reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Witajcie. Przepraszam że się wtrace w rozmowę...Ale mnie tak korci ze muszę ;)
@Szczescie1986 widzę że na podobne podejcie do mojego teraz...ja też przestałam patrzeć na to wszystko optymistycznie...raczej realistycznie to całe in vitro widzę. Tym którym się udało ( nie ważne za którym razem) postrzegaja sprawe zupelnie inaczej bo mają takie różowe okulary w postaci brzuszków i malenstw :* a my walczące no cóż różne myśli mamy, chwilami wierzymy że będzie jeszcze pięknie a innym razem widzimy wszystko co złe. co do przyrostu bety naszej forumowiczów i którym mowa to jest ok ale wiadomo teraz ważny jest przyrost i trzymamy kciuki aby dobrze było :*

Mi się nie udało kilkakrotnie, właśnie jadę na pierwsze betowanie po raz szósty.
Nigdy nie miałam tendencji do różowych okularów ale też nie nastawiam się ze będzie źle. Nie umiem „wierzyć”, jestem realistką, kalkuluję na zimno. W pierwszej ciazy nie kupiłam sobie nic do końca pierwszego trymestru nie dlatego ze wierze w zabobony a dlatego ze znam statystyki poronień i uznałam ze w razie czego nie chcę przechowywać tych rzeczy w jakimś pudełku żeby serce mi pękało za każdym razem jak na nie spojżę. A jak się uda to będzie jeszcze dość czasu na zakupy. Okazało się niestety ze dobrze zrobiłam.

Ale tu dziewczynie beta w 3 dni skoczyła z 14 do jakichś 100 już nie pamietam. Ona nie tylko ładnie rośnie zgodnie z tabelkami. Ona zapierdala! Nie mówię ze będzie kolorowo i różowo b czas pokaże ale na ta chwilę wszystko na to wskazuje.

reklama
On teraz za dziećmi to aż piszczy...aż mi go chwilami szkoda. Biorąc pod uwagę te 3 miesiące witamin to pewnie w kwietniu trzeba by było na wizytę się umawiać bo ewentualna punkcja itp to w maju więc akurat, to i jajeczka nie będą przegrzane, tylko takie świeżutkie po zimie. Bapewno skuszę się na plastry dla niego i witaminki . A ja już sobie napisałam też wstępna listę badań aby wiedzieć czego więcej brać. Plan jest...czas na realizację. Tylko czekam az M powie jasno i wyraźnie startujemy...bo nie chce go naciskać.
Ja muszę brać encorton bo w krwi przeciwciala przeciw plemnikom wyszedł wynik dodatni :(
Moj mąż robił dluuuugo badania nasienia co 3 miesiace. Wiosna miał zawsze najlepsze. Takie majowe właśnie, początek czerwca :)

Asia nie podchodź całkiem na suchara.
Weź acard i heparynę ale w takich normalnych dawkach, nie jak ostatnio co drugi dzień. Tym bardziej że to akurat masz zdiagnozowane i są wskazania.
I mieszany progesteron. Każda jest inna, nic nie jest książkowe a poznałam lekarza co w cięższych przypadkach zleca tego prg z przynajmniej 3 postaci bo nie wiadomo której której dziewczyny ładniej aktywuje okno transferowe.

Zakupiłam dziś w aptece test na którym pisze ze jest przeznaczony do diagnostyki invitro. Wykrywa ciąże od 6 do 12 dni po zapłodnieniu. Czułość 20. To znaczy ze co ?? Transfer 5 dniowego zarodeczka miałam w środę [emoji846] sprawdzać rano ?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Znam przypadki co testy wykrywające bete od 10 były białe a na tych zwykłych rossmanowych od 25 dwie krechy

I mieszany progesteron. Każda jest inna, nic nie jest książkowe a poznałam lekarza co w cięższych przypadkach zleca tego prg z przynajmniej 3 postaci bo nie wiadomo której której dziewczyny ładniej aktywuje okno transferowe.
Wszystko co piszecie robił mój lekarz... chyba jednak na dobrego doktora trafiłam. Miałam właśnie mieszamy progresteron:)

Witajcie wszyscy! Sledze te forum, ale jestem dopiero na stronie okolo 700....
.. chcialabym powiedziec ze 31 stycznia mialam pierwszy transfer - icsi 1 zarodka a wczoraj odebralam wyniki beta hcg - 230 !
Witaj[emoji4] super wiadomosc! Gratulacje i kciuki za rownie szczesliwy ciag dalszy [emoji173]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ale dziewczyny ja napisałam swoje zdanie ,a wy siadlyscie na mnie jakby zrobiła to po złości! Czy nie można mieć własnego zdania ! Przecież nikomu zaszkodzić nie chciałam! Ja również życzę żeby beta poszła w górę!!
Mam taką małą prośbę. Jak używasz tylu wykrzynikow to mam wrażenie ze krzyczysz na mnie.
Kochana naszym celem nie było sprawienie Tobie przykrości ale zupełnie nie ma podstaw żeby straszyć dziewczynę, betę ma wręcz super.

[emoji127] 28.09.2017 Piotruś i Oleńka

Do góry