reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Coś popitoliłam posta, juz poprawiam:
Kochana nie przesadzisz - ja w kulminacyjnym momencie rano brałam 2 dupki i crinone, w południe lutinus 2 dupki i prolutex, a wieczorem znów 2 dupki i 2 lutinusy. @walczaca o szczescie dobrze pisze, że dobę najlepiej podzielić równo i brać leki co 8 godz, w miarę równo rozłożyć dawki. Na sztucznym tym bardziej nie przesadzisz, że Twój organizm nie produkuje własnego progesteronu. A clexane i acard ponoć mają nieco inne działanie, więc może tak czy siak lepiej włączyć więcej leków i potem powoli z nich schodzić, niż za mało i się zastanawiać, co by było gdyby :) A Ty już zaczęłaś przygotowania do transferu? Może zapytaj lekarza co myśli o tym encortonie? To na pewno nie zaszkodzi a jeśli ma pomóc to wiesz ;) My tu już wszystkie jesteśmy pofisiowane na punkcie leków. Ja tak piszę, że teraz chcę podchodzić na samym estradiolu i progesteronie, ale z czasem ogarnia mnie strach, że jak to bez leków:szok::szok::szok: chyba nienormalna jestem :p Leki musza być :laugh2:

No nie wierzę...Dżoasia stała się wielką zwolenniczką encortonu:D Brawo Ty:D:p

No nie wierzę...Dżoasia stała się wielką zwolenniczką encortonu:D Brawo Ty:D:p
Niekoniecznie encortonu, po prostu jeśli dziewczyna ma coś łykac, a większość z Was łyka to od początku cyklu to może kilka dni przed transferem to faktycznie za późno. Ja się już chyba uzależniłam od leków, to dlatego :laugh2::laugh2:
Ale jeszcze muszę przemyśleć, czy w moim przypadku ten encorton da radę, bo już mam coraz wiekszy mętlik. Najlepszy efekt był we wrześniu jak byłam na accofilu tylko, bez sterydu...

A kiedy masz wizytę u nowego lekarza? :)
Zadzwonię do niego i spytam bo mam dość daleko... zobaczymy co mi powie. Ale w sumie zastanawiam się czy brać żel crinone przed transferem i prolutex czy tylko jedno np przed A po transferze oba włączyć...
Ja leki brałam zawsze co 5h
Przygotowania trwają... wizyta niedługo i będziemy termin ustalać...
A encorton mam włączyć do listy leków :biggrin2:

Brałaś leki co 5h, tzn 5 razy dziennie brałaś progesteron?

Cześć dziewczyny :) to znowu ja :) tzn jestem tu ciagle częściej niż na Facebooku i czytam Was na bieżąco i 3 mam za wszystkie kciuki ;)
Odebrałam właśnie bete 12dpt 34,59 i 14dpt 53.21 - zarodek 3 dniowi. Trochę mały przyrost?:(

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Hej dziewczyny:-) :)
Dzisiaj miałam kontakt z kliniki(sama o niego prosiłam ponieważ oni nie dzwonią jak jest dobrze tylko jak jest źle)a ja jestem w goracej wodzie kapana i muszę wiedzieć;)
Z 9 komorek ,nadawało się do zapłodnienia 4 i tyle też zapłodniono.Na ten monem trzy rozwijaja sie prawidłowo ,o 4te❤ walczą✊

reklama
Cześć dziewczyny :) to znowu ja :) tzn jestem tu ciagle częściej niż na Facebooku i czytam Was na bieżąco i 3 mam za wszystkie kciuki ;)
Odebrałam właśnie bete 12dpt 34,59 i 14dpt 53.21 - zarodek 3 dniowi. Trochę mały przyrost?:(

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Kochana ja na fejsie juz mało co przebywam, mimo, że nie znam Was osobiście to jesteście lepsze niz nawet rodzina ;)
Co do bety... hmmm no przyrost nie powala, na tym etapie dobrze by było gdyby szybciej rosła, ale tak czy siak trzeba czekać, leków nie odstawiaj, powtórz za 2 dni...

Do góry