reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny mam pytanie, mam wizyte w Invicta na konsultacje u Dr. Kunickiego ale otworzyli klinike w Bydgoszczy i tam konsultajce daje profesor Lukaszuk, on jest zalozycielem calej kliniki. Znacie obydwoch lekarzy? Powinnam zostac u Kunickiego czy moze zmienic na Bydgoszcz? Dodam ze jestem z Torunia i to byloby o wiele lepiej, moglabym od razu rodzicow odwiedzic.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

reklama
A coś więcej , na ile to skuteczność podnosi? I jak oni sobie za to liczą w tych klinikach, bo mam mieć dwa zarodki podane, to za każdy osobno policzą? Miała któras z Was to robione?
U mnie w klinice kosztuje to 500 zl i jest to opłata stala bez znaczenia czy naciecie jest jednego zarodka czy dwoch. O wykonaniu naciecia decyduja embriolodzy jesli oslonka jest gruba. Ile procent zwiększa szanse to nie wiem ale moj lekarz mi za każdym razem to zalecal brac

Dziewczyny mam pytanie, mam wizyte w Invicta na konsultacje u Dr. Kunickiego ale otworzyli klinike w Bydgoszczy i tam konsultajce daje profesor Lukaszuk, on jest zalozycielem calej kliniki. Znacie obydwoch lekarzy? Powinnam zostac u Kunickiego czy moze zmienic na Bydgoszcz? Dodam ze jestem z Torunia i to byloby o wiele lepiej, moglabym od razu rodzicow odwiedzic.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom
Lukaszczuk to założyciel kliniki profesor, Kunicki to jego prawa ręka. Ja znam Kunickiego ale wiem, ze Lukaszczuk to światowej klasy specjalista. Mysle, ze warto.

Lukaszczuk to założyciel kliniki profesor, Kunicki to jego prawa ręka. Ja znam Kunickiego ale wiem, ze Lukaszczuk to światowej klasy specjalista. Mysle, ze warto.

no wlasnie tak myslalam ze jednak warto, troche bede musiala zmienic plany bo przyjmuje tam tylko we wtorki ale mysle ze moze warto!! najwyzej dluzej bede w moim ukochanym Toruniu [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, troche prywaty! w ogole jestem w gorach, probuje sobie ustalic co dalej robic z leczeniem i zyciem ... dlatego wypytuje o lekarzy bo wiem ze sie nie poddam!
Po jednym dniu przerwy probuje opanowac snowboard, mialam dzien zajec grupowych ale stwierdzilam ze jestem za stara aby uczyc sie z malolatami (srednia wieku w grupie byla 18!) to dzisiaj mam prywatna lekcje!!! Prosze o kciukasy abym to przezyla [emoji33]
Plan byl taki ze chodze z brzuchem i spaceruje po gorach a tu dupa dlatego probuje w koncu snowboard opanowac!!!
Sciskam Was mocno i przesylam promyki sloneczka :)
1518604849-752a3a6a2687c173-aaaaaa.jpeg

Kochane. Nie wytrztymałam i zadzwoniłam do embiologa z samego rana. Moja jedyna zapłodniona w poniedziałek komórka dzisiaj jest komórką najwyższej klasy. A jednak jutro transfer !!! Wiem że szanse sa małe ale dostałam dzisiaj choć trochę nadziei.
Tez miałam jedna blastke i właśnie Ja karmie [emoji6] takze powodzenia

"Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym"

Dziewczyny, troche prywaty! w ogole jestem w gorach, probuje sobie ustalic co dalej robic z leczeniem i zyciem ... dlatego wypytuje o lekarzy bo wiem ze sie nie poddam!
Po jednym dniu przerwy probuje opanowac snowboard, mialam dzien zajec grupowych ale stwierdzilam ze jestem za stara aby uczyc sie z malolatami (srednia wieku w grupie byla 18!) to dzisiaj mam prywatna lekcje!!! Prosze o kciukasy abym to przezyla [emoji33]
Plan byl taki ze chodze z brzuchem i spaceruje po gorach a tu dupa dlatego probuje w koncu snowboard opanowac!!!
Sciskam Was mocno i przesylam promyki sloneczka :)
1518604849-752a3a6a2687c173-aaaaaa.jpeg

No piękna fota. Oj ale bym tam pochodziła! Słuchaj, porządkuj mysli i działaj ☺️ Jeśli chodzi o lekarza mysle, ze to dobry wybór.

reklama
chetnie poslucham, u mnie to samo, prawie codziennie! :(

Niestety, nie pozostaje wam chyba nic innego jak szczera i serdeczna rozmowa z przytulancem. Macie juz na tyle kumate dzieci ze trzeba im to wyjasnic , ze mama ma problem ze zdrowiem, leczy sie i stara sie zrobic wszystko zeby na swiecie pojawilo sie drugie malenstwo. Ja zawsze mowie o przecietym paluszku,ze trzeba leczyc ,zagoi sie ale to potrzebuje czasu.Odradzam Wam mowienia, ze poszukacie dzidzi w kapuscie, przyniesie bocian czy bedziecie obiecywac ze sie na 100%uda.Dzieci sa b. pamietliwe i jak sie nie uda(uda,uda)to beda wam to jeszcze za 30 lat wypominac. To jedno.
Kolejna rzecz , dlaczego tak bardzo tego pragnie? Bo dzieci w przedszkolu czy szkole tez maja?czy brakuje im przyjaciol do zabawy? Moze warto o to zadbac, organizujac np. zabawe dzieciom w domu albo stworzyc im grupe i co pare dni u kogos innego? Szukajcie powodu.
I to chyba z czym spotykam sie najczesciej, wiekszosc dzieci nie ma swiadomosci , co to znaczy niemowle w domu. Wyobrazaja sobie rodzenstwo w swoim wieku, ktore bedzie od razu gotowe na klocki i lalki. Nie biore czesto pod uwage, ze spac nie daje po nocach, placze , spi i na dobra mete patrzac oczyma dziecka,do niczego sie nie przydaje, gorzej bedzie zabieralo uwage mamy. Tego te ci mali specjalisci nie ogarna glowka do poki nie przekonaja sie sami jak to wyglada. Macie kogos z noworodkiem w domu? Idzie z dzieckiem w odwiedziny.Bedzie i fascynacja i rozczarowani.Dzieci zazwyczaj tesknia za tym czego nie maja,a jak juz maja to same wiecie.
No i chyba kwestia najwazniejsza, to wasze emocje i cisnienie ktore rosnie z dnia na dzien.Nie robcie sobie tego ❤️Z dziecmi mozna super rozmawiac, chyba lepiej niz z doroslymi.A rozmowa jest kluczem do wszystkiego i kazdego malego splakanego serduszka❤️❤️❤️

Do góry