reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
No i fajnie ...przez was mój Mężuś musiał sie oderwać od gry i zapitalac do sklepu po lody :oops: nie wiedziałam czy jakieś na patyku czy w wafelku A może z pudełka albo roladę więc mam każdego po jednej sztuce :laugh2::laugh2::laugh2:

Pozdrowienia od M dla koleżanek z forum ! :rofl::laugh2:
Pozdrowienia dla Pana Meza [emoji16]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Oj juz wiele roznych rzeczy probowalismy. I nic. Raz po 3 mies suplementu Extrasperm chromatyna spadla do 24% ale wtedy morfologia byla 0%, wiec lipa. Jesli chodzi o diety, suple na meska plodnosc itp, to ksiazke moglabym napisac. Byl okres ze za same suplementy M (nie liczac kosztow diety) placilismy ponad 1200zl miesiecznie. Poki co dalam mu spokoj. Niech chlopina odsapnie. A my w razie najgorszego mamy jeszcze 6 mrozaczkow [emoji4]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Hmm my tez mieliśmy uszkodzenie chromatyny 28% ale my mamy nabyte. Maz miał wazektomie(przecięcie nasieniowodów) a potem biedak je łączył w Anglii(kolejne 30 tysi) i sie udało ale wracało za mało ... no i często po zabiegach wyższa chromatyna. Wiesz, ze często osob nie traktuje tego badania za kluczowe? Ponadto czytałam na stornie amerykańskich klinik, ze mozna to obniżyć no i oczywiście separacja magnetyczna to obniża. Nam obniżyła z 28% na 5%.

No i fajnie ...przez was mój Mężuś musiał sie oderwać od gry i zapitalac do sklepu po lody :oops: nie wiedziałam czy jakieś na patyku czy w wafelku A może z pudełka albo roladę więc mam każdego po jednej sztuce :laugh2::laugh2::laugh2:

Pozdrowienia od M dla koleżanek z forum ! :rofl::laugh2:
Niech sie cieszy ze nie obudzilas go w nocy zeby Ci po lody zajechal:)

ta pani genetyk mowi
Nas właśnie w Krakowie kazali to zrobic, a moj gin z Katowic mówi ze przy in vitro to sie omija. Nie kazal robic tego badania. Powiedzial ze lepiej wziac MSOME przy zaplodnieniu a on tez jest andrologiem[/QUOTE]

G jest andrologiem? Pierwsze słyszę.
Nam chromatynę kazali robić w GC w Katowicach. 30%.

Cześć dziewczyny, po krótce przypomnę swoją historię: endometrioza+ laparoskopia bez ubytków maj 2015. Czerwiec 2017 IVF protokol dlugi nieudany brak mrozaczkow , styczeń 2018 kolejne podejscie protokół krótki, podane 2 blastki 3bb i 3bc. I i II wer Beta poniżej 1. 10 dpt beta 40, 14 dpt 185, 17 dpt 670, 21 dpt 1710 + pecherzyk 4mm w jamie macicy. Kolejna wer 28 dpt i wtedy ma być już wszystko jasne czy puste jajo, czy mały dalej walczy. Niestety lekarz nie pozostawił mi zbyt wiele nadzieji, stwierdzil, ze jestesmy o jakies 3 dni do tylu, beta rosnie, ale szalu nie ma ;( jest mi strasznie ciężko, ale nadal wierzę, że może jednak Bąbel pokarze na co stać... dziewczyny, pomocy , co zrobić, żeby nie zwariować...nie ma dnia od poniedziałku bez łez ;((( Myślę, że tylko Wy jesteście w stanie mnie zrozumieć. Wasze historie, które doprowadziły do szczęśliwego macierzyństwa albo upragnionej zdrowej ciąży napawaja mnie optymizmem !!! Gratuluję wszystkim przyszłym i juz mamusiom :)

reklama
Do góry