reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
I wlasnie w tym moja nadzieja, mam jedna 2BB i az trzy 1BC, jestem ciekawa co dr. Kunicki na nie powie [emoji848]

W koncu dostalam dzis odpowiedz od Pasnika a wiec wyglada ze będzie wskazane krótkie leczenie immunospuresyjne ale czekamy na NK. Tylko ze na nie musze dosc dlugo poczekac, ale napisze do niego o to!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Powie, ze kazdy zarodek w 5 dobie ma ogromne szanse. Zrobi dokładny wywiad ect. Powie, ze zarodek ma właściwości samonaprawcze. Nie każda próba kończy sie ciąża, ze miewa pacjentki 48 letnie i robi dla nich duzo. Jest super..: będziesz zadowolona. Ja naprawde to kocham ale on jest zajety praca i z opóźnieniem odpisuje na smsy . Badanie usg najdelikatniej jak mozna i ogromna wiedza. „Prosze pamiętać, ze in vitro to 40 proc szans maksymalnie”. Prosze byc dobrej mysli. Z tego co wiem wyprowadził pary naprawde z dużymi problemami. Bądź spokojna.

A intralipid na co dokladnie jest? Bo mam juz encorton i myslalam ze to i to jest na immunologie...
Pogadam z panią doktor na pewno. Ale dr G przy kazdej mojej próbie wyludzenia wiekszej ilosci lekow, mowi ze to dopiero pierwszy nieudany transfer i zeby nie przesadzac i nie brac wszystkiego co sie tylko da bo moze to niepotrzebne.
Wiec sama nie wiem. Mam mętlik w glowie...

No wlasnie relanium chyba poprosze, bo ostatnio od 4 dpt mialam dosc mocne skurcze.
Też chętnie się dowiem jaka jest różnica między encortonem i intralipidem.

Do tego ciekawa jestem czy można łączyć przy jednym transferze intralipid z atozybanem. :)

A intralipid na co dokladnie jest? Bo mam juz encorton i myslalam ze to i to jest na immunologie...
Pogadam z panią doktor na pewno. Ale dr G przy kazdej mojej próbie wyludzenia wiekszej ilosci lekow, mowi ze to dopiero pierwszy nieudany transfer i zeby nie przesadzac i nie brac wszystkiego co sie tylko da bo moze to niepotrzebne.
Wiec sama nie wiem. Mam mętlik w glowie...

No wlasnie relanium chyba poprosze, bo ostatnio od 4 dpt mialam dosc mocne skurcze.
Intralipid jest na obnizenie komorek NK. Zapytaj Pania dr co sadzi. Czy brac czy nie. Powiedz tez o tych skurczach. Atosiban kosztuje 800zl

Też chętnie się dowiem jaka jest różnica między encortonem i intralipidem.

Do tego ciekawa jestem czy można łączyć przy jednym transferze intralipid z atozybanem. :)
Jaka roznica jest to nie wien. Ja miałam zlecony intralipid przez immunologa i mozna go laczyc z atosibanem z tym ze w tedy intralipid bierzesz dzień przed transferem bo ci tego i tego w jeden dzien nie podlacza

Jaka roznica jest to nie wien. Ja miałam zlecony intralipid przez immunologa i mozna go laczyc z atosibanem z tym ze w tedy intralipid bierzesz dzień przed transferem bo ci tego i tego w jeden dzien nie podlacza
Tylko mnie jeszcze wkurza jsk w klinikach podpinaja intralipid. Bo oni daja sam intralipid i to wszystko a zeby on lepiej zadzialal to musi byc podany z,sola fizjologiczna, albo w niej rozmieszany albo ja bralam 250 ml soli, intralipid i znow sol. Z tym ze ja znalazlam lekarza rodzinnego ktory wypisywal i recepty na lek i dyspozycje podania i jezdzilam na izbe przyjęć i tam mi podawali tak jak ma byc podane, bo tsk tez kazalam napisac na dyspozycji.

Dziewczęta ale sie naczytałam! Odpowiem w skrócie...1 in vitro niczego ni oznacza naprawde trzeba próbować, odpocząć, dystans. Zdrowi ludzie starają sie przez 1,5 roku! Oczywiście nie ma co sie chwalić ciąża ale ni przesadzajmy w druga stronę. „ Jestes tym o czym myślisz”!!! Jestem psychologiem wiem co mowię ja zadam głupie pytanie jest minęło 5 dni od pozytywnej bety(w dniu okresu) to który to tydzien? I wyjaśnijcie czeku ten 6 jest taki ważny? Dziekuje ❤️❤️❤️

reklama
A ok bo nam zaproponowali dwa razem lecz się nie zgodzililismy! Mamy oddzielnie i teraz jeszcze mam jedno pytanie czy jak będą odmrażać to normalnie oni odmrażają dwa od razu Np. Mimo ze chcemy tylko jeden?
Jeżeli macie oddzielnie to odmrażają tylko taką ilość jaką będziecie transferować. Chyba,że np. po rozmrożeniu coś złego się wydarzy ( zdarza się to bardzo rzadko więc o tym nie myśl) to wtedy rozmrażają kolejny. Jeżeli macie zarodki mrożone razem to wtedy trzeba je razem rozmrażać. Czasami jest tak,że zarodki mrożone są razem, rozmrażają obydwa i jeden ponowne jest mrożony, jednak wg mnie to chyba troszkę niebezpieczne... ale to tylko moje zdanie ;-)

Do góry