reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Troszke malo. Wiem lekarzem nie jestem ale lecze swoja tarczyce juz 10 rok wiec czasami sama modyfikuje sobie dawki wedlug schematu ktorym to zawsze dawkk modyfikuje mi lekarz i nigdy nie uslyszal od niego ze cos zle zrobilam.
Jesli chcesz skorzystaj jesli nie to nie raz w tygodniu wez albo 1.5 tabl 25 czyli 37.5 albo 2 tabl czyli 50 i zobacz po 2 tygodniach czy spada
Ok dziękuję Ci bardzo tez myslalam o takiej modyfikacji ale nie bylam pewna czy tak mozna...ale jak mowisz ze tak to tak zrobie.
Dziękuję jeszcze raz...
;-) ;)

Wiec juz po wizycie. Narazie lekarz powiedział ze wszystko dobrze 9dpt14 12dpt 106 14 dpt -416 i dzis 15dpt 762 cos szybo rosnie. Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze progesteron mi troche spadl bo mialam wczoraj 43,5 a dzis 36,4
Progesteron jest hormonem skokowym, jest troche jak sinusoida. Wiec nawet ja dzis go badajac byl spadkowy to i tak jest ladny

Kochana lecze się z mężem od 4 lat. Do tej pory wykonaliśmy mnóstwo badań z których nic nie wynika w czym tak na prawdę jest problem. Nasienie męża w sumie mogłoby być troszkę lepsze ale tragedii nie ma jak to mówią wszyscy lekarze. Za sobą mamy 5 nieudanych inseminacji i jedna procedurę in vitro z 5 blastkami. Jeden transfer zakonczyl sie cb. Przyczymy nie sa znane. Najprawdopodobniej wada zarodka.
Została nam jedna blastka którą nie długo będziemy próbować zadomowic w moim brzuszku.
Leczymy się obecnie w Białymstoku w Bocianie.
Właśnie jak Was czytam to mam wrażenie że już większej części z Was udało się osiągnąć upragnione dwie kreski i piękny przyrost bety.
Fajnie,że się ujawniłaś :-)
Kiedy transfer? Trzymamy kciuki aby był szczęśliwy!:-)

Zarodki są w miarę. Najlepszy miał ocenę 4AA pozostałe 3BB, 3BA
Nie mieliśmy AH ani embrioglue. Na ostatniej wizycie lekarz mi powiedział że embrioglue według statystyk nie pomagają.. Ale ile w tym prawdy to nie wiem.
Jeśli chodzi o leki to mam chyba standard z tego co u Was podpatrzylam - prolutex, duphaston, estrofem, encorton plus folix i witaminę D3 biorę.
Jeśli chodzi o badania na przeciwciała to mamy je w śluzie. Z krwi wszystko wychodzi ok. Tych pozostałych badań nie robiliśmy.
W sumie może i nie badają ale dr P u którego obecnie jestem raczej wzbudza moje i meza zaufanie.
Myślałam że może jak tym razem się nie uda to warto pomyśleć o zmianie kliniki ale nie czuje na razie potrzeby.
Chyba że dacie mi pomysł co mogę zrobić wiecej aby moc zwiększyć swoje szanse na upragnione potomstwo :rolleyes2:
A z tego co czytam dzoasia Twoje posty to bardzo Cię podziwiam i większość z Was za wytrwanie, mimo tylu przeszkód jakie stawia nam życie po drodze :happy2:
U nas prawie 6 lat bez ciąży :no2:
Trzeba walczyć do skutku! Jest tu dużo osób, które są tego żywym dowodem ;-)

Hej, ja dziś zaczęłam się kłuć [emoji382] nawet jakoś poszło, choć mam wrażenie, że robiłam to nerwowo. Mam też pytanie, otóż dziś mój 2 dc i mam wrażenie, że krwawienie jakby ustało. Czy to zasługa zastrzyków (Gonal i menopur)? Z góry dziękuje za odp

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Never giv up - ja tez lecze sie w bialymstoku w bocianie akurat u doktora Mrugacza. On mi tez czest mowi ze nie warto jakis badan robic bo... moze ma racje ? Nie wiem. Ja ma tak jak ty cb, jedna ciaza pozamaciczna wyciety jajowod dwie naruralnie boo chemiczne 2 invitra nie udane jedno nawet 2 zarodki i nic nawet beta nie drgnela a teraz 3 raz hym "udany" to znaczy boje sie zeby bylo dobrze bo narazie to poczatkowa faza 15dpt i beta 716. Takze probun moja droga
Ja zarodki mialam kazdy 8AA a dopiero za 3 raem cos drgnelo
Wiecej dostalam progesteronu ten w zastrzykach acard i ecorton moze mi pomoglo

reklama
Dziewczyny dziekuje za słowa otuchy dzis. Jesteście cudowne. A wiec beta 16 338, pęcherzyk ciążowy równy, głęboko w macicy, zarodek juz wyszedł w połowie z jaja, wszystko ok. Następna wizyta serce, od niedzieli zaczynam 7 tydzien. Stres na każdym etapie oooogromny. Ściskam Was
Bardzo sie ciesze i trzymam kciuki za szczesliwy ciag dalszy[emoji173]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry