reklama
Agapl, to się cieszę że się uspokoiłaś. Wiesz ja mam koleżankę z innego forum, której progesteron utrzymywał sie na poziomie 8-9 ng/ml i w czerwcu urodziła córeczkę Z tym progesteronem to jest tak ze chyba często to kwestia indywidualna i jedni mają nawet koło 50 a inni koło 10 i też jest dobrze i rodza zdrowe dzieciaczki. Dodatkowo progesteron wydzielany jest pulsacyjnie tj raz na jakis czas nastepuje wyrzut progesteronu no i robiąc badanie mozesz trafic na moment kiedy chwilowo jest go mniej, no ale nie może być mniej niż 8 (tak przynajmniej tłumaczył mi lekarz). Dodatkowo słyszałam takie opinie ze ten progesteron w lutce i dupku nie jest wykrywalny w badaniach, no ale to juz wiedza z forum wiec trzebaby było dopytać lekarza. Tak wiec widzisz że z tym progesteronem to ciężka sprawa, ja robiła bo lekarz kazał robic i meldowac ale w wielu klinikach się tego nie praktykuje, więc pewnie gdyby lekarz nie kazał robic to tez bym odpusciła. Zatem ja robiłam 7 dpt a nastepnie jak beta wyszła pozytywnie to dopiero przy powtórce bety i w 21 dpt (czyli w sumie 3 razy 7dpt, 14 dpt i 21 dpt). A wiec kochana jest dobrze i nie zamartwiaj się. Udanej niedzieli Wam Wszystkim życze :-)
Królik masz rację z tym progesteronem. Mi lekarz mówił kiedy przyjmowałam duphaston, że nie wpływa on na wynik badania. Pamiętam to dobrze, bo mi wyszło wtedy coś ok. 22. Byłam pewna, że to lek wpłynał na taki wynik, wtedy lekarz dlugo mi tłumaczył, że nie ma lek na to wpływu.
Aisha niczym się nie przejmuj. To może wskazywać na plamienie implantacyjne. Na początku ciązy wiele dziewczyn ma takie plamienia. Zrób jutro badanie bety. Jak upławy się nasilą poradź się lekarza. Jestem jednak przekonana, że lada dzień upławy znikną.
kaska31
Fanka BB :)
u mnie w dalszym ciagu nic chyba tak jak mi wyznaczyli 13 pojde na wywolanie.
CZEŚĆ DZIEWCZYNY.
Aisha, wszystko będzie ok. Bardzo w to wierzę. Obie mamy robić betę 11 i jak wczoraj napisałaś że wyszły Ci w teście 2 krechy to jakoś uwierzyłam że mnie też się tym razem uda. trzymaj się cieplutko.
Aisha, wszystko będzie ok. Bardzo w to wierzę. Obie mamy robić betę 11 i jak wczoraj napisałaś że wyszły Ci w teście 2 krechy to jakoś uwierzyłam że mnie też się tym razem uda. trzymaj się cieplutko.
reklama
Podziel się: