reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, zadzwonili do mnie z Novum z informacja ze jak płaciłam za lyzeczkowanie to zapomnieli mi powiedzieć ze jeszcze za histopatologie musze zapłacić... Jakby mogli to by jeszcze po 10 zł za każde dzien dobry brali [emoji48] Ale! Jak juz pojechałam zapłacić to przy okazji odebrałam ową histopatologie. Czy któraś z Was ma moze pojęcie co to znaczy: „w wyskrobinach widoczne fragmenty doczesnej z ogniskowym, ropnym naciekiem zapalnym, fragmenty błony śluzowej szyjki oraz fragmenty endometrium jak w proliferacji. Kosmków nie stwierdzono”?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny, nie odzywałam sie ostanio, ale przeczytałam wszystko. Ale poniedziałek. Przykro mi znam ten ból i pamietam jak miałam pierwsze nieudane in vitro(zarodki słabo sie dzieliły) niby „tylko” czynnik męski i zero mrozakow a beta minus 1. Ja wierze, ze każdej sie uda. Krotki update co u mnie, byłam na sercu, zarodek 7.1 mm, pęcherzyk 20 mm, beta 110 000, dzis jest równo 5 tygodni od punkcji, doktor mowi, ze 6 tydzien +5 doba ciazy. Teoretycznie jest wszystko ok, ale mnie martwi beta bo 15 lutego była 16 000 i według kalkulatora w necie za wolno przyrasta. Podobno potem nie podwaja sie co 2 dni. Ehhhh
Według mnie wygląda wszystko ok i nie ma co się martwić... dbaj o siebie i maluszka :-D

Ściskam mocno dziewczyny,którym dzisiaj się nie udało i trzymam ✊ by kolejny raz był tym szczęśliwym.
Ja juz po wizycie dzisiaj wyszedł 9tydz.5dzień ciąży.Dzieciaczki mają się dobrze oby dwa serduszka biją jeden ma 2,80cm a drugi 2,60cm
I najważniejsze okazało się ze są dwie owodnie teraz tylko się modlić by jedzonka sobie nie podbierali.
Super ... gratulacje ❤❤❤
Czyli dzidziusie nie będą się kłócić w brzuszku u mamusi :p

Kurcze nadal nie moge uwierzyć,ze taki smutny ten poniedziałek dla tylu dziewczyn się zrobił.Ja mam już swoje szczęście w brzuchu,ale wiem doskonale co to znaczy starać się i widzieć wciąż jedna kreskę na teście. Czasem ciężko było poprawiać tą koronę...ale jak powiedziała to dzisiaj moja gin "warto było tyle czekać,żeby ujrzeć takiego pięknego dzidziusia", a ja oczywiście się poryczalam [emoji1]

reklama
Ściskam mocno dziewczyny,którym dzisiaj się nie udało i trzymam ✊ by kolejny raz był tym szczęśliwym.
Ja juz po wizycie dzisiaj wyszedł 9tydz.5dzień ciąży.Dzieciaczki mają się dobrze oby dwa serduszka biją jeden ma 2,80cm a drugi 2,60cm
I najważniejsze okazało się ze są dwie owodnie teraz tylko się modlić by jedzonka sobie nie podbierali.
Gratuluje :) Piekne tak zobaczyc dwa istotki :) i teraz oby wszystko szlo w dobra stronę. a kiefy mialas transfer i ilu dniowe malenstwa byly ?

Do góry