reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
witajcie ponownie:) ja jednak dzis mialam transfer:) bo embolodzy nie mogli dac 100%szans, ze zarodek sie dobrze rozmrozi, tazke o 12,20 przywitalam zarodek klasy 8B. doktor powiedzial, ze jest dobry i testowac mam hcg 18 wrzesnia. wiec rowniez podlapalam od Was kilka fluidkow:)

Gizas, powodzenia w poniedzialek:)

anula bardzo się cieszę, że masz swój zarodeczek, tyle się na stresowałaś, ale zostanie Ci to wynagrodzone w postaci II pięknych kreseczek. Powodzenia.
Testujesz dzień po mnie :-)

madzielanek - kiedy testujesz?? ja w pon.kwalifikacja i mam nadzieje pocztake stymulki :( boje sie jak cholera .. do tego koncze pisanie pracy mgr to jakoś mniej mysle... a ty jak sie czujesz? który to dpt?

aduś testuję 17.09, czuję się dobrze, dzisiaj czułam tylko jakieś kłucie. W poniedziałek idę do pracy to nie będę tak myślała aczkolwiek z drugiej strony wcale nie chce mi się iść. Co zrobić, pracować trzeba:-)
Fajnie, że Ty już zaczynasz procedurę, a bać się nie ma czego? Powiedz jak tam Twoje TSH ? Czy Ci zmalało? Troszkę mnie dziwi, że nie zwiększyli Ci dawki euthyroxu, ja już mam dawkę 88 a zaczynałam od 25.

madzielanek - nawet nie wiem jak moje TSH, bo bede robic dopiero w poniedzialek jak bede zaczynac stymulacje, tabletki biore dopiero około 10 dni, w pon. okaze sie czy spadlo, bede ja naciskac zeby mii zwikeszyla dawke.
Dlaczego tak pozno testujesz? w invikcie robi się w 6 dpt bo wtedy beta juz powinna cos wskazac.. chcesz tak dlugo czekac? klucie to dobry znac :) mnie kuło caly czas, endometrium ci sie powieksza :) dzidzia juz sie rozpycha :) oj owocny bedzie ten wrzesien czuje to! i duzo narodzin w maju i czerwcu ;P

aduś w 6 dniu uważam, że to za wcześnie. Może zrobię w piątek, ale nie wiem sama czy się odważę. Już się denerwuję na samą myśl. A Twoja beta w 6 dniu ile wynosiła?

madzielanek - no moja wynosiła tylko 2.9 i lekarz juz dawala bardzo male szanse.. wiec faktycznie masz racje nie ma co sie spieszyc. Czekanie jest straszne ale tym razem jest na co ;)

Tak a propo's Invicty, wg mnie te weryfikacje tam sa bezzsensowne. Nie dosc ze człowiek sie stresuje, to jeszcze zyły pokłute ze masakra, szczególnie z moimi cienkimi zyłkami, w które cieżko się pielęgniarkom wkłuc.
Weryfikacje tam są w 3dpt, 6 i 10 dpt. Ja tym razem zrezygnowałam z tych weryfikacji, zaoszczedziłam sobie tym samym nerwów, a moją doktorke poprosiłam aby tak mi dobrała leki abym mogła zrobic normalnie bete w 10 dpt. Ja zrobie chyba w 11 lub 12 dpt, ale nie wiem czy wytrzymam ;) Dzis 7dpt i juz mnie kusi zeby w poniedziałek zrobic sikanca, ale ja chyba od razu bete zrobie, bo z tymi sikancami to róznie bywa. Pozdrawiam Was i miłego wieczorka:)

reklama
Do góry