reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczynom,którym nie udało się dzisiaj uzyskać wysokich bet i wszystkim tym,które dzielnie walczą na naszym babskim forum przesyłam zdjęcie mojej córci [emoji4] Zdrowa zuch dziewczyna rosnie[emoji4] i może rozgoni chmury,które zebrały się dzisiaj.
Ściskam!
1519660476-b3ee6ae2235d2993-aaaaaa.jpeg
Piękne zdjęcie [emoji813]️

Było to moje pierwsze podejście, mrozaków niestety brak. Jajniki nie były przestymulowane skoro pobrano tylko 6 komórek
Jajniki sa zawsze przestymulowane przy in vitro czy jest tych komorek 6 czy 20 ,normalnie uwalnia sie jedna. Podejrzewam ze lekarz bedzie kazal ci ze 2 cykle odpoczac, i chociaz twoja glowa najchetniej juz by jutro zaczynala nowa stymulacje,odczekalabym faktycznie i uspokoila nerwy i napakowane lekami cialo.Wiem ze s rozne szkoly,niektorzy proponuja kolejna stymulacje po nast @.Mam nadzieje ,ze twoj pan doktor bedzie kazal ci ochlonac:).Ja musialam zawsze 3 miesiace przerwy zrobic i tak jak zawsze klelam jak szewc tak po miesiacu normalnialam ;) i stwierdzalam ze to wcale nie takie zle:)

Dla mnie to bylo najlepsze rozwiazanie ever z tej calej sytuacji,za pierwszym razem lyzeczkowanie za drugim odsysanie,na jedno wychodzi. Poplamilam 2 dni, troche pobolewalo jak na okres ,po tygodniu kontrola i wszystko bylo cacy. Jesli nie masz pracy w ktorej musisz cos dziwgac i po pietrach latac caly dzien to mozesz spokojnie wracac. Od razu bym sie na to zdecydowala na twoim miejscu ,przy tabletkach nie wiadomo czy to juz koniec,czy potrwa no i krwawisz dosc mocno. Nie ma sie czego bac.
Dzieki[emoji9]
Moj lekarz mowi ze lepiej podac te leki nawet pod katem pozniejszego zabiegu, ze niby szyjka macicy jest po nich rozluzniona i zabieg nie jest tak bardzo inwazyjny, jak bez lekow. Wiec pewnie to podamy. Ale jesli istnieje realna perspektywa kolejnych dni spedzonych na wyczekiwaniu czy sie juz oczyscilam czy nie, to faktycznie moze lepiej zrobic zabieg. Zamknac ta sprawe i przygotowywac sie na kolejna walke.
Dziewczyny domyslam sie, ze dla kazdej z Was powrot do tamtych wspomnien to nic przyjemnego [emoji52] Dlatego tym bardziej dziekuje za Wasze wszystkie rady![emoji173]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja już po .
Dziewczyny warto walczyć .
Moje maluszki pięknie rosną i są zdrowe , niesrety tak fikały że nie udało się wszystkiego powierzyć. Powtórka 6.03.
Największe zaskoczenie , że mamy dwóch chłopców [emoji16] zaskoczenie bo mój mąż "robi " dziewczynki [emoji16][emoji23]
Wszystkie zakupione różowe ciuszki będą musiały znaleźć nową właścicielkę .

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Hi, hi:D No to Was chłopaki w konia zrobili:D
Ale na wszelki wypadek te różowe jeszcze zostawcie. Znam przypadek, że lekarze w dwóch krajach potwierdzali chłopaka, a rodzice dwa tygodnie po porodzie nie mogli imienia dla córki wymyślić w takim byli szoku:D no i córa miała garderobę w traktory:D

Dzieki[emoji9]
Moj lekarz mowi ze lepiej podac te leki nawet pod katem pozniejszego zabiegu, ze niby szyjka macicy jest po nich rozluzniona i zabieg nie jest tak bardzo inwazyjny, jak bez lekow. Wiec pewnie to podamy. Ale jesli istnieje realna perspektywa kolejnych dni spedzonych na wyczekiwaniu czy sie juz oczyscilam czy nie, to faktycznie moze lepiej zrobic zabieg. Zamknac ta sprawe i przygotowywac sie na kolejna walke.
Dziewczyny domyslam sie, ze dla kazdej z Was powrot do tamtych wspomnien to nic przyjemnego [emoji52] Dlatego tym bardziej dziekuje za Wasze wszystkie rady![emoji173]

Zapytaj sie go o odsysanie,brzmi strasznie ale jest o wiele lepsza metoda niz lyzeczkowanie. Nie narusza endometrium,,macica zostaje oczyszczona ,poplamisz pare dni i temat zamykasz. I planujesz dalej:)"Zabieg aspiracyjnego "oczyszczania macicy" (vacuum aspiration) jest generalnie bardziej korzystny niż łyżeczkowanie - osiąga się nim to samo w mniej inwazyjny sposób i ryzyko zrostówczy uszkodzenia macicy jest mniejsze."
poczytaj sobie o tym ,moze sie zdecydujesz.

reklama
Chlopkers,
kazda klinika powinna zalecac odczekania po to zeby ci sie okres uregulowal i wszystsko wrocilo do normy. Nie po to zeby cie wkurzyc tylko po to zeby zwiekszyc szanse na ciaze. Tez moglam dopiero teraz podejsc do transferu ,a zabieg mialam 14 grudnia.
Nie twierdzilam ze okres przerwy jest po to zeby wkurzyc pacjentke. Po prostu takie sa zalecenia
Ze wzgledu na nie chcialam ogarnac sytuacje w miare naturalny malo inwazyjny sposob [emoji4] zeby moc szybko dzialac dalej

Do góry