zrobić na 100% dobrze... wiem że trzeba pobrać rano, ze środkowego strumienia, ale chce dopytać o podmycie się: wystarczy samą wodą (jak najmniej chemii) czy może być standardowy płyn do higieny intymnej? (nie zaburzy wyniku?) Pomóżcie ;)
Kochana dokladnie sie wymyj (ja myje sie sama woda przed oddaniem moczu). U mnie pierwsze badanie przez powloki bylo przy badaniu prenatarnym i to bylo w 11tc o ile mnie pamiec nie myli. Dzien wczesniej mialam wizyte i usg mialam dopochwowo a juz podczas kolejnej wizyty 3 tygodnie pozniej przez powloki.

Dziewczyny powiedzcie mi od którego tc lekarz nie robi USG dopochwowego a przez brzuch? Czy jest jakiś konkretny termin czy zależy od lekarza/zarodka? A i mam pytanie o badanie moczu... ostatnio wyszły nieciekawe wyniki i teraz chce to zrobić na 100% dobrze... wiem że trzeba pobrać rano, ze środkowego strumienia, ale chce dopytać o podmycie się: wystarczy samą wodą (jak najmniej chemii) czy może być standardowy płyn do higieny intymnej? (nie zaburzy wyniku?) Pomóżcie ;)
Ja mam usg przez brzuch od 10tc ;)

Ja zawsze podmywałam się płynem który mam-dla kobiet w ciąży. A reszta tak jak wyżej napisałaś. Pierwsze usg przez powłoki brzuszne mialam podczas badan prenatalnych ale mała średnio współpracowała w związku z tym w polowie lekarz zrobił dopochwowo i mała przekręcała się tak jak chciał.

reklama
Dziewczyny powiedzcie mi od którego tc lekarz nie robi USG dopochwowego a przez brzuch? Czy jest jakiś konkretny termin czy zależy od lekarza/zarodka? ;)

pierwsze prenatalne już jest robione przez powłoki, ale oceny łożyska nawet w drugim trymestrze dokonuje się przez pochwę, choć to pewnie zależy od położenia łożyska

Do góry