reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
@Szczescie1986 oto moje badania:
Kariotypy-u mnie i męża-badanie bylo zlecone przez ginekologa
Immunofenotyp-to tez ginekolog zlecił a teraz juz wszystki od immunologa:
ANA1
Przeciwciala allo mlr-z tym ze ja bylam po ciazy biochemicznej,
Test mikrocytotoksyczny
Test cytotoksycznosci komorek NK
KIR
Homocysteina
Obecnosc mutacji typu Leiden w genie czynnika V krzepniecia krwi oraz obecnosci mutacji w genie protrombiny
Antykoagulant tocznia
P/c p. Protrombinie w kl IgG i IgM
P/c p. Fosfatydyloserynie w kl Igg i igm
P/c p. Fosfatydyloinozytolowi w kl igg i igm
P/c p. Beta 2-glikoproteinie w kl igg i igm
P/c p. Kardiolipinie w kl igg i igm
Ocena cytokin i wspolczynnika Th1/ Th2
Oo Boże ile tego jest! Ja zrobiłam sobie listę do lekarza to mam dwie kartki z badaniami

Na mrozakach sie raczej nie robi. Trzebaby rozmrazac zarodki, pobieraz material i mrozic znow. Ja bym sie na to nie zgodzila, moim zdaniem to moze bardzo oslabic zarodek. Jak badac.to tylko swiezaki :)
Zgadzam się, teoretycznie można ale jak mie ma wskazań ( np okazuje się ze rodzice są nosicielami genetycznej choroby i bardzo duże prawdopodobieństwo wystąpienia jej u dziecka) albo jeśli i tak bada się zarodki świeże z nowej procedury to i te poprzednie można ewentualnie zbadać... ale poza takimi przypadkami gra nie warta świeczki. Można bardzo osłabić zarodek nie mówiąc już ze koszty są olbrzymie.

[QUOTE="Justin87][/QUOTE]

Dostałam w końcu po prawie dwóch tygodniach maila, że jednak zarodki nie dały się zamrozić więc nie mam już mrożaczków wcale. Teraz liczę, że te moje bąbelki w brzuszku się utrzymają kolejnych 9 miesięcy:);)

Dziewczyny bardzo Wam dziękuje za słowa pocieszenia i trzymane kciuki. Byłam na wizycie i dzidziuś ma 8.67. Widziałam ze serduszko bije ale ponoć sa jakieś badania naukowe ze przy badaniu bicia serca coś sie podgrzewa i jest udowodnione ze mogą być częstsze wady serca u dzieci także nic nie słyszałam. Lekarz powiedział ze w tym czasie czyli 7t5d dzidziuś powinien mieć Ok 10mm... mój ma mniej, Eh.
To jest blisko 10mm... nie no nadgoni napewno!!!!

Dziewczyny bardzo Wam dziękuje za słowa pocieszenia i trzymane kciuki. Byłam na wizycie i dzidziuś ma 8.67. Widziałam ze serduszko bije ale ponoć sa jakieś badania naukowe ze przy badaniu bicia serca coś sie podgrzewa i jest udowodnione ze mogą być częstsze wady serca u dzieci także nic nie słyszałam. Lekarz powiedział ze w tym czasie czyli 7t5d dzidziuś powinien mieć Ok 10mm... mój ma mniej, Eh.

Może być młodszy raptem o 1 dzień. Nic się nie martw, jeszcze nadrobi:)
Mama ginekolog pisała że do 8tc nie powinno się słuchać serca. Mi dr w 8tc też jeszcze nie pozwoliła. Ale już to samo pikanie na monitorze jest fantastyczn❤
Może na prenatalnych będzie już bezpieczniej to sobie posłuchamy:)

reklama
Niee niee raczej nie ! U nas w Belgii są badania ale takie podstawowe! Będę miała wizytę to dowiem się wszystkiego

nir kochana mój to ginekolog ogólny pod in vitro! Pod nim są kolejni! Szczerze to oprócz usg i oddania krwi nic nigdy nie miałam

Ach to coś mi się pokićkało bo któraś tu pisała że jej lekarz jest też specem od immuno.
Jak chcesz jechać do Pl na konsultacje, to dobrze by było żebyś miała te wszystkie wyniki badań ze sobą.

Do góry