reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Kochana z acardem zaczekaj bo on szybko zaczyna działać. Ja pierwsza tabletke wzięłam dzień przed transferem. Pamietaj ze heparyny i acardu nie bierze sie na raz. Jedno rano, drugie wieczorem.

Ja kiedyś w dniu transferu pytałam dr czy brać acard, to powiedział, że jak wcześniej nie brałam to teraz już nie ma sensu.
I acard powinno się brać na noc.

reklama
A do kiedy dr G nie ma? Zapytaj co by zrobic żeby sie tym razem udalo. Zastanów sie nad atosibanem-musi lekarz zrobic adnotacje w twojej karcie. Bedziesz miec intralipid? AH?
Do 15.02 podobno.
AH i embryoglue biore.
O intralipidzie nic doktor nie mowil... o niczym nie mowil poza encortonem ostatnio, a myslalam ze pogadamy o tym na tej wizycie... a go nie ma...

Nie jestem pewna, ale acard chyba powinno się brać od 2dc. Neoparin parę dni przed transferem. Najważniejsza jest data włączenia progesteronu i pilnowanie dawek bo Twój organizm go nie produkuje. No i w zależności co ustaliłaś ze swoim dr (encorton, intralipid, relanium) no to powiedz o tym teraz na wizycie żeby Ci recepty dała.
Pewnie dr przepisze Ci Lutinus. Jak chcesz zaoszczędzić a wyprawa do czeskiej apteki Ci nie straszna to poproś o Utrogestan.

Wlasnie z doktorem nic oprocz encortonu nie ustalilam, bo myslalam ze bedzie na wizycie przed crio i wtedy poustalamy dokladnie czy relanium czy nie...

Kochana z acardem zaczekaj bo on szybko zaczyna działać. Ja pierwsza tabletke wzięłam dzień przed transferem. Pamietaj ze heparyny i acardu nie bierze sie na raz. Jedno rano, drugie wieczorem.

Pamietam pamietam. Acard wieczorem :)

Do 15.02 podobno.
AH i embryoglue biore.
O intralipidzie nic doktor nie mowil... o niczym nie mowil poza encortonem ostatnio, a myslalam ze pogadamy o tym na tej wizycie... a go nie ma...

Wlasnie z doktorem nic oprocz encortonu nie ustalilam, bo myslalam ze bedzie na wizycie przed crio i wtedy poustalamy dokladnie czy relanium czy nie...

Relanium bierz. Bedzie ci robil transfer to Ci przepisze. To zapytaj pania dr o intralipid..wiesz jaki nasz lekarz jest. Trzeba pewne rzeczy trzeba z niego wyciagnac

Do 15.02 podobno.
AH i embryoglue biore.

Relanium sobie weź. Dziecku nie zaszkodzi, a Ty się zrelaksujesz:)

Relanium bierz. Bedzie ci robil transfer to Ci przepisze. To zapytaj pania dr o intralipid..wiesz jaki nasz lekarz jest. Trzeba pewne rzeczy trzeba z niego wyciagnac
A intralipid na co dokladnie jest? Bo mam juz encorton i myslalam ze to i to jest na immunologie...
Pogadam z panią doktor na pewno. Ale dr G przy kazdej mojej próbie wyludzenia wiekszej ilosci lekow, mowi ze to dopiero pierwszy nieudany transfer i zeby nie przesadzac i nie brac wszystkiego co sie tylko da bo moze to niepotrzebne.
Wiec sama nie wiem. Mam mętlik w glowie...
Relanium sobie weź. Dziecku nie zaszkodzi, a Ty się zrelaksujesz:)
No wlasnie relanium chyba poprosze, bo ostatnio od 4 dpt mialam dosc mocne skurcze.

Ja kiedyś w dniu transferu pytałam dr czy brać acard, to powiedział, że jak wcześniej nie brałam to teraz już nie ma sensu.
I acard powinno się brać na noc.
Co klinika to inaczej. Ja w invimed brałam od 2 dc. Inny lekarz u którego sie konsultowałam rekomendował od 8 dnia. W Novum za głowę się łapali i zabraniali do dnia transferu żeby nie było plamienprzez acard po nim. Ale nie posłuchałam się bo znam siebie, wiem ze mam bardzo łatwe transfery, a byłam w ciazy naturalnej, byłam w biochemicznej po inseminacji, byłam po 4 transferach z czego wszystkie na acardzie a połowa na heparynie i nigdy przenigdy ani plamki. Po poniedziałkowym tez nie plamie.

I w invimed mi właśnie doktor kazał rano...

Ja jak mam i acard i heparynę to serduszko łykam rano a zastrzyk na noc

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry