Ta jego pupka to kwalifikuje się do porządnego przetrzepania nie wiem skąd ja mam tyle cierpliwości do niego....a te moje różowe okulary spadły po stracie drugiej ciąży...a synek owszem to moje oczko w głowie ale powiem szczerze ze też chwilami daje w kość...Ale i tak go kocham :* dzisiaj mówi do mnie "mamo jak ja się urodziłem to od razu wiedziałem że będę taty synek"-cwaniaczek mi rośnieTy masz za to swoja troche juz wieksza rozowa pupke synka Teoretycznie tez powinnas miec rozowe okulary Nie wazne przeciez jak dziecko poczete
reklama
Szczescie1986
Fanka BB :)
Nir kochana mam z kim gadać o tym! Ja poprostu jestem zmęczona ta walka i powiem szczersze to loteria i serio szczęście ze innym się udaje bo ja chyba ogólnie poddałam się choć rozum mówi Wałcz! Ehhh dziewczyny ostatnia beta mnie rozczarowałaKażdemu beta wychodzi inna .. tu z takich malutkich bet już są dzieciaczki na świecie dlatego ja zawsze życzę prawidłowego przyrostu! A tu dziewczyna ma dobry przyrost i teraz będziemy czekać na 3 weryfikacje i nie ouszczamy kciuków!
Czasem mam wrażenie, ze masz strasznie pesymistyczne podejście do tego wszystkiego ? Może czujesz się tym wszystkim przytloczona ? Nawet po Twoim stylu pisania widac emocje i sie je czuje ...
Dla nas wszystkich in vitro to walka, która wyrywa włosy z głowy... może potrzebujesz kogoś żeby porozmawiać tak twarzą w twarz ? Jakaś przyjaciółkę ? A z mężem ?
Jeszczeniematka
..... ja ślepa jakas czy jak? gdzie Ty ją tam widzisz? bo w zakładce "nasi specjaliści" jej nie ma...
aaaaaaa... dobra już widzę
Asia byliśmy z M u dr Janeczko na wizycie przed PGSEm-to jakby obowiązkowa wliczona w cenę badania wizyta.Babka jest faktycznie konkretna i rzeczowa,tłumaczy w zrozumiały sposób co i jak,nie spieszy się.Tyle tylko,ze zauważyliśmy jedna rzecz - nie podważy decyzji swoich kolegów.Takze nie spodziewaj się raczej po wizycie,ze wypunktuje Mireczka[emoji4] A kogo poleciła Ci dzisiaj Inga w Macierzyństwie?
hope322
Dobrze Chlopak to powinien byc lobuziak, oczywiscie w granicach rozsadku Tacy maja najwieksze powodzenieTa jego pupka to kwalifikuje się do porządnego przetrzepania nie wiem skąd ja mam tyle cierpliwości do niego....a te moje różowe okulary spadły po stracie drugiej ciąży...a synek owszem to moje oczko w głowie ale powiem szczerze ze też chwilami daje w kość...Ale i tak go kocham :* dzisiaj mówi do mnie "mamo jak ja się urodziłem to od razu wiedziałem że będę taty synek"-cwaniaczek mi rośnie
Edit. I ja mam przeczucie, ze Ty zajdziesz w ciaze ale naturalnie
Szczescie1986
Ale ja nikogo nie chce stresować! Ja jestem za tym oby beta poszła w górę i trzymam za nis kciuki! Pisałam wcześniej ze to moje zdanie i ze są dziewczyny które więcej napiszą bo mogę się mylicNapewno się mylisz..dziewczyna ma piękną betę,nie potrzebny jej dodatkowy stres...
Szczescie1986
Ale dziewczyny ja napisałam swoje zdanie ,a wy siadlyscie na mnie jakby zrobiła to po złości! Czy nie można mieć własnego zdania ! Przecież nikomu zaszkodzić nie chciałam! Ja również życzę żeby beta poszła w górę!!No ale co mają Twoje domysły do tego co obiektywnie pokazuje wynik z krwi? Nie strasz dziewczyny, wynik ma super jak na ten dpt 3-dniowych zarodków /zarodka (przepraszam ale czytałam posty dość wyrywkowo i nie pamiętam). Czasami wystarczy troszkę empatii.
Abstrahując od powyższego to moim zdaniem przyrost wskazuje póki co na prawidłowo rozwijającą się ciążę. Mocno trzymam kciuki za pozytywne rozwiązanie ciąży dopiero w terminie porodu [emoji6]
[emoji127] 28.09.2017 Piotruś i Oleńka
hope322
Mysle, ze nikt na Ciebie nie siadl tylko wydaje mi sie, ze dziewczyny mogly byc nieco zdziwione Twoim postem, bo beta pieknie poszla w gore i puki co nie ma powodu do niepokoju tylko trzeba czekac na kolejna weryfikacje.Ale dziewczyny ja napisałam swoje zdanie ,a wy siadlyscie na mnie jakby zrobiła to po złości! Czy nie można mieć własnego zdania ! Przecież nikomu zaszkodzić nie chciałam! Ja również życzę żeby beta poszła w górę!!
Zakupiłam dziś w aptece test na którym pisze ze jest przeznaczony do diagnostyki invitro. Wykrywa ciąże od 6 do 12 dni po zapłodnieniu. Czułość 20. To znaczy ze co ?? Transfer 5 dniowego zarodeczka miałam w środę [emoji846] sprawdzać rano ?
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Na każdym teście jest napisane, że jest do diagnostyki invitro, tzn sprawdzanie poza organizmem, czyli przez siuśki
To będzie 6dpt więc możesz sprawdzać, ale jak nie będzie drugiej kreski to nie znaczy, że się nie udało. Testy na wczesnym etapie to loteria, lepiej zrób betę.
chlopkers
No wlasnie w tym rzecz. Ze tutaj mamy bardzo ladny przyrost. Wiec nie ma podstaw juz z gory zakladac ze bedzie zle i ze beta "zacznie skakac". Trzeba zrobic weryfikacje kolejna ale na chwile obecna jest super przyrost i oby tak dalej [emoji4]Mysle, ze nikt na Ciebie nie siadl tylko wydaje mi sie, ze dziewczyny mogly byc nieco zdziwione Twoim postem, bo beta pieknie poszla w gore i puki co nie ma powodu do niepokoju tylko trzeba czekac na kolejna weryfikacje.
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Moja lekarka z kliniki taka byla, anioł nie kobietaKurcia, mam gorsze chwile, ale po wizycie u mojej dr dostałam taką dawkę dobrego nastawienia, że inaczej się nie da Strach, że sytuacja sie powtórzy będzie zawsze, ale po takich przejściach dobrze jest trafić do fachowca, który pomoże oczyścić głowę. Jak weszłam do gabinetu to z uśmiechem się do mnie odezwała, bo dobrze mnie pamięta i byłyśmy "umówione" na wizytę po transferze i na prowadzenie ciąży, a jak jej powiedziałam, że niestety ciulowe wieści to widac było, że tak naprawdę po ludzku się zmartwiła i współczuła. Pogadałam z nią prawie jak z przyjaciółką No i mam "pozwolenie" pisać kiedy tylko chcę (w sensie jak tylko pojawi się jakaś niejasność lub problem). Zresztą zawsze tak było, jak była potrzeba to i przyjęła zaraz na drugi dzień, poza kolejnością, na smsy odpisywała w tamtym roku nawet w sylwestra o 20... Oczywiście, na ile mogę to nie nadużywam jej cierpliwości, ale świadomość, że jest ktoś taki naprawdę pozwala się wyluzować
"Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym"
Podziel się: