reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Witam miałam dzisiaj wizyte serduszkowa o to co zobaczyłam to przeszło najśmieszniejsze oczekiwania.Mialam podany jeden zarodek a tu się okazuje ze jestem w ciąży bliźniaczej jednoowodniowej.Bija dwa serduszka totalny szok podobno taka ciąża zdążą się bardzo bardzo rzadko i jest dość ryzykowna.Boje się myśleć jak to wszystko może się skończyc.Moj mąż się cieszy i uspokaja mnie ze będzie wszystko dobrze ja jakoś z jednej strony się ciesze a z drugiej jestem przerażona.
Ale numer! Nie martw się, dbaj o Was i myśl pozytywnie. Wszystko będzie dobrze! :-)

reklama
dusia to odpocznij, zmień klinikę, i próbuj dalej, wydaje mi się, że to tylko kwestia ilości prób. Kochana 1 in vitro naprawdę o niczym nie świadczy. Będziesz mamą, spokojnie, trzeba próbować.
Po co od razu zmieniać klinikę? Tam znają sytuację, każda nieudana próba czegoś uczy, a jak dobrze wiemy niewielkiej ilości udaje się za pierwszy razem :-)

@gosia321 kciuki za jajca! ✊✊ niech rosną dorodne A później pięknie się zapładniaja ❤✊
@Aguleczka29 ✊ !! Niech maleństwo dalej pięknie rośnie ❤ a mamusia niech później nakarmi pysznym pączkiem z okazji Tłustego Czwartku :D
@chlopkers ✊✊✊ za Twoje maleństwo! Mamy nadzieję, że przyniesiesz nam dobre wiadomości ✊✊✊❤ jesteśmy z Tobą!! ✊

MIŁEGO DNIA KOCHANE :*
I pysznych tłustych pączków! :D wcinajcie i sobie na żałujcie !
My dziś zaliczyliśmy 2 oponki o 3.30 bo burczało w brzuszku ! :p :D
Samych pozytywnych wiadomosci, trzymam kciuki ✊

Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!

Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.
emoji110.png
emoji110.png
emoji110.png
emoji110.png
nie puszczamy za wgryzanie się kropkw w nowe 9 miesięczne domki mamuś :*
emoji173.png

Luty to miesiąc miłości, życzymy każdej z Was małej- wielkiej miłości pod sercem .
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :*

Shake it up baby, twist and shout
Będzie sie działo

Link do kalendarza:
Link do: Kalendarz

2018-02-08 gosia321 podglądanie jajek w trakcie stymulacji
2018-02-08 Aguleczka29 wizyta u ginekologa prowadzącego
2018-02-08 chlopkers wizyta pęcherzykowa

2018-02-09 Barburka wizyta serduszkowa <3
2018-02-09 Megi1985@ podglądanie jajek w trakcie stymulacji
2018-02-12 Kurcia wizyta przed crio
2018-02-13 encka86 badania prenatalne I trymestru
2018-02-13 zylwia usg 1 trymestru
2018-02-13 shaggy wizyta serduszkowa <3
2018-02-19 PaulinkaP podglądanie jajek przed crio
2018-02-27 Aguleczka29 USG połówkowe, badania prenatalne
2018-02-27 RedHotChiliPepper28 podglądanie maluszka <3
2018-02-28 monik91 USG połówkowe, badania prenatalne
2018-03-02 hope322 USG połówkowe, badania prenatalne
2018-03-02 Oczekiwanie2017 podglądanie maluszka <3
2018-03-02 zylwia podglądanie maluszka <3
2018-03-12 RedHotChiliPepper28 badania prenatalne I trymestru
2018-04-05 meg86 termin porodu
2018-04-09 oczekująca2790 termin porodu
2018-04-10 ludek termin porodu
2018-05-06 Evelin83 termin porodu
2018-06-13 jasani termin porodu
2018-07-01 Peugeotka36 termin porodu
2018-07-08 Aguleczka29 termin porodu
2018-07-16 hope322 termin porodu
2018-08-04 Weronika63 termin porodu
2018-08-27 encka86 termin porodu
2018-09-22 RedHotChiliPepper28 termin porodu

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Pod Link do: Kalendarz - jakobsługiwać i gdzie go szukać znajdziesz instrukcję
Dzis ogladanie pełna para:) dziewczyny kciuki za widoki i zeby te jajeczka byly piekne i rowne ;)

@Iskra_82 tak robie, ale zastanawiam sie czy jest jakis "kruczek" zwiazany z crio o ktory powinnam spytac.

Tak w ogole to ile przed crio zaczac brac acard? Okres juz sie konczy wiec chyba zaczne od jutra...
Neoparin kiedy przepisza? Ze 2-3 dni przed?

reklama
Moja mama- nawet po wizycie serduszkowej ( pomimo 7 ciąż poronionych do 6tc) , która już była sukcesem , powtarzała by się nie cieszyć. Zakończyłam 1trymestr i nadal słyszę , że mam nic nie kupować bo nie wiadomo co to będzie. 17tc a ja słyszę , że mam nawet symbolicznie spioszkow nie kupować bo to za wcześnie.
I tak zamiast cieszyć się ciąża cały czas myślę o zagrożeniach i o tym co może się stać.
A ja chce być jak inne szczęśliwe kobiety , kupować drobiazgi i czerpać radość. A moja rodzicielka jak taka wiedźma pełna zabobonow mi ta radość odbiera.
Nie bądź taka , ciesz się od pierwszego dnia ! Nie pozwól by zabobony i strach odebrały Ci radość .
Jutro kupię spioszki !!!!

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie jest tak samo! Najpierw Mama mówiła, żeby poczekać do końca I trymestru, teraz jak skończyłam I trymestr słysze,że nie ma co jeszcze nic kupować bo to pecha przynosi :p
Ja cierpliwie czekałam do usg I trymestru, od tego czasu uważam,że My też mamy prawo cieszyć się ciążą przez cały jej czas, tak jak większość kobiet! :-))
@Chocolateri znasz już płeć Maluszków?? :-)

Do góry