reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Trzeba zapłacić za 2 procedury od razu a trzecią ma się gratis. Jeśli uda się przy pierwszej procedurze, to zwracają połowę kosztów.

Biorąc pod uwagę, że wydałam już kupę kasy, to ten program wydaje mi się tanioszką. ;)
Kurcze brzmi super. Choc nie wiem skad wyskrobalibysmy kase na az dwie z gory. Ale przy glebszym zastanowieniu, jest to bardzo rozsadne rozwiazanie[emoji5]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Możliwe, że coś z krzepliwością krwi.
Faktycznie mam @ zawsze z ogromnymi skrzepami. Do tego bardzo obfite, nieraz po pół godzinie muszę zmienić podpaskę.

Mam też problem z siniakami, delikatne uderzenie o coś kończy się siniakiem. Po akupunkturze też zawsze mam długotrwale utrzymujące się siniaki.
To w zyciu nie powinnas brac acardu czy clexane bo to jeszcze pogorszy sytuacje i cie doslownie zaleje zrob sobie pakiet badan na krzepliwosc krwi.
Koagulogram sie to nazywa.

Kurcze brzmi super. Choc nie wiem skad wyskrobalibysmy kase na az dwie z gory. Ale przy glebszym zastanowieniu, jest to bardzo rozsadne rozwiazanie[emoji5]

Jak podsumowałam mniej więcej koszty mojej pierwszej procedury, to jest lekko ponad 20 tys. Bo jakieś wizyty nie wchodziły w pakiet, w pakiet wchodził tylko jeden transfer. Tutaj wychodzi na to, że każdy transfer jest w tej cenie. Ciekawe tylko ile kosztuje mrożenie zarodków i ich przechowywanie. ;)

kochana skrzepy skrzepami ale jak masz skłonnośc do siniaków to raczej krzepliwośc masz obniżoną, jak dodatkowo przywalisz heparynę to dopiero będziesz narażona na krwiaki w macicy... moja bratowa ma takie skłonności do siniaków, wystarczy, że ktoś ją mocniej dotknie i już, w 2 ciązach miałą krwiaki w macicy, musiała leżeć

@annemarie

No właśnie też tak mam, że od patrzenia na mnie, to mi się siniaki robią.
Kuźwa no. Właśnie się też zastanawiałam czy mogę brać ten acard ale czytałam na ulotce, że estrofem zagęszcza krew.

Jak podsumowałam mniej więcej koszty mojej pierwszej procedury, to jest lekko ponad 20 tys. Bo jakieś wizyty nie wchodziły w pakiet, w pakiet wchodził tylko jeden transfer. Tutaj wychodzi na to, że każdy transfer jest w tej cenie. Ciekawe tylko ile kosztuje mrożenie zarodków i ich przechowywanie. ;)
No tak. Normalnie trzeba liczyc kazdy transfer z osobna.. jednak wole tego nie sumowac, nie wiadomo na jakiej kwocie sie zatrzymamy, lepiej sie nie denerwowac..

No tak. Normalnie trzeba liczyc kazdy transfer z osobna.. jednak wole tego nie sumowac, nie wiadomo na jakiej kwocie sie zatrzymamy, lepiej sie nie denerwowac..

Tak, bo jeszcze prolaktyna skoczy.
Nie zrobiłam dokładnego podsumowania, ale widzę swoje konto.
Ach ta bankowość elektroniczna. ;)

Na czym dokladnie polega ten program 2+1? [emoji5]

W ramach tego programu masz oplacone w sumie 3 procedury, niby 2 a 3 dostajesz gratis jakby 2 wczesniejsze sie nie powiodły. Pelna procedura to stymulacja, punkcja i transfer przy czym tylko pierwszy transfer z kazdej procedury jest w cenie. Jesli masz kilka zarodkow a transfer nie zaowocuje ciaza to za kolejny transfer w tej procedurze placisz. W cenie masz wizyty, oznaczenie hormonow w trakcie stymulacji i opieke w ciazy do 12 tygodnia. Za mrozenie zarodkow placi sie dodatkowo a jesli udaloby sie Ci zajsc w ciaze w pierwszej procedurze to zwracaja ci czesc kwoty. Ale tak jak wspomnialam na wizyty chodzilam nie tylko w trakcie stymulacji tylko niejednokrotnie sie poradzic, obmyslic nowy plan dzialania no i teraz do 12 mialam wizyty w programie. Oni na swojej stronie maja opisane programy. My zdecydowalismy sie na ten ale maja rozne

reklama
Trzeba zapłacić za 2 procedury od razu a trzecią ma się gratis. Jeśli uda się przy pierwszej procedurze, to zwracają połowę kosztów.

Biorąc pod uwagę, że wydałam już kupę kasy, to ten program wydaje mi się tanioszką, bo kosztuje niecałe 14 tys. ;)
Dokladnie. Jeszcze jak ktos ma leki refundowane to juz wogole

Do góry