reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Chyba właśnie łatwiej mi miesiąc po miesiącu. Bo te czekanie to chyba jeszcze straszniejsze. U mnie właśnie wszystko jest ok. To mojego M jest problem. Bardzo słabe nasienie. Kilka miesiącu temu nie było żadnych ruchliwych plemników. Teraz w grudniu pokazało się kilka ruchliwych. Morfologia 1%. Chyba w tym tkwi problem... U mnie wykryto mthfr AC i przeciwciała przeciw oslonce przejrzystej kom jajowej. Nic poza tym.
I homocysteine miała za wysoka ale zbilam ja... biorę cały czas Prewenit Intensiv...

reklama
Ale u was dobrze :) Ja po teście negatywnym dostałam miesiączkę po 4 dniach i po tym okresie czekałam na kolejna żeby moc podejść do kolejnego transfer:( ten czas to tak dłużył się ,a na złość miesiączki na czas nigdy nie dostawałam :mad:

Niestety to czekanie jest trudne... In vitro uczy cierpliwości i wytrwałości. Ale wierzę, że każdej zostanie to wynagrodzone :)

Widzisz czyli jeszcze nie przekreślaj swojej kropki sam lekarz dał ci już promyk nadziei o_O ja akurat takich badan nie miałam i teraz będę wszystko robic ;)a te czekanie rzeczywiście wykańcza

U nas była masa badań, a przy procedurze chyba wszystko co możliwe: separacja, famsi, embryo glue i nacięcie tej otoczki...

Ja miałam robione transfery miesiąc po miesiącu i nie było to żadnym problemem. Szczerze to pomagało mi to przełknąć porażkę wiedząc, że zaraz będę mogła znów próbować.

Też bym tak wolała, iść za ciosem. Chyba że z mrozaków i zamrożonych jajek nie wyjdzie to z następną procedurą na pewno się wstrzymam i przede wszystkim w pierwszej kolejności zmienię pracę...

U mnie lekarze mówili o przynajmniej 3 miesiącach przerwy po takiej operacji. I myślę, że to odpowiedni czas na dojście do siebie. Wszystko zależy też od tego czy jakieś torbiele, itp.nie porobily się w międzyczasie. Myślę, że powinnaś pójść na wizytę do kliniki, zrobić USG i ustalić z lekarzem - moze wszystko jest ok.i pozwoli Wam podejść wcześniej :)
Dziekuje :) wstepnie rozmawialam z lekarzem i powiedzial ze mozemy zaczac przygotowania ... ale jakos wstyd sie przyznac stracha mam po tym co sie wydarzylo :hmm: ...A myslicie ze jest to na plus, ze udalo sie? Tylko ze zagniezdzil sie tam gdzie nie trzeba?

Dziekuje :) wstepnie rozmawialam z lekarzem i powiedzial ze mozemy zaczac przygotowania ... ale jakos wstyd sie przyznac stracha mam po tym co sie wydarzylo :hmm: ...A myslicie ze jest to na plus, ze udalo sie? Tylko ze zagniezdzil sie tam gdzie nie trzeba?

Jeśli lekarz dał zielone światło to super :).
Podobno ryzyko ciąży pozamacicznej po już jednej przebytej jest trochę wyższe niż normalnie, ale nie przekreśla to w żaden sposób szans na prawidłową ciążę. Ja niestety miałam dwie ciaze pozamaciczne, ale nie zdarza się to aż tak często. Musisz wierzyć, że teraz będzie wszystko dobrze.

Kochana ale moim zdaniem beta ladnie rosnie. Przy 6 tys ona juz nie rosnie tak jak na poczatku
Misis188 a nie sadzisz ze inne dziewczyny maja ja wyzsza? Przejrzalam neta i wydaje mi sie ze 20-30tys na tym etapie to takie minimum [emoji52] spotkalam sie nawet z dziewczyna ktora w 33 dpt w ciazy pojedynczej miala 58tys.
Stad moja sceptyczna reakcja

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Aaa kochane najnowsze info z labolatorium dalej mamy 10 pieknych zarodeczkow :D
Z nasienia emka 4 zarodki 8a 1 zarodek 6a
Z nasienia dawcy 1 zarodek 12a 3 zarodki 8a i jeden zarodek 4a
Maluchy dalej sie pieknie rozwijajcie w przesliczne blastki
Ale cudowna wiadomosc! Piekny wynik :) Kochana trzymam kciuki ✊❤️❤️

Do góry