reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Super...Ale powiem Ci ze dużo tych wyzwań i ograniczeń. Mój m chyba nie byłby się gotowy az tak poświęcić :( najczęstsze nasze kłótnie przed in vitro go ze wypił piwo...a on mi na to ze przecież jeszcze dużo czasu do zapłodnienia komórek i abym nie przeszkadzała... niestety pewnych rzeczy on nie rozumie :( ale zobaczymy jak to będzie...może jak przyjdzie ten czas kolejnego podejścia to trochę będzie inaczej. Ale ciężko z tym bo on jeździ tirami więc tam też ma ograniczoną możliwość jedzenia zdrowych domowych obiadów itp.
powiedz mi kochana co to za plastry chłodzące i w jakim celu one ? Mi lekarz mówił że właśnie zima i wczesna wiosna jest najlepsze nasienie, a my nawet jak będziemy podchodzić to dopiero na jesieni.
Jeśli Twój mąż sam nie będzie się kontrolował to Ty nic nie zrobisz.
Na początku też musiałam mu podawać tabletki bo nie pamiętał dopiero po czasie sam wyrobił w sobie nawyk.
Co do alkoholu zawsze odmawiał kolegom - nigdy nie było nacisku z mojej strony.
A te plastry to tym bardziej są dla Twojego męża wskazane. Jak jeździ tirem to nieustannie przegrzewa jądra.
Te plastry mają za zadanie obniżyć temp moszny o 2-3 stopnie. Dzięki temu powinna być poprawa w ruchu
Link do: FertilMate, plastry chłodzące mosznę, 8 sztuk - Bez recepty

My kupujemy na allegro bo są większe opakowania i niższe ceny

reklama
Po raz setny tutaj powiem-jak Katowice to klinika Angelius Provita i dr Marta Paliga. Na internecie mozna mnostwo opinii o niej poczytac, wiec nie bede sie tu rozpisywac jakim jest aniolem itp itd :)
Klinika bardzo przyjemna, anonimowa, wszyscy witaja z usmiechem, nie na kolejek. Po transferze lezalam 3h pod kroplowka na sali-wyglad jak w hotelu. Pielegniarki przemile.
Podczas transferu pani ktora asystowala mojej doktor glaskala mnie po rece itp :)
Zobaczylam na usg ze zarodek jest juz w macicy.
Kontakt z kliniką jak i sama panią doktor wzorowy.
Z calego serca polecam. :)

Bardzo dziękuje za odp. Przeczytałam opinie i jestem pod wyrażeniem ogromnym :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jeśli Twój mąż sam nie będzie się kontrolował to Ty nic nie zrobisz.
Na początku też musiałam mu podawać tabletki bo nie pamiętał dopiero po czasie sam wyrobił w sobie nawyk.
Co do alkoholu zawsze odmawiał kolegom - nigdy nie było nacisku z mojej strony.
A te plastry to tym bardziej są dla Twojego męża wskazane. Jak jeździ tirem to nieustannie przegrzewa jądra.
Te plastry mają za zadanie obniżyć temp moszny o 2-3 stopnie. Dzięki temu powinna być poprawa w ruchu
Link do: FertilMate, plastry chłodzące mosznę, 8 sztuk - Bez recepty

My kupujemy na allegro bo są większe opakowania i niższe ceny
Mój pije mało...ale jego mała główka nie rozumie że nawet jedno piwo źle na to wszystko działa :( odnośnie tych plastrów to właśnie o nich czytałam, długo ich stosujecie ?Na myślę że jak będziemy podchodzić we wrześniu to od czerwca trzeba będzie zacząć suplementacja. Oczywiście ja też aby komórki były lepszej jakości.

