reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

No ja na poczatku prosilam lekarzy o wywolanie poronienia, bo sie ludzilam ze jednak uda mi sie uniknac zabiegu, zeby moc szybko podejsc do kolejnego transferu. U nas w klinice po lyzeczkowaniu zalecaja odczekanie 3 cykli przed kolejnym podejsciem. Ale trudno. Dzis czuje sie juz bardzo dobrze. Widocznie tak mialo byc. Odczekamy sobie na spokojnie, zajmiemy sie innymi sprawami, a pewnie w okolicach czerwca/lipca wrocimy po mrozaczki [emoji4]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie też zalecają 3 cykle, ale to łyżeczkowanie to początek pierwszego, potem naturalny okres czyli drugi cykl i po kolejnej miesiączce już transfer. Więc w miarę szybko to leci:)

reklama
U mnie też zalecają 3 cykle, ale to łyżeczkowanie to początek pierwszego, potem naturalny okres czyli drugi cykl i po kolejnej miesiączce już transfer. Więc w miarę szybko to leci:)
Ja liczylqm pelne 3 mies i jakos tak mi prawie na lipiec wypadalo. Ale juz sie przestalam tym przejmowac [emoji4] i tak nie mamy na to wplywu. Ile trzeba bedzie czekac, tyle poczekamy.
A ja za to caly czas glowkuje jakie by tu sobie zrobic jeszcze badania. Myslalam z jednej strony zeby do MTHFR (ltore mam obydwie w wersji hetero) dorobic tez trombofilie, a z drugiej strony zastanawiam sie nad immunologia, o ktorej widze ze tu duzo piszecie [emoji4] Tylko pytanie czy pierwsza nieudana proba, gdzie doszlo do implantacji, lecz zarodek byl uszkodzony i skonczylo sie pustym jajem plodowym, to jest juz wskazanie do badan immunologicznych? Jak sadzicie?

Ja liczylqm pelne 3 mies i jakos tak mi prawie na lipiec wypadalo. Ale juz sie przestalam tym przejmowac [emoji4] i tak nie mamy na to wplywu. Ile trzeba bedzie czekac, tyle poczekamy.
A ja za to caly czas glowkuje jakie by tu sobie zrobic jeszcze badania. Myslalam z jednej strony zeby do MTHFR (ltore mam obydwie w wersji hetero) dorobic tez trombofilie, a z drugiej strony zastanawiam sie nad immunologia, o ktorej widze ze tu duzo piszecie [emoji4] Tylko pytanie czy pierwsza nieudana proba, gdzie doszlo do implantacji, lecz zarodek byl uszkodzony i skonczylo sie pustym jajem plodowym, to jest juz wskazanie do badan immunologicznych? Jak sadzicie?

To mógł być przypadek. Badania immuno to kupa kasy, ja bym narazie odpuściła.

"Umarłych wieczność dotąd trwa,

dokąd pamięcią im się płaci"

Są chwile i ludzie których się nie zpomina"

Ty żyjesz, choć martwe Twe powieki, Bo w sercach naszych trwać będziesz na wieki”

…pozostaniesz na zawsze w sercach tych, którzy Cię kochali…

Nikt nie umiera na ziemi, dopóki żyje w sercach tych, którzy zostają.”

Dla nikogo nie odszedłeś, naprawdę będziesz żył w naszych sercach i myślach.

Zgasłeś jak gwiazda na błękicie, a nam zostawiłeś smutek na całe życie”

Dziewczyny a moze ktorys z tych cytatow wybierzemy

To mógł być przypadek. Badania immuno to kupa kasy, ja bym narazie odpuściła.
Albo faktycznie trafilismy akurat na uszkodzonego genetycznie malca[emoji52]
Ale wiesz Iskierko, jak czlowiek ma troche wiecej czasu do kolejnego podejscia, to chcialby maksymalnie wykorzystac ten czas i za wszelka cene posprawdzac wszystko, zeby miec jakas tam pewnosc na przyszlosc [emoji4] postaram sie zapisac jutro na popoludniowa konsultacje tel z naszym Dr z kliniki. Moze przyblizy nam chocby orientacyjnie kiedy mozna sie spodziewac kolejnego transferu [emoji4] i jakie ewent badania trzeba powtorzyc/dorobic

Ty żyjesz, choć martwe Twe powieki, Bo w sercach naszych trwać będziesz na wieki”

Wg mnie ten drugi cytat:
"Sa chwile u ludzie ktorych sie nie zapomina"
jest piekny, krotki, prosty, z jasnym przekazem.
Ale to juz moze lepiej zeby wypowiedzialy sie dziewczyny, ktore sa dlugo na forum i mialy okazje poznac Damiana.

Kurcze cos znowu moja apka szwankuje. Widze ze nie dodala sie moja wczesniejsza odp. To powtorze. A jesli jednak sie dodala przepraszam za powtorny spam [emoji4]

Ten drugi cytat:

Sa chwile i ludzie ktorych sie nie zapomina

Wg mnie jest prosty, piekny, krotki, z jasnym przekazem.

Ale najlepiej gdyby sie wypowiedzialy dziewczyny, ktore sa juz dlugo na forum, ktore mialy okazje poznac Damiana..
Ja sie przychyle do kazdej Waszej decyzji.

Gosia, bardzo Ci dziekujemy za zorganizowanie wszystkiego, ze zajelas sie skladka i zamowieniem wienca[emoji173]

Pyszny jest. Sam w sobie taki specyficzny ale ostatnio knajpie podali mi. Z sokiem jabłkowym....pycha, polecam

Mi nie posmakował, ale może taki świeżo wyciskany jest lepszy niż kupny :biggrin2:

Obżerająca się Iryskami życzy wytrwałości w rzucaniu tego dziadostwa :D

Haha, No dziękuję, zjedz za mnie kilka Irysków :-D

Powodzenia!!! [emoji4] w odstawieniu cukru najgorsze sa pierwsze dni. Pozniej juz leci. To tak jak kazdy inny odwyk (cukier uzaleznia), jesli sie przemeczy, przetrzyma pierwsze dni i odstawi slodkosci, to pozniej nie brakuje slodkiego smaku w diecie [emoji4]
Tesciowa mi juz nastwila buraki na zakwas, a sok sobie bede tez robic sama [emoji5] sprawdze przepis od jednej znajomej pielegniarki, tzn. w buraku wydraza sie od gory dziurke wiekosci kieliszka od wodki, zasypuje sie to na noc plaska lyzeczka cukru i teoretycznie rano cale wydrazenie powinno byc pelne swiezego gestego soku z burakow. I taka seteczke codziennie rano przed praca [emoji6] [emoji1] tylko nie wiem czy nie okuleje, jak bede pic po jednym kielonku dziennie, tylko na jedna noge[emoji28]

Nie dziękuję kochana :-D ja kiedyś miesiąc bez słodyczy wytrwałam, ale słodycze to jedno, a cukier w innych produktach drugie :frown: A ten przepis na kielona ciekawy :-D szkoda że ograniczam cukier, haha :-D:-D spróbuj i daj znać :biggrin2:

@Chocolateri to stópka na usg? :szok: Matko, jakie to słodkie!:-D

reklama
Kurcze cos znowu moja apka szwankuje. Widze ze nie dodala sie moja wczesniejsza odp. To powtorze. A jesli jednak sie dodala przepraszam za powtorny spam [emoji4]

Ten drugi cytat:

Sa chwile i ludzie ktorych sie nie zapomina

Wg mnie jest prosty, piekny, krotki, z jasnym przekazem.

Ale najlepiej gdyby sie wypowiedzialy dziewczyny, ktore sa juz dlugo na forum, ktore mialy okazje poznac Damiana..
Ja sie przychyle do kazdej Waszej decyzji.

Gosia, bardzo Ci dziekujemy za zorganizowanie wszystkiego, ze zajelas sie skladka i zamowieniem wienca[emoji173]

Tak ten jest spoko mi sie jeszcze podoba ten z gwiazdami hmm podoba Boze co tu sie moze podobac przy takich chwilach no ale jakos to trzeba nazwac :(

Do góry