reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny a ja mam pytanie. Jestem w 9tc. Biorę 3x2 duphaston, 3x2 utrogestan(lutinus), 1x prolutex. I tak mam brać jeszcze min 2 tygodnie. Czy ja nie powinnam już powoli schodzić z tych dawek?

Ja w tym czasie już schodzilam z leków (cykl sztuczny). Trochę mnie to jednak stresowalo, ale nic złego się nie zadziało. Myślę jednak, że lekarz wie co robi i ja bym wolała brać progesteron za długo niż za krótko. Może są jakieś wskazania o ktorych my nie wiemy przez które cały czas bierzesz tyle leków .

reklama
Szczęście a czy Twój lekarz nie jest przypadkiem immunologiem? Może Ty już jesteś pod tym kątem przebadana?
Niee niee raczej nie ! U nas w Belgii są badania ale takie podstawowe! Będę miała wizytę to dowiem się wszystkiego
Szczęście a czy Twój lekarz nie jest przypadkiem immunologiem? Może Ty już jesteś pod tym kątem przebadana?
nir kochana mój to ginekolog ogólny pod in vitro! Pod nim są kolejni! Szczerze to oprócz usg i oddania krwi nic nigdy nie miałam

Dziewczyny a ja mam pytanie. Jestem w 9tc. Biorę 3x2 duphaston, 3x2 utrogestan(lutinus), 1x prolutex. I tak mam brać jeszcze min 2 tygodnie. Czy ja nie powinnam już powoli schodzić z tych dawek?
Ja bym na twoim miejscu , te dwa tyg jeszcze normalnie brala, a potem schodzila...-a jeszcze lepiej do konca wykozystala leki. Progesteronu nigdy nie zaduzo, tylko wam to na dobre wyjdzie.

Dziewczyny bardzo Wam dziękuje za słowa pocieszenia i trzymane kciuki. Byłam na wizycie i dzidziuś ma 8.67. Widziałam ze serduszko bije ale ponoć sa jakieś badania naukowe ze przy badaniu bicia serca coś sie podgrzewa i jest udowodnione ze mogą być częstsze wady serca u dzieci także nic nie słyszałam. Lekarz powiedział ze w tym czasie czyli 7t5d dzidziuś powinien mieć Ok 10mm... mój ma mniej, Eh.

Nie jeden raz okazywało się tu, że była słabiej rosnąca beta, krwawienia, itp. i wszystko kończyło się dobrze. Biologia to nie matematyka dlatego mam nadzieję,że u Ciebie też wszystko skończy się dobrze a Maluszek szybko podrośnie. Kiedy teraz masz wizytę?

@Szczescie1986 oto moje badania:
Kariotypy-u mnie i męża-badanie bylo zlecone przez ginekologa
Immunofenotyp-to tez ginekolog zlecił a teraz juz wszystki od immunologa:
ANA1
Przeciwciala allo mlr-z tym ze ja bylam po ciazy biochemicznej,
Test mikrocytotoksyczny
Test cytotoksycznosci komorek NK
KIR
Homocysteina
Obecnosc mutacji typu Leiden w genie czynnika V krzepniecia krwi oraz obecnosci mutacji w genie protrombiny
Antykoagulant tocznia
P/c p. Protrombinie w kl IgG i IgM
P/c p. Fosfatydyloserynie w kl Igg i igm
P/c p. Fosfatydyloinozytolowi w kl igg i igm
P/c p. Beta 2-glikoproteinie w kl igg i igm
P/c p. Kardiolipinie w kl igg i igm
Ocena cytokin i wspolczynnika Th1/ Th2

reklama
Joasia, pod Monachium mamy mega pania immunolog , Pasnik razy 5 tak na moje oko.Gdybys chciala namiary to daj znac i jezdzic nigdzie nie musisz

super, przeslij mi namiar. zawsze blizej, tylko mowi po angielsku bo moj niemiecki jest w oplakanym stanie!

Uwazasz ze jest lepsza niz Pasnik?

Wlasnie co do badan, nie wiem czy juz sie tutaj pytalam ale jak robilam ten test limfototoksyczny co wyszedl dodatni to bylam przeziebiona dosc ostro ale Pasnik mowil ze wlasnie to badanie moge zrobic, wczoraj mi jedna pielegniarka mowila ze ten wynik moze byc zly przez chorobe, co myslicie???

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry