reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dostałam w końcu po prawie dwóch tygodniach maila, że jednak zarodki nie dały się zamrozić więc nie mam już mrożaczków wcale. Teraz liczę, że te moje bąbelki w brzuszku się utrzymają kolejnych 9 miesięcy:);)

Musi tak być!
Swoją droga masz stalowe nerwy. Ja byłam w laboratorium w 3 dniu, transfer odroczono przez hiperke. Miałam czekac na info ale sama zadzwoniłam w 5 a ze było niepewnie to uprosiła żeby criobiolog do mnie oddzwonił. A potem po rozmowie sam obiecał ze da znać ile wieczorem zamrozi i dał. A potem ze po weekendzie zadzwoni ile zamroził w 6 a ile w 7. 2 tygodnie niepewności to nie na moje nerwy...[/QUOTE]

No taka filozofia dziwna tej kliniki, że się w głowie nie mieści. Wszystkie informacje trzeba po prostu siłą wyciągać. ;)

Dziewczyny bardzo Wam dziękuje za słowa pocieszenia i trzymane kciuki. Byłam na wizycie i dzidziuś ma 8.67. Widziałam ze serduszko bije ale ponoć sa jakieś badania naukowe ze przy badaniu bicia serca coś sie podgrzewa i jest udowodnione ze mogą być częstsze wady serca u dzieci także nic nie słyszałam. Lekarz powiedział ze w tym czasie czyli 7t5d dzidziuś powinien mieć Ok 10mm... mój ma mniej, Eh.
Wydziwia i tyle. czekaj spokojnie do nastepnej wizyty i sie nie denerwuj bo nie ma zapewne powodu.

Ogólnie nie był jakiś sceptyczny czy źle nastawiony... pocmokał że jest niecałe 9mm a w 7 tyg mają ok 10... pocieszam się tym że tego 7 tygodnia mam jeszcze 2 doby..
Ej albo Ty zle piszesz albo ja sie juz nie znam.... Piszesz ze jestes 7 t i parę dni a za chwile ze do 7 tc brakuje Ci jeszcze dwie doby. Cos chyba z Twoimi obliczeniami jest nie tak. kiedy mialas ost okres? bo na jakiej podstawie obliczasz wysokosc ciazy ?

Dziewczyny bardzo Wam dziękuje za słowa pocieszenia i trzymane kciuki. Byłam na wizycie i dzidziuś ma 8.67. Widziałam ze serduszko bije ale ponoć sa jakieś badania naukowe ze przy badaniu bicia serca coś sie podgrzewa i jest udowodnione ze mogą być częstsze wady serca u dzieci także nic nie słyszałam. Lekarz powiedział ze w tym czasie czyli 7t5d dzidziuś powinien mieć Ok 10mm... mój ma mniej, Eh.
Nie chciałabym Cię jakoś martwić, ale mój w tym samym okresie miał już 15 mm i lekarka mówiła, że to idealnie jak na ten wiek. Poza tym Ty już jesteś w 8 tc. Masz skończone 7 i lada dzień skończysz właśnie 8 tc i wejdziesz w 9. Do pewnego czasu dzieci rosną tak samo, dlatego lekarz trochę się skrzywił, że powinno być większe.

Nie chciałabym Cię jakoś martwić, ale mój w tym samym okresie miał już 15 mm i lekarka mówiła, że to idealnie jak na ten wiek. Poza tym Ty już jesteś w 8 tc. Masz skończone 7 i lada dzień skończysz właśnie 8 tc i wejdziesz w 9. Do pewnego czasu dzieci rosną tak samo, dlatego lekarz trochę się skrzywił, że powinno być większe.
Tylko ze tu cos jest nie tak z terminem. bo razem mialesmy transfer 09.01. a od okresu np mojego dzis jest 6t 6 wiec jak na moje to skad te 7 t 5 d to pojecia nie mam @Barburka ?

reklama
Do góry