reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Witam dziewczyny :)
Wczorajsza wizyta pęcherzykowa była szybka, ale pęcherzyk jest, ma się dobrze :) beta w 17dpt - 1885:)
W poniedziałek 12.03 mam kolejny termin, wtedy powinno już być widać serduszko i na tym zakończymy wizyty w klinice :)
Jestem szczęśliwa
Gratuluję i czekamy na informacje jak po kolejnej wizycie ❤❤❤❤

reklama
No i po wizycie,3.weryfikacja w 10dpt i beta zerowa.Mimo transferowania 2 dużych blastocyst,mimo odpowiedniej grubosci endometrium,mojego kilkudniowego urlopu i oszczedzania się.Wszystko na nic. Teraz mamy poświęcić marzec na diagnostykę.Na poczatek badanie receptywnosci endometrium.Czy któraś z Was miała podobną sytuację?
Przykro mi :( tule mocno :*

No i po wizycie,3.weryfikacja w 10dpt i beta zerowa.Mimo transferowania 2 dużych blastocyst,mimo odpowiedniej grubosci endometrium,mojego kilkudniowego urlopu i oszczedzania się.Wszystko na nic. Teraz mamy poświęcić marzec na diagnostykę.Na poczatek badanie receptywnosci endometrium.Czy któraś z Was miała podobną sytuację?

Przykro mi ;(

Dobrze @chlop
Juz wszystko jasne. Przyjma mnie jutro wieczorem. I tak jak bylo zaplanowane najpierw zaloza te leki na wywolanie, beda obserwowac jak sytuacja wyglada i zabieg w poniedzialek

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
W końcu jakieś konkretne informacje @chlopkers ... wierzymy że wszystko pójdzie zgodnie z planem...
3maj się Kochana! :*

Wczoraj gdzieś nie miałam sily pisac,tak mnie bolal brzuch. Ale miałam punkcje,pobrano 20 komórek. No i teraz czekanie ile wytrwa do 5 doby. Tak czy siak transfer odroczony. W międzyczasie szykuje się jeszcze na histeroskopie.
Dzis znow jakos wiary mi brakuje. Zwłaszcza,ze w tym tygodniu same porażki na forum byly :hmm: Wiec czemu mi mialoby sie udac...No i jeszcze martwie sie jak w tym wszystkim ogarnac prace. W tym tygodniu jezdzilismy co 2-dzien. Teraz jeszcze ta histeroskopia...A jak Wy to mowilyscie...skoro estrofem bede brala od 3dc to cykl jest naturalny czy sztuczny? Duzo znowu wizyt
@Gotart ja jak bylam na estrofemie to wystarczyła jedna max dwie wizyty i transfer... I to jest cykl sztuczny.
A swoją drogą jajek wyprodukowaławyprodukowałas jak zdrowa Kurka :p:D:p

Dobrze @chlop

W końcu jakieś konkretne informacje @chlopkers ... wierzymy że wszystko pójdzie zgodnie z planem...
3maj się Kochana! :*
Bylismy dzis pierwszy raz w zyciu na lyzwach, ale super zabawa, od dwoch miesiecy sie tak nie usmialam i nie zmeczylam fizycznie! Do teraz czuje stado endorfin harcujacych w moim ciele [emoji2] Ale kurcze wstyd sie przyznac, ze szarzowalam jak na poczatkujaca i zaliczylam jedna mocna glebe przodem do lodu (jak sledz), stluklam troche prawe kolano (jutro wystapie w szpitalu z bandazem elastycznym) no i lewa piers [emoji52] z zewn nic nie widac, ale boli jak cholera, jak mi nie przejdzie, to ja pokaze w pon ginowi, choc nie chce sobie wyobrazac co mi na to powie, dzisiaj rano mielismy na wizycie usg i w zwiazku z tym pogadanke na temat jajnikow po stymulacji, a takze unikania roznych gwaltownych ruchow ciala w zwiazku z tym [emoji6] takze dziewczyny nie wiek decyduje o odpowiedzialnosci, po mnie widac, ze jaka stara taka glupia[emoji15]

Tu sie nie zgodze do konca. Przy pozamacicznej beta moze tez przyrastac tak samo jak w normalnej ciazy. Slabe przyrosty moga swiadczyc bardziej o pustym jaju niz o cp. Ale kontrolowac oczywiscie trzeba :)
U mnie slaby przyrost poskutkowal wlasnie pustym jajem. Ale tak naprawde dopiero usg daje odpowiedz co sie dzieje w organizmie.

Bylismy dzis pierwszy raz w zyciu na lyzwach, ale super zabawa, od dwoch miesiecy sie tak nie usmialam i nie zmeczylam fizycznie! Do teraz czuje stado endorfin harcujacych w moim ciele [emoji2] Ale kurcze wstyd sie przyznac, ze szarzowalam jak na poczatkujaca i zaliczylam jedna mocna glebe przodem do lodu (jak sledz), stluklam troche prawe kolano (jutro wystapie w szpitalu z bandazem elastycznym) no i lewa piers [emoji52] z zewn nic nie widac, ale boli jak cholera, jak mi nie przejdzie, to ja pokaze w pon ginowi, choc nie chce sobie wyobrazac co mi na to powie, dzisiaj rano mielismy na wizycie usg i w zwiazku z tym pogadanke na temat jajnikow po stymulacji, a takze unikania roznych gwaltownych ruchow ciala w zwiazku z tym [emoji6] takze dziewczyny nie wiek decyduje o odpowiedzialnosci, po mnie widac, ze jaka stara taka glupia[emoji15]

Ja biore pingwinka zawsze:) i to wyglada komicznie jak dzieciaki zaiwaniaja na lyzwach a stara baba z pigwinkiem i przy bandzie a i tak.sie potrafi przewrocic:laugh2: a kochana piers Cie od czego.boli??

reklama
Skoro wizytę masz w środę to ja bym pewnie do tej środy wytrzymała. Odstawiac leków bez porozumienia z lekarzem się boję. Zbadaj może jeszcze we wtorek betę żeby na środę mieć wynik. Przy takich wartościach to lekarz może mieć problem z zobaczeniem pęcherzyka a w środę może już coś konkretnego będzie mógł powiedzieć. A pisałaś w ogóle do lekarza teraz po tym wyniku?
Rozyczko, Oczekiwanie ma racje, nie odstawiaj sama lekow. Zaczekaj na konsultacje z lekarzem. Zawsze lepiej troche dluzej przyjmowac leki niepotrzebnie niz zeby sie pozniej mialo okazac ze za szybko sama odstawilas [emoji4]

Do góry