reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja już po .
Dziewczyny warto walczyć .
Moje maluszki pięknie rosną i są zdrowe , niesrety tak fikały że nie udało się wszystkiego powierzyć. Powtórka 6.03.
Największe zaskoczenie , że mamy dwóch chłopców [emoji16] zaskoczenie bo mój mąż "robi " dziewczynki [emoji16][emoji23]
Wszystkie zakupione różowe ciuszki będą musiały znaleźć nową właścicielkę .

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
Hahahaha na prawdę????
@Chocolateri Tak po cichu coś czułam że tak będzie u Ciebie bo ciągle była mowa o tych dziewczynkach i ciuszkach... i tak pomyślałam że życie jest na tyle przewrotne że nigdy nie jest tak jak sobie coś poukładamy... i miałam rację po cichu :D
:D:p:p

Hej dziewczyny parę dni mnie nie było i nadrobić nie potrafię @Kurcia @Never give up będzie dobrze tak bardzo bym chciała żebyśmy się dzieliły tylko tymi dobrymi nowinami. Ja aktualnie nie mogę się doczekać piątku czas się ciągnie jutro postanowiłam zrobić ostatnia betę przed wizytą USG co o tym sądzicie bardzo bym chciała żeby było wszystko w porządku :hmm:
@Sendi9690 nie może być inaczej jak dobrze. Ty już nie rób bety tylko czekaj na piękne widoki na USG kochana!!!! ❤:-) :)

Dziewczyny, mam wielka prosbe, otoz jutro i w weekend mam umowione wizyty w dwoch klinikach.

Powiedzcie mi prosze, na co mam uwazac, czy mam cos rzadac (badania, leki, itd), o co dopytywac, na co zwracac uwage?

Jestem po 3 transferze. Pierwszy na swiezaku, beta 14. Drugi na mrozaku, beta 0, trzeci na dwoch mrozakach - poronienie w ok 20/22 dpt. Raz bylo zalamanie progesteronu podczas trzeciego. Aha, pierwsze dwa bez scratchingu i AH. Trzeci juz z tymi wlasnie bajerami. Mam tez juz swoje latka, wiec moga wszystko zapladniac i zamrazac.
Nasz problem, nasienie partnera. Malo ruchliwych, malo o poprawnej budowie, do tego nie rozpoznaja jajeczek. Po mojej stronie podejrzenie pcos.

Chcialam sporzadzic liste na wizyty, abym o niczym nie zapomniala :)

Dziękuję Wam wszystkim za dobre słowo otuchy, które popłynely w moim kierunku i dziewczyn dla których ten poniedziałek jednak okazał się mało szczęśliwy...jesteście kochane i płynie od Was moc do dalszej walki...
Dziewczyny ja już otworzyłam whisky i cole i zaczynam moczyć dzioba... i myśleć nad nowym planem...
Tule Was dziewczyny mocno.... @Agniecha1508 @olgaaa1987 @Kurcia @izabella87 @Justyska90 ❤❤❤❤
Mam nadzieję że nie pominęłam żadnej z Was :*
I tak jak zaczęłam śledzić to forum to nie byłam w stanie uwierzyć że kiedyś się polapie która z Was to która i jaką ma za sobą historię... A jednak... forum uzależnia i wy też... dajecie moc którą trudno znaleźć w najbliższym otoczeniu, mimo że pewnie większość z nas ma wśród siebie ludzi których kocha z wzajemnością... jednak nikt nas nie zrozumie tak dobrze, kto sam nie przeszedł tej drogi.
Ale poemat walnelam.... :p

Dziękuję Wam wszystkim za dobre słowo otuchy, które popłynely w moim kierunku i dziewczyn dla których ten poniedziałek jednak okazał się mało szczęśliwy...jesteście kochane i płynie od Was moc do dalszej walki...
Dziewczyny ja już otworzyłam whisky i cole i zaczynam moczyć dzioba... i myśleć nad nowym planem...
Tule Was dziewczyny mocno.... @Agniecha1508 @olgaaa1987 @Kurcia @izabella87 @Justyska90 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
Mam nadzieję że nie pominęłam żadnej z Was :*
I tak jak zaczęłam śledzić to forum to nie byłam w stanie uwierzyć że kiedyś się polapie która z Was to która i jaką ma za sobą historię... A jednak... forum uzależnia i wy też... dajecie moc którą trudno znaleźć w najbliższym otoczeniu, mimo że pewnie większość z nas ma wśród siebie ludzi których kocha z wzajemnością... jednak nikt nas nie zrozumie tak dobrze, kto sam nie przeszedł tej drogi.
Ale poemat walnelam.... :p
Mam takie same odczucia wzgledem naszej relacji[emoji173] Nikt nie zrozumie nas tak dobrze jak dziewczyny ktore przechodza przez to samo. Wsparcie na tym forum jest nie do przecenienia [emoji7] [emoji7] [emoji7]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Czarny poniedziałek ciąg dalszy; ( niestety transferu nie będzie co się okazało nie ma pęcherzyka dominującego okazało się że caly czas jeden na drugi nachodzil i pokazywał sie jeden ;( endometrium też zmalalo cykl bez owulacji ;((( a plan taki od dzisiaj primolur nor 2×1 okres i od 2 dnia estrofem i cykl sztuczny wizyta między 10 a 12 dniem mi będzie wszystko dobrze transfer pod koniec marca i lekarz powiedział abyśmy wzięli dwa i tak zrobię wezmę dwa bąbelki; ) nie powiem bo lzy poleciały jak sie dowiedziałam że lipa ale nie ma tego złego co na dobre by nie wyszło; )

