reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

@gosia321 kciuki za jajca! ✊✊ niech rosną dorodne A później pięknie się zapładniaja ❤✊
@Aguleczka29 ✊ !! Niech maleństwo dalej pięknie rośnie ❤ a mamusia niech później nakarmi pysznym pączkiem z okazji Tłustego Czwartku :D
@chlopkers ✊✊✊ za Twoje maleństwo! Mamy nadzieję, że przyniesiesz nam dobre wiadomości ✊✊✊❤ jesteśmy z Tobą!! ✊

MIŁEGO DNIA KOCHANE :*
I pysznych tłustych pączków! :D wcinajcie i sobie na żałujcie !
My dziś zaliczyliśmy 2 oponki o 3.30 bo burczało w brzuszku ! :p :D
Dołączam się do życzeń! Powodzenia i pięknego dnia dla Wszystkich :-)

reklama
@misis188 jak bedziesz w BB jedź pod tesco na warszawskiej. Tam jest burgerwooz i mają najlepsze burgery na świecie.
Faworki na śniadanie, burger na obiad, pączki na kolację...mam plan na dziś:D
To musze kiedyś sprobowac:) u nas tez na rynku jest powiarnia zywiecka i maja pyszne burgery z,super frytkami takimi domowymi.

Dziewczyny w poniedzialek mam wizyte przed crio. Mojego lekarza nie bedzie, bede u innej pani dr, ktora chyba nie jest tak milczaca jak moj.
Powinnam o cos spytac? Bo przed swiezym transferem bylam tak zielona ze pewnie o popowe rzeczy nie spytalam...
A do kiedy dr G nie ma? Zapytaj co by zrobic żeby sie tym razem udalo. Zastanów sie nad atosibanem-musi lekarz zrobic adnotacje w twojej karcie. Bedziesz miec intralipid? AH?

dusia to odpocznij, zmień klinikę, i próbuj dalej, wydaje mi się, że to tylko kwestia ilości prób. Kochana 1 in vitro naprawdę o niczym nie świadczy. Będziesz mamą, spokojnie, trzeba próbować.
Dokladnie. Ja mam 5 procedur za soba i na prawde warto rozważyć zmiane kliniki albo choc umowic sie na wizyte do kogod z innej kliniki i moze ktoś na to inaczej spojrzy choc wiem ze jestes w dobrych rękach

@Iskra_82 tak robie, ale zastanawiam sie czy jest jakis "kruczek" zwiazany z crio o ktory powinnam spytac.

Tak w ogole to ile przed crio zaczac brac acard? Okres juz sie konczy wiec chyba zaczne od jutra...
Neoparin kiedy przepisza? Ze 2-3 dni przed?

Nie jestem pewna, ale acard chyba powinno się brać od 2dc. Neoparin parę dni przed transferem. Najważniejsza jest data włączenia progesteronu i pilnowanie dawek bo Twój organizm go nie produkuje. No i w zależności co ustaliłaś ze swoim dr (encorton, intralipid, relanium) no to powiedz o tym teraz na wizycie żeby Ci recepty dała.
Pewnie dr przepisze Ci Lutinus. Jak chcesz zaoszczędzić a wyprawa do czeskiej apteki Ci nie straszna to poproś o Utrogestan.

@Iskra_82 tak robie, ale zastanawiam sie czy jest jakis "kruczek" zwiazany z crio o ktory powinnam spytac.

Tak w ogole to ile przed crio zaczac brac acard? Okres juz sie konczy wiec chyba zaczne od jutra...
Neoparin kiedy przepisza? Ze 2-3 dni przed?
Kochana z acardem zaczekaj bo on szybko zaczyna działać. Ja pierwsza tabletke wzięłam dzień przed transferem. Pamietaj ze heparyny i acardu nie bierze sie na raz. Jedno rano, drugie wieczorem.

reklama
Do góry