reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Cześć dziewczyny. Jestem tu nowa. Czy któraś z Was podchodzi albo pochodziła do in vitro w Invimed we Wrocławiu. Jak wrażenia?
Jak jest orientacyjny koszt leków do ,stymulacji przed punkcja przy długim protokole? Będę wdzięczna za odpowiedz.

Hej,
Ja się lecze w invimed we Wrocławiu. Ja szłam krótkim protokołem, więc nie powiem Ci wiele o lekach. Jeśli chodzi o samą punkcję i transfer to było ok, nie ma potrzeby się stresować, wszystkim zajmie się lekarz i położne. Mój transfer niestety się nie powiódł, mam wizytę 21.03 i planujemy co dalej

reklama
Hej,
Ja się lecze w invimed we Wrocławiu. Ja szłam krótkim protokołem, więc nie powiem Ci wiele o lekach. Jeśli chodzi o samą punkcję i transfer to było ok, nie ma potrzeby się stresować, wszystkim zajmie się lekarz i położne. Mój transfer niestety się nie powiódł, mam wizytę 21.03 i planujemy co dalej

A u kogo jesteś ? I wiesz co jest przyczyna niepowodzenia ? Ja tez jestem teraz po pierwszym niepowodzeniu

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

No właśnie i dlatego żaden z nich nie przeżył ani u mnie ani przy dalszym hodowaniu :/ boje się ze z tym mrożakiem będzie to samo i ze to wszystko nie ma sensu

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mrożaka bierz i nie marudź. Potem będziesz myśleć co dalej.

Dziewczyny czy zawsze się bierze antykoncepcje przed in vitro? Od czego to zalezy?

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Nie, nie zawsze się bierze. Ja szłam krótkim protokołem bez antykoncepcji. Moim zdaniem to lekarz ocenia, który protokół i jaka stymulacja będzie lepsza biorąc pod uwagę obraz USG, poziom AMH i historię pacjentki.

reklama
Lecze się w hiszpani .po 3 stumulacjiach zmieniłam klinikę i teraz po czasie wiem że że zdecydowanie za późno .Można było mniej cierpieć . Dobra klinika i dobrzy embriolodzy to podstawa takie jezt moje zdanie .
Tylko ze w tej klinice jest bardzo dobre labolatorium.i embriolodzy ktorzy sa na kazde zapytanie. Tez sie tam leczylam, to byla moja 3 klinika i lekarz zastanawial sie czy jest sens sue stymulowac jak zawsze byly takie zke zarodki (w tych dwoch poprzednich klinikach) czy nie zdecydiwac sie na in vitro z kd czy adopcje zarodka. Pierwsza stymulacja w tej klinice i same zarodki najwyższej klasy. Ja oczywiście nikogo nie namawiam ale po prostu msm porownanie

Do góry