Dziękuje bardzo za odpowiedz :) jestem z Kielc. My niby mamy klinikę Gamete w Podzamczu, ale ta sama endokrynolog co polecała Bociana to tą nasza Gamete kazała omijać szerokim łukiem.
Od razu biore pod uwagę ICSI bo chce zmaksymalizować szans :)

Nigdy nie miałam iui, bo Przyznam ze szkoda mi na nie pieniędzy. Skoro moj mąż usłyszał ze „może być dawca nasienia” i ma wyniki ponad normę to wiem ze problem jest po mojej stronie. Pomimo uzyskanych przez stymulację owulacji.

Cykl w którym miałam laparoskopię był bezowulacyjny. Okres wywołany Luteina. Teraz jestem 1 cykl po i czekam. Ale jakoś nie wierze by tym razem się mogło udać skoro już 2 lata się nie udaje. Ogólnie to super bo owulacja była, 12 dc pęcherzyk 21mm i endometrium 12,5. Natomiast 18dc lekarz potwierdził owulacje i endometrium spadło do 8...tak złe nigdy nie było. Wiec dlatego jakoś nadziei brak :(

Mam do Was jeszcze jedno pytanie. Ile w takich klinikach czeka się na 1 wizyte?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Przy pco powinnas miec dobrego lekarza gin ktory poprowadzi umiejetmie stymulacje. Wiem ze sa kliniki gdzie daja ta sama stymulke wszystkim pacjentkom [emoji15] Ja, pomimo bardzo roznych opinii tu na forum, ze swojej str moge polecic dr Zamore i klinike Novum (ale tak jak mowie to jedynie pod wzgledem stymulacji, jestem dopiero w trakcie pierwszego podejscia, u nas oprocz mojej lekkiej formy pco glowny problem to czynnik meski). Doktor bardzo skrupulatnie dobiera kolejne dawki lekow w trakcie stymulacji, czasem to upierdliwe przy kombinowaniu z polozna jaka ilosc danego leku kupic, ale dr Z. naprawde sie do tego przyklada i jest znany ze bardzo dobrze ogarnia pacjentki zagrozone hiperstymulacja [emoji4]
Tak w ogole to badzcie dobrej mysli, tak swietne wyniki nasienia sa teraz na wage zlota [emoji4]
Powodzenia! [emoji4]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

PAKIET BADAŃ LABORATORYJNYCH PRZED PROCEDURĄ ROZRODU WSPOMAGANEGO
arrow_toggle_up2.svg

Procedura Cena w PLN
PAKIET KOBIETA

Anty-HCV-Ag

50
HBsAG

40
Anty-HBc

52
Anty-HIV-1,2

50
VDRL

20
CMV IgG

58
CMV IgM

58
Rubella IgG

40
Rubella IgM

40
Toxo IgG

40
Toxo IgM

40
Ch. Trachomatis PCR

95
Cytologia

25
Grupa Krwi

40
Czystość pochwy

WSZYSTKO ZROBILAM NA NFZ CYTOLOGIA I CZYSTOSC POCHY GIN RESZTA RODZINNY INACZEJ W KLINICE ZAPALCILAM BYM COS KOLO 600 ZLA ZRESZTA TE KWOTY NAD TO CENY BADAN
Kochana te wszystkie badania robiłaś przed pierwszą procedura i wszystkie miałam dobre ;) robiłam wszystkie prywatnie wizyta juz blisko bo juz 7 nie moge sie doczekać

Może podrzucić Ci trochę estrofemu? :)

Ty jesteś w gyncentrum? Przeglądałam ich stronę i tam są różne pakiety, macie pakiet czy można też płacić po kolei za wszystko? :) Którego lekarza tam polecasz?

Myślałam, że przebolałam wczorajsze wieści ale dzisiaj znowu sobie powyłam. :(
Ja ci polecam mojego dr Grettke:) jest super fachowcem. My mieliśmy program 2+1 i powiem ci ze jest to super rozwiązanie i umowe podpisywać jak najwcześniej. W programie masz wszystkie wizyty w cenie we wsxystkich placowkach gyncentrum tj. Bielsko, Częstochowa i Katowice. Jest tsm super opieka, rewelacyjne labolatorium i swietni specjaliści. Ten program jest wg mnie super bo znacznie obniza koszty procedury i wizyt a jak sie uda za pierwszym razem to zwracaja czesc kwoty. W programie tez jest opieka do 12 tc. A wizyt mozesz miec ile chcesz. Ja niejednokrotnie jezdzilam do lekarza sie po prostu poradzic i niejednokrotnie ta wizyta trwala nawet pol godziny. Ja na prawde polecam ta klinike i dr Grettke bo jest swietnym specjalista i warto mu zaufac. Fakt czasem czeka sie na wizyte bo sa opoznienia ale wlasnie wynika to z tego ze raz wizyta trwa 5 minut a raz pol godziny. Nie bylo takiego pytania na które dr by mi nie odpowiedzial

Przy pco powinnas miec dobrego lekarza gin ktory poprowadzi umiejetmie stymulacje. Wiem ze sa kliniki gdzie daja ta sama stymulke wszystkim pacjentkom [emoji15] Ja, pomimo bardzo roznych opinii tu na forum, ze swojej str moge polecic dr Zamore i klinike Novum (ale tak jak mowie to jedynie pod wzgledem stymulacji, jestem dopiero w trakcie pierwszego podejscia, u nas oprocz mojej lekkiej formy pco glowny problem to czynnik meski). Doktor bardzo skrupulatnie dobiera kolejne dawki lekow w trakcie stymulacji, czasem to upierdliwe przy kombinowaniu z polozna jaka ilosc danego leku kupic, ale dr Z. naprawde sie do tego przyklada i jest znany ze bardzo dobrze ogarnia pacjentki zagrozone hiperstymulacja [emoji4]
Tak w ogole to badzcie dobrej mysli, tak swietne wyniki nasienia sa teraz na wage zlota [emoji4]
Powodzenia! [emoji4]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Dr Zamore kojarzę z TLC :) właśnie jego tez rozważałam :) Cieszę się ze Padło tu jego nazwisko.

Bardzo dziękuje za odp. Przeczytałam opinie i jestem pod wyrażeniem ogromnym :)

Faktycznie jest tam czlowiek anonimowy bo wyswietlaja nr, nikt nie wola po nazwisku, dow transferu sa pohedyncze sale w których poten sie odpoczywa po tranaferze. Jest tam tez sporo dobrych specjalistów, m.in. dr Marta Paliga, dr Mańka ale ja osobiscie w tej klinice mialam najgorszy transfer bo mialsm watpliwosc czy lekarz wie co robi i nie wzbudził mojego zaufania. Robil mi punkcje wiec liczylsm ze już transferu robić nie bedzie ale niestety. I to ki sie tam nie podobalo ze sa lekarze dyzurni ktorzy majs średnie opinie. No i moim zdaniem lepsze labolatorium ma gyncentrum. Ale faktycznie wizyty sa punktualne, bardzo fajne panie pielęgniarki. Tez dobra klinika ale moim zdaniem jednak gyncentrum lepsza

reklama
Faktycznie jest tam czlowiek anonimowy bo wyswietlaja nr, nikt nie wola po nazwisku, dow transferu sa pohedyncze sale w których poten sie odpoczywa po tranaferze. Jest tam tez sporo dobrych specjalistów, m.in. dr Marta Paliga, dr Mańka ale ja osobiscie w tej klinice mialam najgorszy transfer bo mialsm watpliwosc czy lekarz wie co robi i nie wzbudził mojego zaufania. Robil mi punkcje wiec liczylsm ze już transferu robić nie bedzie ale niestety. I to ki sie tam nie podobalo ze sa lekarze dyzurni ktorzy majs średnie opinie. No i moim zdaniem lepsze labolatorium ma gyncentrum. Ale faktycznie wizyty sa punktualne, bardzo fajne panie pielęgniarki. Tez dobra klinika ale moim zdaniem jednak gyncentrum lepsza

A nie jest tak ze jak się zdecyduje na lekarza to on już wykonuje wszystko? Wizyty, punkcję, transfer ?

Do góry