reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

@Barburka my teraz widzimy macierzyństwo w tym idealnym stanie, takim trochę książkowym ;)a rzwczywistosc sie bardzo różni. Mi jakby ktoś jak byłam w ciąży powiedział że chwilami będę zachowywać się jak wszyscy dookoła i nie będę nadzwyczajnie w świecie dawała sobie rady emocjonalnie to bym chyba oczy wydrapała.... a teraz po 8 latach różnie to bywa;) ale uważam ze jestem dobra mama , chociaż mój syn mówi że i tak jest taty synek bo mężczyźni muszą trzymać się razem:p

reklama
Cześć, jestem tu nowa. Jestem po pierwszym nieudanym transferze, poniedziałkowe wyniki bety nie pozostawiają wątpliwości. Już się wypłakałam i czas ruszyć dalej. Mam pytanie do was - kiedy można ruszać z następnym transferem? Czy są potrzebne jakieś dodatkowe badania? Dodam, ze nie mamy zamrożonych zarodków tylko oocyty

Pytanie czy pijecie kawe po transferach? Bo ja mimo ze minął już miesiąc to nadal nie pije, nie jestem jakimś specjalnym kawoszem ale to co zakazane to zawsze się chce i tak teraz napiłabym się kawy i zapiła zimnym piwem ( gdzie piwosz ze mnie marny :D )

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja długo przed punkcjami piłam Inkę i tak mi zostało.
Teraz mogłabym pić kawe ,ale mi nie smakuje. Za to winko mi posmakowało ostatnio :)

Nifty sa nieinwazyjne dla plodu i z tego co wiem to najb. dokladne badanie obok amniopunkcji, wlasnie wyodrebnionego DNA dziecka. Jak nie moglam spac dzis w nocy, do 4 nad ranem czytalam m. in. mameginekolog, wlasnie na temat badan prenatalnych.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
No ja sie z Toba zgodze ale Nifyy nie wychwytuja translokacji. One sa wykonywane w przypadku Zespolow- rozpoznanych chorob. A np przypadek moich dzieci czyli wady genetyczne powstale na skutek translokacji w testach Nifty nie wychodza. A skoro test Pappa wyszedl ze wskazaniem to nie wiadomo czego szukac i np Nifty moga nie rozpoznac problemu.

No ja sie z Toba zgodze ale Nifyy nie wychwytuja translokacji. One sa wykonywane w przypadku Zespolow- rozpoznanych chorob. A np przypadek moich dzieci czyli wady genetyczne powstale na skutek translokacji w testach Nifty nie wychodza. A skoro test Pappa wyszedl ze wskazaniem to nie wiadomo czego szukac i np Nifty moga nie rozpoznac problemu.
Hmm.. Mysle ze skoro lekarz zaproponowal w kolejnym kroku badanie Nifty, to jednak nalezy w ten sposob dalej dzialac. Nie wiem jak jest z tymi translokacjami, nie pamietam nic na ten temat, zapewne masz racje. Ale jesli sa to wady, ktorych jak mowisz nawet Nifty nie wychwyci, to tym bardziej Pappa, zatem nieprawidlowosc otrzymanego wyniku Pappa nie dotyczy ryzyka lokacji o ktorych mowisz.
Co do amnio to czytalam ze amniopunkcje robi sie dopiero w razie pozytywnego wyniku z Nifty, wielu lekarzy traktuje amniopunkcje jako ostatecznosc ze wzgl na ryzyko dla dziecka.
Ale to sa tylko nasze niepotrzebne dywagacje, bo w tym przypadku nie bedzie zlego wyniku z kolejnych badan a Nifty tylko potwierdzi ze Papa byla falszywie dodatnia!
Wszystkie trzymamy za to mocno kciuki![emoji173] [emoji173] [emoji173]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry