reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Cześć dziewczyny jestem 9dpt zrobiłam dzisiaj sikacza z samego rana i jest druga jaśniejsza kreseczka. Myślicie, że się udało? To mój trzeci transfer dwóch trzydniowych zarodków...

Mi test nigdy nie wyszedł pozytywny jeśli w ciąży nie byłam. Dlatego trzymam kciuki za piękną betę i po cichu gratuluję :)

Ja planuje kolejny transfer na październik / listopad a wizytę gdzieś w lipcu bo też nie wiem czy nie będzie konieczności brania antyków. Ale najpierw chyba będziesz musiała skończyć kp. Maluszek będzie miał już 8-9 miesięcy wiec dieta rozszerzona plus mm gdybyś chciała w sierpniu podejść do crio.

[emoji127] 28.09.2017 Piotruś i Oleńka

Tak wiem że muszę zacząć od odstawienia maluszka. Planuje zacząć odstawiac od kwietnia- Ale pewnie on sam to zweryfikuje[emoji4] . W marcu planuje wizytę w klinice bo musimy uregulować opłatę za kolejny rok mrożenia i przy okazji wizyte u profesorka [emoji16]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie Dziewczyny [emoji4] w grudniu urodziłam synka dzięki ivf. Mam 2 blastki na zimowisku. Chciałabym możliwie jak najszybciej zabrać je do domu. Nigdy nie miałam criotransferu , dwa podejścia to swiezaczki.
W związku z tym mam pytanie jak długo trwa przygotowanie mnie do criotransferu czy jeżeli np transfer chciałabym w sierpniu to wystarczy jak zgłoszę się w lipcu? Przepraszam za banalne pytanie Ale póki co karmię piersią i muszę jakoś to wszystko zaplanować .
Ps. Oczywiście witam stareeee Staraczki [emoji8] i nowe przyszłe mamusie , trzymam kciuki za powodzenie [emoji3]

Jeśli chodzi o czas - w przypadku crio w sierpniu to chyba wystarczy do kliniki zgłosić się w lipcu. Nie wiem jak z badaniami, bo część może mieć określoną ważność, ale na wyniki długo się nie czeka. Ustalicie czy cykl sztuczny czy naturalny, pewnie dr zrobi USG żeby sprawdzić czy wszystko ok.i tak naprawdę w kolejnym cyklu można podchodzić. Powodzenia :)

Cześć dziewczyny jestem 9dpt zrobiłam dzisiaj sikacza z samego rana i jest druga jaśniejsza kreseczka. Myślicie, że się udało? To mój trzeci transfer dwóch trzydniowych zarodków...
Ja robiłam pierwszy test 8dpt i oczywiście jedna krecha .. później powtórzyłam 9dpt wieczorem i była druga bardzo blada kreska (ja miałam podany jeden 3dniowy zarodek :) ) obecnie mam 11tc ❤

Tak wiem że muszę zacząć od odstawienia maluszka. Planuje zacząć odstawiac od kwietnia- Ale pewnie on sam to zweryfikuje[emoji4] . W marcu planuje wizytę w klinice bo musimy uregulować opłatę za kolejny rok mrożenia i przy okazji wizyte u profesorka [emoji16]

Super, od razu lekarz pokieruje Cię co i jak.

[emoji127] 28.09.2017 Piotruś i Oleńka

Ja leczylam się u Dr Iwony Szymusik i u niej teraz prowadzę ciążę :) I @Oczekiwanie2017 też :D

Dziewczyny dziś nie wstawiam kalendarza bo dopiero od jutra mamy zapisane wizyty ( chyba że coś mnie ominęło ? ) kalendarz powoli zanika więc piszcie jak trzeba kogoś zapisać do kalendarza! :)

Ja i @zylwia chodzilysmy do dr Sz.Jak jeszcze pracowała w Fertimedica (też polecam) - obydwie jesteśmy w ciąży.
Teraz też idziemy za dr - tam gdzie Ona tam i my :)

reklama
Do góry