reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Czemu nie chcesz szczepień?
Bo ja sceptycznie do nich podchodzę. Do immunologii w ogóle, No ale immunosupresje, intralipid i takie tam ok, ale szczepienia raczej nie chyba że wyniki mnie zwalą z kolan. Koszty bardzo duże i moja mała wiara= raczej się na to nie zdecyduję. Najprawdopodobniej, bo nigdy nie mów nigdy ;)

jeśli chodzi o Msze to reszte kasy która zostanie wolalabym Asince przeslac żeby do pomnika dolozyla, po pogrzebie taty chyba z 20 Mszy było zamówionych przez uczestnikow u księdza chama, na 7 rano bo tata nie nalezal już do tej parafii, tylko pochodzil z tej parafii i tam chcial byc pochowany, nawet na jednej nie byliśmy, mysle ze bardziej praktyczniejsze będzie jak w pomniku tez będzie czastka od nas, bo koszt nie jest maly
Jednak co kilkanascie glow to nie jedna:)

Chyba dr czuł że tak będzie i dlatego kazał zjeść to sniadanie. Trzymam kciuki, żebyś do końca tego tygodnia miała to już za sobą✊✊.
Wiesz, prawda jest taka ze jak na izbę pójdziesz rano to na oddziale będziesz pewnie koło południa przyjęta (najpierw przyjmują na planowe większe operacje i ciężarne z żywymi dziećmi... na łyżeczkowanie, kiedy raczej nie boli ani życia się nie uratuje przyjmują na końcu. I na oddziale tez raczej poczekała byś chwile na swoją kolej, spokojnie zrobili by tak żebyś od 6 godzin była na czczo)

Ja sie chyba po prostu boje kolejnej porażki. Nie wiem czy zrobie ani kiedy...
Kochana, nie minie cie to. Lepiej zrobic wczesniej - przynajmniej wiadomo czy zarodek podjal jakas probe implantacji czy nie, a to juz duzo moze powiedziec jesli chodzi o dalsza diagnostyke. Mi za pierwszym razem beta wyszla minimalna (sikacze biale) wiec wiem w ktorym kierunku dzialac. A jak to plamienie? Ustalo czy plamisz dalej?

Mi koniecznie kazali (dzwoniłam w kilka miejsc) róbic w 1 fazie cyklu. Często chodzi o pewność że pacjentka nie jest w ciąży (tak gdzieś też czytałam), a druga faza to już tej pewności nie ma (owulacja i implantacja mogła być wcześniej).
Tak, dokładnie. Ale można w 2 fazie jeśli zachowasz abstynecję. Ja miałam w drugiej żeby był efekt scratchingu do transferu na kolejny cykl

Dziewczyny , pnawiam pytanie mimo ze ktos pisala juz o tym ale nie zrozumiałam odp. Tempak ze mnie ;p
Ja łykam teraz takie witaminy febilon i tam jest w opisie ze maja tez kwas foliowy w sobie, ale mam tez w domu lylalam pare razy wczesniej kwas foliowy z tej firmy selglos czy jakos tak i on jest metylowy. Czy lykajac dwa preparaty zaszkodze sobie ? Nie wiem czy tego nie jest za duzo kwasu czy moge lykac czy nie. Czy mam jakas mutacje nie wiem badan nie robilam.
Zobacz ile jest kw foliowego w tych preparatach w sumie

reklama
Dziewczyny , pnawiam pytanie mimo ze ktos pisala juz o tym ale nie zrozumiałam odp. Tempak ze mnie ;p
Ja łykam teraz takie witaminy febilon i tam jest w opisie ze maja tez kwas foliowy w sobie, ale mam tez w domu lylalam pare razy wczesniej kwas foliowy z tej firmy selglos czy jakos tak i on jest metylowy. Czy lykajac dwa preparaty zaszkodze sobie ? Nie wiem czy tego nie jest za duzo kwasu czy moge lykac czy nie. Czy mam jakas mutacje nie wiem badan nie robilam.

W Femibionie masz obie formy kwasu foliowego i jak nie masz stwierdzonej mutacji to to Ci wystarczy. Możesz też zbadać poziom kwasu we krwi.

Do góry