reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Czemu nie chcesz szczepień?
Bo ja sceptycznie do nich podchodzę. Do immunologii w ogóle, No ale immunosupresje, intralipid i takie tam ok, ale szczepienia raczej nie chyba że wyniki mnie zwalą z kolan. Koszty bardzo duże i moja mała wiara= raczej się na to nie zdecyduję. Najprawdopodobniej, bo nigdy nie mów nigdy ;)

jeśli chodzi o Msze to reszte kasy która zostanie wolalabym Asince przeslac żeby do pomnika dolozyla, po pogrzebie taty chyba z 20 Mszy było zamówionych przez uczestnikow u księdza chama, na 7 rano bo tata nie nalezal już do tej parafii, tylko pochodzil z tej parafii i tam chcial byc pochowany, nawet na jednej nie byliśmy, mysle ze bardziej praktyczniejsze będzie jak w pomniku tez będzie czastka od nas, bo koszt nie jest maly
Jednak co kilkanascie glow to nie jedna:)

Chyba dr czuł że tak będzie i dlatego kazał zjeść to sniadanie. Trzymam kciuki, żebyś do końca tego tygodnia miała to już za sobą✊✊.
Wiesz, prawda jest taka ze jak na izbę pójdziesz rano to na oddziale będziesz pewnie koło południa przyjęta (najpierw przyjmują na planowe większe operacje i ciężarne z żywymi dziećmi... na łyżeczkowanie, kiedy raczej nie boli ani życia się nie uratuje przyjmują na końcu. I na oddziale tez raczej poczekała byś chwile na swoją kolej, spokojnie zrobili by tak żebyś od 6 godzin była na czczo)

Ja sie chyba po prostu boje kolejnej porażki. Nie wiem czy zrobie ani kiedy...
Kochana, nie minie cie to. Lepiej zrobic wczesniej - przynajmniej wiadomo czy zarodek podjal jakas probe implantacji czy nie, a to juz duzo moze powiedziec jesli chodzi o dalsza diagnostyke. Mi za pierwszym razem beta wyszla minimalna (sikacze biale) wiec wiem w ktorym kierunku dzialac. A jak to plamienie? Ustalo czy plamisz dalej?

Mi koniecznie kazali (dzwoniłam w kilka miejsc) róbic w 1 fazie cyklu. Często chodzi o pewność że pacjentka nie jest w ciąży (tak gdzieś też czytałam), a druga faza to już tej pewności nie ma (owulacja i implantacja mogła być wcześniej).
Tak, dokładnie. Ale można w 2 fazie jeśli zachowasz abstynecję. Ja miałam w drugiej żeby był efekt scratchingu do transferu na kolejny cykl

Dziewczyny , pnawiam pytanie mimo ze ktos pisala juz o tym ale nie zrozumiałam odp. Tempak ze mnie ;p
Ja łykam teraz takie witaminy febilon i tam jest w opisie ze maja tez kwas foliowy w sobie, ale mam tez w domu lylalam pare razy wczesniej kwas foliowy z tej firmy selglos czy jakos tak i on jest metylowy. Czy lykajac dwa preparaty zaszkodze sobie ? Nie wiem czy tego nie jest za duzo kwasu czy moge lykac czy nie. Czy mam jakas mutacje nie wiem badan nie robilam.
Zobacz ile jest kw foliowego w tych preparatach w sumie

reklama
Dziewczyny , pnawiam pytanie mimo ze ktos pisala juz o tym ale nie zrozumiałam odp. Tempak ze mnie ;p
Ja łykam teraz takie witaminy febilon i tam jest w opisie ze maja tez kwas foliowy w sobie, ale mam tez w domu lylalam pare razy wczesniej kwas foliowy z tej firmy selglos czy jakos tak i on jest metylowy. Czy lykajac dwa preparaty zaszkodze sobie ? Nie wiem czy tego nie jest za duzo kwasu czy moge lykac czy nie. Czy mam jakas mutacje nie wiem badan nie robilam.

W Femibionie masz obie formy kwasu foliowego i jak nie masz stwierdzonej mutacji to to Ci wystarczy. Możesz też zbadać poziom kwasu we krwi.

Do góry