reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Agid , ja nie moge Cię pamiętać , bo jestem tu od niedawna , widzę , ze dziś u Ciebie sądny dzień , mam nadzieję , że wynik bety , będzie dla Ciebie inny niż sikacza , nie jestem specjalista w tej dziedzinie , ale z tego co pamiętam, wiele sikaczy nic nie pokazywało , a dziewczyny ,m jednak były w ciąży. Ja miałam transfer 31.08.2012 , więc muszę jeszcze czekać. Jak długo czekasz na wynik bety? Zastanawiam się , czy jest sens robić betę w 10 dniu po transferze? Lekarza zaleca w 12 , czyli tak jak u Ciebie, ale nie wiem , czy ma to jakikolwiek sens?

reklama
Sakmil , dobrze ,że zaglądasz tutaj , po Twoim przykładzie widać ,ze warto się starać. Powodzenia życze , a pytanie napisałam w poprzednim poście , jeśli możesz zerknać?

lucy777 jeszcze nie wiele wiem na temat in vitro (było to moje pierwsze) ale jak czytałam na forum to dzień testowania zależy od tego ilu dniowy zarodek dostałaś. jak po crio to dziewczyny testują już w 10 dniu a ja miałam zarodki w 3 dobie podane więc jeszcze dużo przed nimi rozwoju, żeby mogły się zagnieździć dlatego betę dr nakazał zrobić w 14 dpt ale ja dziś mam 12 dzień i nie mogłam się doczekać. Myślę, że w 12 dniu już będzie wiadomo bo wyczytałam że w niektórych przypadkach zarodki mogą się zagnieżdżać nawet w 11 dpt. więc 12 to powinnam coś już wiedzieć.

Agid - jesli zarodek zagniezdzila sie dopiero w 11 dobie to testy moga jeszcze nic nie pokazac.
Lucy - kiedy testowac zalezy tez chybaod kliniki. Niektore dziewczyny mialy 3 weryfikacje. Mnie kazano zrobic test sikany dopiero 14 dnia mimo ze mialam podane dwa 6-dniowe blastusie.. Badz dobrej mysli. Test mozesz zrobic szybciej a jak nie wyjdzie to powtorz za dwa dni i tak do daty ktora wyznaczyl ci lekarz

Marcikuk , agid , dzięki za info. na tę chwilę postanowiłam, ze zrobi10 i 12 , co bedzie zobaczymy , to też moje 1-sze invitro , chyba w tym wszystkim , to czekanie i niemoc jest najgorsze. Sama stymulacja poszła jakoś szybko i bez problemowo. Agid , żle Cię zrozumiałam , myślałam ,ze dziś robiłaś tez betę i czekasz na wyniki. Ty jesteś już blizej niż dalej , więc głowa do góry. Na sikańca za wczesnie , nie zwracaj na niego uwagi:-)

Marcikuk , jeszcze jedno , ostatni gdzieś czytałam , że dziewczyny robiły betę w 3,6i 10 - tym dniu po transferze , więc jak dla mnie te dwa 1-sze terminy to jakieś totalne dziwactwo.

Czesc Dziewczynki

Dziekuje Wam wszystkim bardzo mocno za zacisniete kciuki i za to,ze o mnie myslalyscie. Jadac do szpitala myslalam rowniez o Was,ze jestescie takie kochane i niezastapione dajecie tyle sily i wiary.Wlasnie z ta sila i wiara jechalam na crio. :-) Dziekuje raz jeszcze :-)
Elala, podziekuje rowniez mocno mezusiowi :tak:

Crio przebeglo znacznie lepiej niz ostatni transfer. Ostatnio nie wiem,czy pamietacie czulam sie jak na tasmie produkcyjnej w fabryce cukierkow. Tym razem bylo inaczej.Jednak wakacje dobrze wplynely na ekipe z labo hihihi
Crio przeprowadzil bradzo dobry i mily lekarz. On tez robil mi punkcje.Zaczal rozmowe o naszej decyzji odnosnie 2 zarodeczkow. Sadzilismy z mezem ,ze bedzie nam prawil moraly,ze ryzyko przedwczesnej ciazy itd. A on ku naszemu zaskoczeniu mowi,ze podjelismy bardzo dobra decyzje. szokkkkk hihihi
Crio zrobil pod usg i na koniec dodal,ze wszystko przebieglo pomyslnie. Dostalam skierowanie na bete na 14 i wyblagalam tez na progesteron. hihihi

Buziaki dla Was wszystkich. Teraz ide sie polozyc bo mnie zmogo po podrozy,emocjach i stresiku.

Agapl no to można powiedzieć, że jesteś w ciazy:-). Tearz byle do testowanka:-). Ja dziś, podobnie jak Lucy 3 dni po transferze. Czas strasznie się dłuży, cały czas włącza się myslenie typu udało sie/nie udało się i co to będzie dalej. Od piatku do niedzieli leżałam i odpoczywałam. Myslałam, że zwariuje z natłoku mysli. Dobrze, że dziś poszłam do pracy. Chociaż przez jakiś czas skupiłam mysli na czym innym.
Lucy, ja się nie spotkałam, by ktoś zalecał badanie bety w 3 lub 6 dniu po transferze. Taki test chyba nie ma prawa czegokolwiek wykazać. No może ten po 6 dniach, pod warunkiem, że zarodek się szybko zagnieździł.
Agid zostaw te sikańce. Idź na bete w 14 dniu. Nie wiadomo kiedy zarodek się zagnieździł i czy wydziela juz odpowiednią ilość hormonu bety hcg. Jak zniosłaś te dni oczekiwania? Czy zauważałaś jakieś specyficzne objawy? Trzymam kciuki za wysoką betę!

reklama
Dziewczyny ktore robily bete w 3 dniu mowily ze lajrze je nastawiali ze nawet jesli cos wyjdzie to jeszcze sie nie cieszyc bo to jeszcze nie to. Dopiero trzecia weryfikacja miala byc prawidlowa. Co do bety w szostym dniu......to ja robilam pierwszego sikanca w szostej dobie. Druga blada kreska wyszla po 20minutach. Beta rosla ale przypuszczam ze chlopaki szybko sie zagniezdzily bo byli podani w formie blastusi no i obaj sie przyjeli.

Do góry