reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Trzymam kciuki zeby było dobrze. Pappa to tylko statystyka , 93 % jakiejs pewnosci. nifty 98%. ale powiem ci ze mojej kolezance w zeszlym roku wyszlo tez podwyzszone ryzyko z pappa przy idealnym usg i po zrobieniu nifty nie potwierdzilo sie . Wiem ze to trudne ale sprobuj ne myslec za duzo w czarnych kolorach bo to jeszcze nic nie znaczy. Teraz rozumiem mojego lekarza z pierwszej ciazy , ktory odradzal pappa i od razu radzil dla wykluczenia chorob amniopunkcje. Po zastanowieniu zrobilam bo czekalo mnie samotne rodzicielstwo u najlepszego specjalisty od amnio w warszawie dr, Roszkowski . wszystko bylo ok. czeka sie tylko ok 3-4 tyg. tutaj znow nerwy sa zw. z tym pappa i chyba o to chodzi z ta amnio ze daje prawie 100% wynik . bez gdybania . Ja na razie nie robilam amnio ale sie zastanawiam nad panorama , ma rozszerzone badanie wad.Ale dalej to jest tylko bad. statystyczne . w usg , mam tez na razie jedna zagwostke bo lekarka dojrzala jakis kregozmyk ale sama nie wie czy to rzeczywiscie jest bo maly jest jeszcze bardzo malutki i znow czekanie tez mam do nast. usg u lekarza specjalisty i male nerwy . Bedzie dobrze !!!!
Pappa 93% przypadkow przesiewowo wyłapie, w połączeniu z USG więcej. Ale jeśli już wyjdzie ryzyko podwyższone to wcale nie oznacza ze wskazuje na chorobę tylko mówi o tym ze trzeba rozszerzyć diagnostykę na wszelki wypadek.

Amnio jak to amnio - wynik pewny ale badanie inwazyjne i robi się je przy wskazaniach - albo coś niepokoi albo wiek albo przeszłość... i na pewny wynik obecnie nowymi metodami czeka się tydzień. Metoda fish co można zrobić dodatkowo w 2 dni, tylko ze ten test ma większy margines błędu i nie jest prawnie uznawany za wiazacy

reklama
Czyli, ze byl to objaw niepowodzenia? Wydawało mi sie, ze na duphastonie @ sie nie pojawi. Przy tej calej stymulacji to nawet nie wiem kiedy okres mialby sie teraz zacząć.
Powodzenia. Moje powodzenie właśnie przebiera girkami na przewijaku. Nigdy nie ma pewności. Juz dzis nawet bete możesz zbadać

"Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym"

Powodzenia. Moje powodzenie właśnie przebiera girkami na przewijaku. Nigdy nie ma pewności. Juz dzis nawet bete możesz zbadać

"Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym"
No nie wiem, czekanie jest straszne, ale badanie juz całkiem przeraza i paraliżujeo_O
Cudnie, ze Tobie sie udało:happy:
Moze jutro zbadam

Kochana, podjeliscie sluszna decyzje. Przypadki pozytywnych wynikow Pappa, ktore sie nie potwierdzily na Nifty sa bardzo czeste. Nie mowie tego, zeby Cie pocieszyc, lecz dlatego ze takie sa fakty. Nie stresuj sie. Skoro na usg bylo wszystko ok, to nie inaczej wyjdzie z wolnego DNA![emoji173] [emoji173] [emoji173]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Nie ma czegoś takiego jak pozytywny Pappa. On tylko wyłapuje z całej piaskownicy wiaderko ziarenek którym warto rozszerzyć diagnostykę - te które ryzyko maja większe niż 1:300 A te rozszerzone badania w wiaderku znajdują łyżeczkę naprawdę chorych ciąż.

Śledziłam kiedyś setki historii i przy mniejszym niż 1:200 nie spotkałam się z chorym dzieckiem. A powyżej 1:100 chyba ze 3 przypadki.Przy wyższym ryzyku analogicznie więcej. Wiec bądźmy dobrej myśli

Nie ma czegoś takiego jak pozytywny Pappa. On tylko wyłapuje z całej piaskownicy wiaderko ziarenek którym warto rozszerzyć diagnostykę - te które ryzyko maja większe niż 1:300 A te rozszerzone badania w wiaderku znajdują łyżeczkę naprawdę chorych ciąż.

Śledziłam kiedyś setki historii i przy mniejszym niż 1:200 nie spotkałam się z chorym dzieckiem. A powyżej 1:100 chyba ze 3 przypadki.Przy wyższym ryzyku analogicznie więcej. Wiec bądźmy dobrej myśli
Jasne Koniczynko. To byl skrot myslowy [emoji6]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@asinka89 poznałam Twoją historię i choroby Damiego jakos w połowie grudnia. Wierzyłam że bedzie dobrze, że stanie się cud, ale niestety Bóg chciał inaczej, strasznie to niesprawiedliwe :(
Jest mi smutno, a łzy chyba lecą dzisiaj każdej z nas :(
Trzymaj się kochana - życze Ci teraz dużo siły żebys mogła ten najgorszy czas jakoś przetrwać :(
Przytulam mocno ❤️
A Damiego niech Bóg ma w swojej opiece [*] :(

Do góry