reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Cześć dziewczyny, po krótce przypomnę swoją historię: endometrioza+ laparoskopia bez ubytków maj 2015. Czerwiec 2017 IVF protokol dlugi nieudany brak mrozaczkow , styczeń 2018 kolejne podejscie protokół krótki, podane 2 blastki 3bb i 3bc. I i II wer Beta poniżej 1. 10 dpt beta 40, 14 dpt 185, 17 dpt 670, 21 dpt 1710 + pecherzyk 4mm w jamie macicy. Kolejna wer 28 dpt i wtedy ma być już wszystko jasne czy puste jajo, czy mały dalej walczy. Niestety lekarz nie pozostawił mi zbyt wiele nadzieji, stwierdzil, ze jestesmy o jakies 3 dni do tylu, beta rosnie, ale szalu nie ma ;( jest mi strasznie ciężko, ale nadal wierzę, że może jednak Bąbel pokarze na co stać... dziewczyny, pomocy , co zrobić, żeby nie zwariować...nie ma dnia od poniedziałku bez łez ;((( Myślę, że tylko Wy jesteście w stanie mnie zrozumieć. Wasze historie, które doprowadziły do szczęśliwego macierzyństwa albo upragnionej zdrowej ciąży napawaja mnie optymizmem !!! Gratuluję wszystkim przyszłym i juz mamusiom :)

Ja tez po transferze 6dpt beta 1,23 7dpt 2,5 jutro znowu mam zrobic ale boje sie ze nic z tego bo strasznie niska ta moja beta,tez wwariuje i nie moge o niczym innym myslec.dzis zrobilam jeszcze dwa testy i wyszly ujemne

A w Zywcu kochana kolo Rynku sa Lodowaci. Polecam na prawde, kolejki sa bardzo duze ale warto:) tylko ze na okres zimowy to jest zamkniete, minus jest taki ze nie ma za bardzo tam gdzie siasc ale 5 krokow dalej jest Rynek i tam jyz dużo miejsca do siedzenia. A ta delicje muszę odwiedzic bo oni tan podobno wszystjo pyszne maja

Polecam koktajl kokosowy+2 gałki waniliowe:-p albo słynnego Mikołaja:-p
A do Żywca się wybiorę w lecie, bo tyle razy już byłam a do parku nigdy nie dotarłam:oops: to zahaczę o Lodowatych:biggrin2:

No i fajnie ...przez was mój Mężuś musiał sie oderwać od gry i zapitalac do sklepu po lody :oops: nie wiedziałam czy jakieś na patyku czy w wafelku A może z pudełka albo roladę więc mam każdego po jednej sztuce :laugh2::laugh2::laugh2:

Pozdrowienia od M dla koleżanek z forum ! :rofl::laugh2:

Ale super Mężuś :-D

Mama151116 ja byłam najpierw u Siega ale nie podszedł mi, od Głodka to prawie z płaczem wyszłam :errr: Hajdusianek robił mi histeriskopię i u niego chciałam zostać ale akurat nie miał terminów jak mi się cykl zaczął. A dr Hasik super, pozytywna kobita, ja od niej zawsze wychodzę naładowana pozytywną energią, zawsze podaje rękę na powitanie i pożegnanie - to jest coś nowego. Dla mnie to jest ważne, żeby pacjent nie czuł się jak intruz. A co do leczenia to ciężko powiedzieć, ona tam niedługo pracuje ale my też jakiś wielkich problemów nie mamy, ja mam niedrożne jajowody, męża nasienie ok ale bez rewelacji. Tak czy siak pobrano mi 22 kumulusy, z tego było 13 komórek, u mnie było można tylko 6 zapłodnić i udało się zapłodnić 3. Na jakim jesteś etapie teraz?

