reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

lucy777- ja po punkcji zostałam kilka dni w domu. Transfer miałam w sobotę a w poniedziałek poszłam już do pracy. W sumie ostatni dzień w pracy byłam we wtorek,czyli miałam tylko trzy dni wolnego:-). Wszystko będzie dobrze,zobaczysz!!!!!

reklama
reklama
Witajcie
ja jak zawsze okazjolanie i przepraszam ze nie odniosę sie do wszystkich ale wszystkim ze szczerego serca kibicuję i zycze upragnionych ciąż i zdrowych maluszków :-)

Gieniek już kiedyś pisałam w temacie wyników NT twojego maluszka. Ucieszyłam sie jak dziecko jak napisałaś że wszystko dobrze. A dziś czytam o jakiejś chorej lekarce która starszy że mimo dobrych obrazów na USG dziecko moze urodzic sie chore no i krew mnie zalała. Wiadomo zawsze moze sie wydarzyc coś złego ale przy takich obrazach USG jak u Ciebie, super wynikach PAPPA prawdopodobieństwo jest jakies mega małe, zniokome, żadne więc po co opowiadać takie historie, które niczego do sprawy nie wnosza. Test PAPPA ma 98 % sprawdzalności i prawidlowości wyników a u Ciebie wyszedł super więc nie ma powodów do martwienia. Tak wiec kochana zapomnij o tej histeryczce lekarce bo my tu dalej za Twoje i każde maleństwo forumowe sie modlimy i wszystko będzie dobrze. Wiesz ja mam koleżankę z innego forum, gdzie od 18 tc badania USG wychodziły nie za dobre, rozjeżdżały się rozmiary dzieciątka tj za krótka kosć udowa, jakaś wada na serduszku i lekarze orzekli że to na pewno zespól downa i tak dziewczyna przechodziła 20 tygodi ciązy ze swiadomoscią ze urodzi dziecko z ZD Dziewczyna urodziła miesiąc temu, maluszek zadnego zespołu nie ma tylko coś z serduszkiem.

Lucy
z tego co pamietam podchodzisz w Invimedzie, a tutaj z reguły podaje sie zarodki 2-3 dniowe bo maja taka teorię że w macicy zarodki maja lepsze warunki do rozwoju. Standardowo podają też Medrol (też brałam) który ma zapobiec odrzuceniu zarodka przez organizm. Jest on odstawiany stopniowo w przypadku pozytywnego wyniku. Dzieciaczki rodza sie zdrowe bo dawka jest dopuszczalna w ciąży. A zatem niczym sie nie martw wszystko jest w porządku.

Do góry