reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Witam. Poczytuje Was kobietki od listopada , ale dzis dopiero zebrałam się aby coś napisać. Staraczka od 4 lat - i u mnie i u m@łżowiny mej wszystko ok - my taka para co ona może i on może , a razem im nie trybi . 16.02.2018 transfer 1 trzydniowego zarodka
(stefana) z 6 ostał się tylko stefan. I teraz czekanie, ale optymizmu u mnie zero. Jak radzicie sobie do testowania bety psychicznie ?
Witaj!
Miałyśmy transfer tego samego dnia. :)
Tylko ze ja dwoch trzydniowych.
Ja zeby nie myslec po prostu wrocilam do pracy:)
Kiedy testujesz?

reklama
Dzwonił am do recepcji kliniki i nie trzeba mieć ważnego badania AMH ze jest to decyzja lekarza. Więc umoeilam się na wizytę 30marca...Tak mniej więcej pbliczylam ze powinnam być zaraz po @ albo w trakcie i liczę na anty i rozpisanie stymulacji...Ale jeszcze zobaczymy jak to będzie.
@PaulinkaP cóż mogę Ci powiedzieć... mnie dół dopada przeciętnie raz w tygodniu...Ale wtedy spojrze na syna i wiem ze warto walczyć...dlatego podnoszę się i staje do walki. Jesteś młoda a jak wszystkie wiemy wiek działa na Twoją korzyść..więc prędzej czy później zostaniesz mama , ale to czekanie niestety jest dobijajace.
Rozpisze wam witaminy jakie zamierzam brać i powiedzcie mi czy to wystarczy
Wit D3+K2
Omega 3
folic
Inofolic
Koenzym Q10+Wit E (i tu właśnie pytanie czy ta witamina E może być ?)
Wapń magnez +cynk
a mój m
Profertil 2×1
Selen
plasterki dwa lub raz dziennie
proszę o radę czy coś zmienić... Tym razem chce się przygotować z pełną świadomością i wiedzą...bo To nasza ostatnia szansa.

Mi lekarz mówił że aby była refundacja na leki to muszę mieć ważne badanie amh które po pół roku przepada
Mialam dokladnie taka sama sytuacje. Mialam wynik z AMH z poczatku czerwca, a bylismy na wizycie pod koniec roku i Dr powiedzial ze jesli chcemy moc skorzystac z refundacji lekow do stymulacji, bede musiala powtorzyc badania AMH tak by mialo mniej niz 6 miesiecy przed rozpoczeciem stymulacji

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

@PaulinkaP :) nie jesteś sama tak młoda :)
Ja też mam 24 lata i uważam że jestem szczęściarą że tak wcześnie się dowiedziałam o tym ze potrzebuje pomocy przy zejściu w ciąŻę :)
Patrz na to w ten sposób ze jesteśmy młode silne i jeszcze wiele możliwości przed nami , że medycyna gna jak szalona ;)
Głowa do góry :)
Każda z nas ma lepsze i gorsze dni :)
Kochana i to jest bardzo sluszne podejscie [emoji4]

Mialam dokladnie taka sama sytuacje. Mialam wynik z AMH z poczatku czerwca, a bylismy na wizycie pod koniec roku i Dr powiedzial ze jesli chcemy moc skorzystac z refundacji lekow do stymulacji, bede musiala powtorzyc badania AMH tak by mialo mniej niz 6 miesiecy przed rozpoczeciem stymulacji

Wiec wychodzi na to ze jest to decyzja lekarza... sama nie wiem czy do niego nie zadzwonic...poczekam do marca i wtedy zobaczymy co powie, najwyżej miesiąc dłużej podpase się witaminami albo pojadę drugi raz po rozpiske leków.

Dziękuję. :) Wczoraj w tych wszystkich emocjach nie byłam pewna czy dobrze zrozumiałam i zaczęłam oczywiście panikować. Dostaliśmy info z kliniki, nie przetrwał ten ostatni zarodek. :( W razie niepowodzenia zaczynamy od początku wszystko.
Kochana nie mysl o niepowodzeniu! Grunt to pozytywne nastawienie[emoji4] Trzeba wierzyc ze bedzie dobrze[emoji9]

Witam. Poczytuje Was kobietki od listopada , ale dzis dopiero zebrałam się aby coś napisać. Staraczka od 4 lat - i u mnie i u m@łżowiny mej wszystko ok - my taka para co ona może i on może , a razem im nie trybi . 16.02.2018 transfer 1 trzydniowego zarodka
(stefana) z 6 ostał się tylko stefan. I teraz czekanie, ale optymizmu u mnie zero. Jak radzicie sobie do testowania bety psychicznie ?
Agniecha, witaj! Widze ze Ty nie z takich co siedza placza i panikuja, wiec mysle ze i z czekaniem sobie poradzisz, a my Ci w tym pomozemy! Ja bym za jakies 2-3 dni leciala do labo. Zostan z nami bo czuje od ciebie taka mega.pozytuywna energie, przydasz nam sie tu :D

Zapomniałam Wam napisać. Wczoraj byłam na tej okrytej złą sławą krzywej cukrowej i...ja chyba jestem nienormalna, bo mi to smakowało:-D:rofl::-D
Uff a juz myslalam ze tylko ja taka nienormalna[emoji6] Tzn ok, mi to nie smakowalo ale nie bylo jakos straszne do wypicia [emoji4]
A jak krzywa? Masz juz wyniki? Wszystko ok?

reklama
Do góry