reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny pytanie jest :happy: mam witaminy takie jak prenatal uno i folik a mąż był w aptece i pani mu poleciła dla kobiet w ciąży ASPARGIN. Wiecie czy można łączyć? Z tylu opakowania jest o wadach serca np ze pomaga ale co to ma do ciąży... ten lek to 17mg jonów magnezu i 54 jonów potasu. Poratujcie odpowiedzią :blink:

Ja biorę 2xdziennie aspargin + 1xmagnella (uzgodnione z dr) + prenatal uno :)

reklama
Na poprzedniego meila z watpliwosciami nie. Ale jak poprosilam czy moge miec wczesniej wyslane recepty i zalecenia to odpisal od razu zadzwonkl i receptki ida a na moj termin juz jest koniczyna wpisana;)
Ale mimo kombinacji jak tu zrobic zeby nie tracic cyklu i tak dupa bo od antybiotyku z kliniki musi minac 10 dni a pozatym musze sie wykurowac tak na tip top
B

Dziękuję kochane za miłe słowa.Jestem w ojczyźnie do mamy pojechałam odrazu z lotniska.Dzieki Bogu szybka reakcja taty nie pozwoliła dziadostwu sie rozprzestrzenic.Mozna powiedzieć że mama jest w pełni świadoma wszystkiego tylko kilka momentów nie pamięta.
Odetchnelam ...zmęczona całym długim dniem odpoczywam już w łóżku.Uffff

Kamień z serca:) Niech mama odpoczywa i szybko dochodzi do siebie.

Cześć, podczytuję Was od dłuższego czasu i bardzo pomagają mi Wasze historie. We wtorek miałam transfer 2 blastek z kd - 5AA i 2AB. To mój pierwszy transfer z KD
Wcześniej miałam dwa protokoły, po pierwszym nie zapłodniła się żadna komórka, przy drugim miałam 6 komórek ale zapłodniły się tylko 4. Do trzeciej doby przetrwały 3 z dużą fragmentacją. Podali mi 1- 5 komórkowy. Niestety nie udało się. Powodem do transferu z KD jest niskie AMH na poziomie 0.29 Wierzę, że teraz się uda, muszę wierzyć...

Dziewczyny, powracam do Was z kolejnymi wynikami. Tak jak pisalam wczesniej bylam w szoku majac wysoka bete ale i progesteron nie maly. Jak sie okazuje w 14dpt progesteron wynosil 177ng/ml a juz w 16dpt 225 ng/ml !!
Biore progesteron dwa razy dziennie od dnia transferu ale jak chyba wszystkie z Was...

100m to taki akurat domek... u nas też teraz problem z mieszkaniem. Bo mieszkamy z rodzicami , a dokładnie na górze a oni na dole. Chce przepisać dom ale zastanawiamy się czy nie lepiej pobudowac coś swojego...tylko to oczywiście też na kredyt

Ja mam ciężki charakter (po mamusi: ) dlatego mieszkanie razem odpada. Jak tylko osiągnęłam zdolność kredytową to kupiłam kawalerkę. Było ciężko ale nauczyło mnie to oszczędności. A jak po paru latach wprowadził się luby to było już ciasno, więc wybudowaliśmy dom. I teraz mam dwa kredyty hipoteczne w tym jeden we frankach :-D:-D:-D

Cześć, podczytuję Was od dłuższego czasu i bardzo pomagają mi Wasze historie. We wtorek miałam transfer 2 blastek z kd - 5AA i 2AB. To mój pierwszy transfer z KD
Wcześniej miałam dwa protokoły, po pierwszym nie zapłodniła się żadna komórka, przy drugim miałam 6 komórek ale zapłodniły się tylko 4. Do trzeciej doby przetrwały 3 z dużą fragmentacją. Podali mi 1- 5 komórkowy. Niestety nie udało się. Powodem do transferu z KD jest niskie AMH na poziomie 0.29 Wierzę, że teraz się uda, muszę wierzyć...

Cześć Ewa. Fajnie że dołączyłaś :)
Trzymam kciuki, żeby tym razem się udało:)
Kiedy robisz betę?

reklama
Popieram moj to juz nie raz powiedzial ze gadam o jednym. A kur.. o czym mam mowic w trakcie procedury tzn jego zdaniem to najlepiej jakbym nie mowila nic o podejsciu w trakcie podejscia. Trrzz i tu bym przypierdzielila normalnie z patelni :D:D
Dokładnie o czym innym gadac? To sie samo ciśnie na język. Oni naprawde maja inaczej a my z tym na codzień...

Do góry