Ja tez po transferze 6dpt beta 1,23 7dpt 2,5 jutro znowu mam zrobic ale boje sie ze nic z tego bo strasznie niska ta moja beta,tez wwariuje i nie moge o niczym innym myslec.dzis zrobilam jeszcze dwa testy i wyszly ujemne

Jaką miałaś betę po I weryfikacji i czy miałaś podawane Ovitrelle w dniu transferu?

Hmm my tez mieliśmy uszkodzenie chromatyny 28% ale my mamy nabyte. Maz miał wazektomie(przecięcie nasieniowodów) a potem biedak je łączył w Anglii(kolejne 30 tysi) i sie udało ale wracało za mało ... no i często po zabiegach wyższa chromatyna. Wiesz, ze często osob nie traktuje tego badania za kluczowe? Ponadto czytałam na stornie amerykańskich klinik, ze mozna to obniżyć no i oczywiście separacja magnetyczna to obniża. Nam obniżyła z 28% na 5%.
Przy ivf skorzystalismy z tej separacji magnet. U nas na to mowia MACS [emoji4] ale nie wiem do jakiej wartosci chromatyna sie obnizyla. Zreszta nawet nie dowiedzialam sie o klase zarodkow. Za duzo emocji wtedy bylo [emoji4]
U nas uszkodzenia tez chyba sa nabyte. M 10 lat temu mial nowotwor jadra i to jest skutek przebytych wtedy chemioterapii.
Wspolczuje Twojemu M, zarowno kiedys decyzji o wazektomii i pozniej koniecznosci laczenia nasieniowodow [emoji53] to musialo byc trudne dla Was [emoji53]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Wiem co czujesz, ja test zrobiłam 10 dpt jak beta wyszła dodatnia, a te 2 upragnione kreski - ech piękny widok dla oczu ;):)

Ale super Mężuś :-D

Mama151116 ja byłam najpierw u Siega ale nie podszedł mi, od Głodka to prawie z płaczem wyszłam :errr: Hajdusianek robił mi histeriskopię i u niego chciałam zostać ale akurat nie miał terminów jak mi się cykl zaczął. A dr Hasik super, pozytywna kobita, ja od niej zawsze wychodzę naładowana pozytywną energią, zawsze podaje rękę na powitanie i pożegnanie - to jest coś nowego. Dla mnie to jest ważne, żeby pacjent nie czuł się jak intruz. A co do leczenia to ciężko powiedzieć, ona tam niedługo pracuje ale my też jakiś wielkich problemów nie mamy, ja mam niedrożne jajowody, męża nasienie ok ale bez rewelacji. Tak czy siak pobrano mi 22 kumulusy, z tego było 13 komórek, u mnie było można tylko 6 zapłodnić i udało się zapłodnić 3. Na jakim jesteś etapie teraz?

Jutro mam 10 dpt i robie bete,poprzednie nie napawaja optymizmem,6dpt 1,23 i 7dpt 2,5 ,jutro sie okaze co dalej,
Ja u Glodka bylam 2lata temu i bylam zadowolona ,dzieki niemu mam juz jedna dzidzie w domu,mojej siostrze tez pomogl jest teraz w 20tc ,moze nie jest najsympatyczniejszy ,ale nam sie udalo ,teraz nie udalo mi sie zgrac wizyt ,zeby do niego isc ,stad ten Sieg i Hajdusionek,w 2016 roku transfer robil mi dr Zielinski i te babki tam mowily ,ze ma super reke i faktycznie zaskoczylo.to byla moja 3 proba in vitro a pierwsza w tej klinice

reklama
No i fajnie ...przez was mój Mężuś musiał sie oderwać od gry i zapitalac do sklepu po lody :oops: nie wiedziałam czy jakieś na patyku czy w wafelku A może z pudełka albo roladę więc mam każdego po jednej sztuce :laugh2::laugh2::laugh2:

Pozdrowienia od M dla koleżanek z forum ! :rofl::laugh2:
Pozdrowienia dla dzielnego M, co spełnia zachcianki swojej rodzinki :)

Do góry