reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hej, ja dziś zaczęłam się kłuć [emoji382] nawet jakoś poszło, choć mam wrażenie, że robiłam to nerwowo. Mam też pytanie, otóż dziś mój 2 dc i mam wrażenie, że krwawienie jakby ustało. Czy to zasługa zastrzyków (Gonal i menopur)? Z góry dziękuje za odp

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Hej, nie wiem czy możliwe aby tak szybko działały ale ja też miałam podczas stymulacji zdecydowanie krótszy i mniej obfity @ :-)

Never giv up - ja tez lecze sie w bialymstoku w bocianie akurat u doktora Mrugacza. On mi tez czest mowi ze nie warto jakis badan robic bo... moze ma racje ? Nie wiem. Ja ma tak jak ty cb, jedna ciaza pozamaciczna wyciety jajowod dwie naruralnie boo chemiczne 2 invitra nie udane jedno nawet 2 zarodki i nic nawet beta nie drgnela a teraz 3 raz hym "udany" to znaczy boje sie zeby bylo dobrze bo narazie to poczatkowa faza 15dpt i beta 716. Takze probun moja droga
Ja zarodki mialam kazdy 8AA a dopiero za 3 raem cos drgnelo
Wiecej dostalam progesteronu ten w zastrzykach acard i ecorton moze mi pomoglo
To ja siedzę na górze w kolejce, Ty na dole... :)
Ja na jajowodach miałam kiedyś torbiel ale jajniki się udało utrzymać... na szczęście.
No mi się tylko raz udało uzyskać wynik bety zadowalający ale niestety na krótko...
A miałaś zarodki 3 dniowe czy 5? I czy na naturalnym czy sztucznym?
No ja teraz mam mieć taki sam zestaw jak ostatnio ... czyli acard, dupka, prolutex i encorton...

To ja siedzę na górze w kolejce, Ty na dole... :)
Ja na jajowodach miałam kiedyś torbiel ale jajniki się udało utrzymać... na szczęście.
No mi się tylko raz udało uzyskać wynik bety zadowalający ale niestety na krótko...
A miałaś zarodki 3 dniowe czy 5? I czy na naturalnym czy sztucznym?
No ja teraz mam mieć taki sam zestaw jak ostatnio ... czyli acard, dupka, prolutex i encorton...
Never give up weź dorzuć jeszcze do tego zestawu crinone - może inaczej zadziała na okno implantacyjne i clexane, jeśli u ciebie w rodzinie są problemy z krzepliwością, a encorton lepiej łykać wcześniej, choćby o kilka dni, niż brac większe dawki (tak jak ci pisała @gosia321) - nie ma co powielać zestawu, który nie zadziałał tak jak powinien - jesteś już coraz bliżej celu, brakuje naprawdę niewiele :*

Never give up weź dorzuć jeszcze do tego zestawu crinone - może inaczej zadziała na okno implantacyjne i clexane, jeśli u ciebie w rodzinie są problemy z krzepliwością, a encorton lepiej łykać wcześniej, choćby o kilka dni, niż brac większe dawki (tak jak ci pisała @gosia321) - nie ma co powielać zestawu, który nie zadziałał tak jak powinien - jesteś już coraz bliżej celu, brakuje naprawdę niewiele :*
@dżoasia a Fraxiparinę kiedy się stosuje...? A może @Never give up coś w tym kierunku powinna pomyśleć?

Dzoasia a myślisz że jak będę brała prolutex i crinone jednocześnie to na sztucznym cyklu to mogę przesadzić?
Clexane brałam za każdym razem. Teraz mam to nie brać a w zamian za to mam brać acard według zaleceń lekarza...
Encorton lekarz zalecił łykac od dnia zerowego

reklama
Dzoasia a myślisz że jak będę brała prolutex i crinone jednocześnie to na sztucznym cyklu to mogę przesadzić?
Clexane brałam za każdym razem. Teraz mam to nie brać a w zamian za to mam brać acard według zaleceń lekarza...
Encorton lekarz zalecił łykac od dnia zerowego
Raczej nie, tylko najlepiej brać w równych odstępach czasu. Jeżeli będziesz brała progesteron w 3 postaciach to załóżmy crinone rano, w dzień luteinę podjęzykową albo dowcipną, a na wieczór prolutex. Czy jak tam Ci wygodniej. Najlepiej wtedy dobę podzielić na 3 i łykać.
Mi encorton tez włączali zawsze od dnia 0

Do góry