Jak dobrze pamietam to Ty mialas duzo prob, przypomnij nam czy one skonczyly sie ciaza czy zawsze nie zalapywalo? U mnie zawsze jest ciaza albo biochem albo pada 3 tygodnie po transferze i ja wiem ze u mnie to immunologia. Jedz do Pasnika jak planowalas.
A nie mozesz zadzwonic do lekarza i sie zapytac co to za biopsja? Inaczej sie nie dowiesz.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej mozecie mi napisac ocb z ta imunologia bo ja zielona w tym temacie - sa jakies dolegliwosci zeby to stwierdzic czy trzeba poprostu jakies badanie zrobic ?

Czarny poniedziałek ciąg dalszy; ( niestety transferu nie będzie co się okazało nie ma pęcherzyka dominującego okazało się że caly czas jeden na drugi nachodzil i pokazywał sie jeden ;( endometrium też zmalalo cykl bez owulacji ;((( a plan taki od dzisiaj primolur nor 2×1 okres i od 2 dnia estrofem i cykl sztuczny wizyta między 10 a 12 dniem mi będzie wszystko dobrze transfer pod koniec marca i lekarz powiedział abyśmy wzięli dwa i tak zrobię wezmę dwa bąbelki; ) nie powiem bo lzy poleciały jak sie dowiedziałam że lipa ale nie ma tego złego co na dobre by nie wyszło; )
Kurza twarz... należało dziś odwołać wszystkie możliwe wizyty...:crazy:

reklama
Ja już wszystko wiem.... niestety wynik się nie zmienił, czyli dupa :(
Za cała resztę 3mam mocno kciuki, abyście miały dużo lepsze informacje niż moje... :*
No nie :( Ale wiadomo... Never give up ;) :* Tulę!
Ja już po punkcji, żyje
emoji5.png
u mnie tylko 3 pobrane komórki - tylko z prawego jajnika bo jak już pisałam lewy nie działa ☹️kwestia ile okaże się dojrzałych. Ta informacja trochę mnie podłamała
emoji22.png
liczyłam chociaż na 5
emoji17.png
co ma być to będzie, nic już nie zrobię...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ojej, estradiol był taki piękny, szok, że tylko 3 komórki... Ale oby byly nich piękne zarodeczki! W końcu jest szansa na 3 dzieciaczków :)
To ogólnie co jest lepiej zrobić ta histeroskopia czy immunologie? Bo ja zapisałam się pierwszy na immunologie czy to złe?
Kochana na Twoim miejscu robiłabym jedno i drugie, teraz czas podziałać pełną parą, nie rozdradniać się
Niestety u mnie beta poniżej 1 ale wciąż 3mam kciuki za resztę POWODZENIA DZIEWCZYNY !!!
:( kurka... przykro mi strasznie...
Robię już wszystko leki dowcipne i doustne, provag invag żurawina, prysznic, celibat, zero cukru itp. Mam polipa kt. prawdopodobnie powoduje od 2 lat plamienia po okresie i sądzę że te plamienia nakręcają grzybicę bo nigdy wcześniej nie byłam podatna na infekcję. Mam dziewczynki 39 lat i czas nieubłaganie leci a z tą grzybicą to mogę się bawić kilka lat. No cóż walczę dalej....zobaczę co mi z novum odpowiedzą
Kochana dorzuć jeszcze kiszonki - kapusta, ogóry; kąpiel w rumianku (zaparzam 2 torebki rano i wieczór wlewam do wanny), oprócz tego myję się tam tylko białym jeleniem od jakiegoś czasu - nie tym do higieny intymnej a zwykłym mydłem. Kiedyś dziewczyny tu chwaliły też tantum rosa
Cześć dziewczyny, czytam was od jakiegoś czasu ale piszę po raz pierwszy. Do naszej pierwszej próby jeszcze 5 miesięcy, zbieramy fundusze i organizujemy wolne w pracy (mieszkamy za granica a in vitro chcemy wykonac w polsce). Ze mna jest wszystko w pożadku, tak powiedział lekarz, problem leży po stronie męża. Słaba jakość nasienia. Zastanawia mnie tylko czy mój lekarz nie podszedł do tematu zbyt lekceważaco. Po usg i badaniach krwi stwierdził że wszystko jest dobrze i skoro nasienie męża jest słabe to nie trzeba się już bardziej zagłębiać w badanie mnie. Co o tym myślicie? Powinnam wykonać jakieś dodatkowe badania? Wiem że 5 miesięcy to dużo czasu ale ja żyję już tylko tym.

Trzymam kciuki za wysokie bety! ;)
Witaj Strawberry! Fajnie, że w końcu się odezwałaś. Myślę, że w polskiej klinice lekarze zlecą dodatkowe badania, jeśli będą potrzebne. Może znajdziecie czas, żeby wybrać się do kliniki wcześniej, tak, żeby przy procedurze nie wyszły jakieś dodatkowe kwiatki? Którą klinike wybieracie?

Do góry