reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczynom,którym nie udało się dzisiaj uzyskać wysokich bet i wszystkim tym,które dzielnie walczą na naszym babskim forum przesyłam zdjęcie mojej córci [emoji4] Zdrowa zuch dziewczyna rosnie[emoji4] i może rozgoni chmury,które zebrały się dzisiaj.
Ściskam!
1519660476-b3ee6ae2235d2993-aaaaaa.jpeg

Kochana wiem ze jest ci ciezko ale to byl pierwszy transfer. Moj siodmy dopiero byl udany a wczesniej mialam trzy razy transferowane 2 zarodki i beta nawet nie drgnela, 3 razy mialam transfer jednego zarodka i po drugim byla ciaza biochemiczna. Umow sie na wizyte do dr Grettki i zobaczysz czy cie skieruje na jakies dodatkowe badania. Mnie przed 3 procedura a pierwsza pod jego okiem chcial wyslac na laparoskopie i histeroskopie ale to mialam zrobione przed podejsciem do in vitro wogole. Dodatkowo kazal mi zrobic immunofenotypy. A przed 4 procedura wyslal mnie do immunologa. Ja nigdy sama zadnych dodatkowych badan nie robilam bez jego wskazania. Jedyne co to przrd wizyta u Pasnika zrobilam homocysteine. Wiem ze Ci bardzo ciezko ale jestes w dobrych rękach i zobaczysz co dr powie
@misis188 A jaki w końcu okazał się problem? Czy doszliscie jaki był powód tych 6 nieudanych transferów?

Dziewczyny a jak to jest teraz. Wizyte mam dopiero w piatek. Czy długo będe musiała czekć do nastepnego podejścia ????
To zalezy czy bylo to podejscie ze stymulacja ,punkcja itp( wtedy dla twojego zdrowia warto odczekac 2-3 pelne cykle,zebys zeszla z hormonow ) jesli to bylo twoje podejscie na kryo,czekasz na okres ,potem na nastepny i dzialasz.Nie wiem co jest u ciebie w planie;)

Dziewczynom,którym nie udało się dzisiaj uzyskać wysokich bet i wszystkim tym,które dzielnie walczą na naszym babskim forum przesyłam zdjęcie mojej córci [emoji4] Zdrowa zuch dziewczyna rosnie[emoji4] i może rozgoni chmury,które zebrały się dzisiaj.
Ściskam!
1519660476-b3ee6ae2235d2993-aaaaaa.jpeg
Gratulacje coreczki, jest piekna ❤️

Dziewczyny, nie odzywałam sie ostanio, ale przeczytałam wszystko. Ale poniedziałek. Przykro mi znam ten ból i pamietam jak miałam pierwsze nieudane in vitro(zarodki słabo sie dzieliły) niby „tylko” czynnik męski i zero mrozakow a beta minus 1. Ja wierze, ze każdej sie uda. Krotki update co u mnie, byłam na sercu, zarodek 7.1 mm, pęcherzyk 20 mm, beta 110 000, dzis jest równo 5 tygodni od punkcji, doktor mowi, ze 6 tydzien +5 doba ciazy. Teoretycznie jest wszystko ok, ale mnie martwi beta bo 15 lutego była 16 000 i według kalkulatora w necie za wolno przyrasta. Podobno potem nie podwaja sie co 2 dni. Ehhhh
Na tym etapie bety sie juz nie bada, teraz tylko usg a jak widac wszystko jest w pozadku :) Gratulacje serduszka, nie rob wiecej bety, bo szkoda nerwow ✊

reklama
Do góry