reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Eh napisalam posta i mi sie caly skasowal...nie mam sily go poprawiac, w skrocie- cisnienie wariuje, chyba mam pierwsze obajwy- potok sluzu...delikatne bole piersi, ale na prawde delikatne. Wszystkim zycze milej nocy! :) Mdlilo mnie i czuje sie taka rozbita ale to za pewne od duzych ilosci lekow.

reklama
Czesc Dzeiwuszki

Ten progesteron snil mi sie dzis w nocy. On chyba jest jednak za niski co sadzicei o tym dziewczyny??? Czytalam troche w necie na ten temat ale nic nie rozumiem bo niby normy to 9-47ng/ml do 12 tyg ciazy ale skoro tak, to dlaczego dziewczyny na innych forach pisza,ze lekarze zwiekszaja dawke progesteronu przy wyniku podobnym jak moj.

Ostatnia edycja:
Witam w ten słoneczny ale zimny poranek :-)

agapl
niestety nie pomogę bo nic nie wiem na ten temat. Chyba zrobię sobie też badanie progesteronu.

Dzisiaj mój 4dpt, od wczoraj cały czas coś mnie kuje, wiecie może o co chodzi??

Dzieki mimo wszystko Madzalenak.
Madzialenak ,mnie ciagnelo w dole brzucha w 3 i 4 dniu. Wyczytalam,ze takie bole to wynik przekrwawienia macicy spowodowanego dzialaniem progeteronu.

Agapl
według mnie troszkę za wcześnie zrobiłas ten progesteron, mi zawsze lekarz kazał najwczesniej 7 dpt, bo on rośnie od wartości około 1, wiec u Ciebie jeszcze sobie rośnie. Poniżej wklejam linka na temat wzrostu progesteronu. Pytanie jeszcze iludniowe zarodki miałaś podane? Ale nawet jesli to 12 ng/ml jest też dobrym wynikiem, nie powinien bowiem spaść ponizej 8, no a norma jest 9 więc jesteś po pierwsze powyzej normy a po drugie on według mnie jeszcze rosnie :-)
Progesteron w ciąży | parenting.pl

Dziekuje Krolik :-)
Uspokoilas mnie. Mialam podane zarodki 5-dniowe. Napisalam tez maila do lekarki. Zobaczymy czy odpisze. Oni tutaj nie badaj progesteronu i pewnie bedzie zdziwiona.

agapl - ja o pregesteromie nie mam zielonego pojecia, ale krolik juz kilka razy razy okazala sie doskonalym specjalista od tych spraw takze wyglada na to ze wynik wysmienity i nie ma najmniejszego powodu do zmartwienia.:-)

Madzielanek - teoretyczne moze to byc implantacja:-) Pki co odpoczywaj i nie stresuj sie niepotrzebnie.

Agalpl dobrze ze napisalas do lekarza. On uspokoi Cię na dobre. Ja nie robię w ogóle takiego rodzaju badań, ani progesteronu ani estradiolu, który też musze przyjmowac. Pewnie będę musiała zrobić po wyniku bety tak sądzę.

reklama
Do góry