reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja przy transferze sama przywiozlam lek wykupiony w aptece . Straszne jest to ze licza sobie drugie 500 za podanie. Lek w aptece kosztuje w ziko 512 zl. W bialymstoku gdzie robilam dwa razy transfer wlew poza tym nie kosztowal ani grosza. Ja bym osobiscie odpuscila badanie a zdecydowala sie tylko na podanie leku. Zdzierstwo straszne.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Ooo a kto wystawil ci recepte na atosiban? To jest mysl zawsze 500 zl zostaje w kieszeni. Uzgadnialas wczesniej w klinice czy podadza ci twoj lek czy poprostu przywiozlas swoj i poprosilas o podanie ?

U mnie tak było, niestety komórki są słabe. Przy drugim podejściu moje komórki były czymś aktywowane i zapłodniły się 3 z 6. Wszystkie miały dużą fragmentację. W 3 robie podali mi "najlepszy" i niestety nie udało się.
Ja tez myślałam ze mam zlej jakości komorki w dwoch klinikach bo zarodki przeważnie byly z bardzo duza fragmentacja C. W Gyncentrum przed punkcja bralam co prawda suplementy ferti formula ale nie wiem czy to az tak wplynelo na nie czy po prostu super labolatorium gdzie praktycznie mialam wszystkie zarodki A czyli z bardzo mała fragmentacja lub bez fragmentacji

Ja miałam to badanie na kurczliwość, leży się jak przy zwyklym usg dopochwowym, tylko nieruchomo przez 6 min, w tym czasie rejestrowane są skurcze i ich częstotliwość. Norma to do 6 skurczy na 6 min.
A Atosiban podawany jest dozylnie przed samym zabiegiem przez około godz i po transferze jeszcze pół godz. Podobno niektóre dziewczyny miały nudności itp przy tym. Ja takich objawów nie miałam.
Powodzenia życzę
Mi bylo nie dobrze. U nas przed transferem daja dawkę ze strzykawki a potem tak 3-godziny schodzi lek

No 8dpt to wcześnie jak na sikacza, ale może rób tak jak pisałas - 2x dziennie ;) któryś musi przeciez powiedziec prawde i pokazać 2 krechy, wszystkie by kłamały?
Haha na szczescie nie mam az tyle testow :)
Hm... chyba coś wczoraj pisałam o testach w 8dpt 3dniowych zarodków .... @Kurcia ....
I tak ładnie mi przytakiwalas :p
Wiem wiem Kochana. Ale tak jak pisze. Nie zalamuje sie i czekam cierpliwie. Zrobilam dzis bo pomyslalam ze moze jakby jakos wczesniej wystartowaly z implantacja to by dzis cos wyszlo. Ale czekam spokojnie :)

Dziewczyny gratuluje slinych bet -tym.co sie udało ;))) te ktore walcza jeszcze glowa do gory ;) osobiscie znam przypadki ludzi ktorzy mieli po 12 transferow i sie udało to sa wytrwałe kobity ;)
Moja beta 9dpt-14
11dpt-106
14dpt-406
15dpt-767
19dpt-2867
23dpt-8302
Beta -mysle ze rosnie dobrze - jak myslicie ?
Jedno mnie martwi czasem mam plamienia nawet roznowe boje sie pustego pecherzyka ;( pol dnia super sie czuje a wieczorem mam takie bole jakby jajniki -czasem slabo czasem naet mocne i wtedy jak sa mocne pojawia sie jasne rozowe plamienie nie dlugo chwile i pozniej przecgodzi nie wiem o czym moze to swiadczyc ;(
Kochana piękna beta ale juz nie rob i czekaj na usg. Juz powinno byc widac zarodek. Ja kochana tez plamilam do 8tc i wszystko jest ok tylko ja panikowalam i za kazdym razem.na izbe przyjęć jezdzilam. Jajniki cie moga bolec bo mnie ns poczatku tez bolały. Wazne zebys skurczy nie miala

reklama
No mam nadzieję, że nie tak strasznie długo:)
Coś mi się pokićkało, bo myślałam, że też jakoś teraz robisz:rofl:
To która ostatnio pytała o krzywą? Przyznać się:-D
Ja:) bo mialam skierowanie na glukoze i myślałam ze to jest to badanie:) dzięki Bogu jeszcze jest to przede mna ale była jedna dziewczyna tak 5-6 miesiac na moje oko i tak ja naciagalo..wspolczulam jej

Do góry