reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Cześć dziewczyny jestem 9dpt zrobiłam dzisiaj sikacza z samego rana i jest druga jaśniejsza kreseczka. Myślicie, że się udało? To mój trzeci transfer dwóch trzydniowych zarodków...

Mi test nigdy nie wyszedł pozytywny jeśli w ciąży nie byłam. Dlatego trzymam kciuki za piękną betę i po cichu gratuluję :)

Ja planuje kolejny transfer na październik / listopad a wizytę gdzieś w lipcu bo też nie wiem czy nie będzie konieczności brania antyków. Ale najpierw chyba będziesz musiała skończyć kp. Maluszek będzie miał już 8-9 miesięcy wiec dieta rozszerzona plus mm gdybyś chciała w sierpniu podejść do crio.

[emoji127] 28.09.2017 Piotruś i Oleńka

Tak wiem że muszę zacząć od odstawienia maluszka. Planuje zacząć odstawiac od kwietnia- Ale pewnie on sam to zweryfikuje[emoji4] . W marcu planuje wizytę w klinice bo musimy uregulować opłatę za kolejny rok mrożenia i przy okazji wizyte u profesorka [emoji16]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie Dziewczyny [emoji4] w grudniu urodziłam synka dzięki ivf. Mam 2 blastki na zimowisku. Chciałabym możliwie jak najszybciej zabrać je do domu. Nigdy nie miałam criotransferu , dwa podejścia to swiezaczki.
W związku z tym mam pytanie jak długo trwa przygotowanie mnie do criotransferu czy jeżeli np transfer chciałabym w sierpniu to wystarczy jak zgłoszę się w lipcu? Przepraszam za banalne pytanie Ale póki co karmię piersią i muszę jakoś to wszystko zaplanować .
Ps. Oczywiście witam stareeee Staraczki [emoji8] i nowe przyszłe mamusie , trzymam kciuki za powodzenie [emoji3]

Jeśli chodzi o czas - w przypadku crio w sierpniu to chyba wystarczy do kliniki zgłosić się w lipcu. Nie wiem jak z badaniami, bo część może mieć określoną ważność, ale na wyniki długo się nie czeka. Ustalicie czy cykl sztuczny czy naturalny, pewnie dr zrobi USG żeby sprawdzić czy wszystko ok.i tak naprawdę w kolejnym cyklu można podchodzić. Powodzenia :)

Cześć dziewczyny jestem 9dpt zrobiłam dzisiaj sikacza z samego rana i jest druga jaśniejsza kreseczka. Myślicie, że się udało? To mój trzeci transfer dwóch trzydniowych zarodków...
Ja robiłam pierwszy test 8dpt i oczywiście jedna krecha .. później powtórzyłam 9dpt wieczorem i była druga bardzo blada kreska (ja miałam podany jeden 3dniowy zarodek :) ) obecnie mam 11tc ❤

Tak wiem że muszę zacząć od odstawienia maluszka. Planuje zacząć odstawiac od kwietnia- Ale pewnie on sam to zweryfikuje[emoji4] . W marcu planuje wizytę w klinice bo musimy uregulować opłatę za kolejny rok mrożenia i przy okazji wizyte u profesorka [emoji16]

Super, od razu lekarz pokieruje Cię co i jak.

[emoji127] 28.09.2017 Piotruś i Oleńka

Ja leczylam się u Dr Iwony Szymusik i u niej teraz prowadzę ciążę :) I @Oczekiwanie2017 też :D

Dziewczyny dziś nie wstawiam kalendarza bo dopiero od jutra mamy zapisane wizyty ( chyba że coś mnie ominęło ? ) kalendarz powoli zanika więc piszcie jak trzeba kogoś zapisać do kalendarza! :)

Ja i @zylwia chodzilysmy do dr Sz.Jak jeszcze pracowała w Fertimedica (też polecam) - obydwie jesteśmy w ciąży.
Teraz też idziemy za dr - tam gdzie Ona tam i my :)

reklama
Do góry