reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Mogę jeszcze trochę pomarudzić?
Zastanawiam się nad ostatnim transferem, gdzie beta na dobrą sprawę ujawniła się 11 dpt, wtedy wynosiła 2, czyli można przyjąć, że zaczęła rosnąć 10 dpt. To były 3 dniowe zarodki. W związku z tym, jakie mogą być przyczyny po stronie macicy, że doszło do tak późnej implantacji?
Histeroskopia rzecz jasna jest już numer jeden na mojej liście. :)
I jeszcze pytanko czy konflikt serologiczny (miałam z pierwszym mężem ale córka ma taką samą grupę krwi jak ja i mam teraz z mężem też ten konflikt) może wpływać na odrzucanie zarodka obecnie? Wydaje mi się, że nie, bo krwi jeszcze nie ma ale może jednak coś jest na rzeczy? Zwłaszcza, że dawce wzięliśmy z taką samą grupą krwi jak ma mąż. (Sugestia pani dr)
A beta na pewno byla wtedy rowna 2? Czy na wyniku bylo <2? Bo niektore laby maja sprzet czuly tylko powyzej 2. Wiec jak cos jest nizej niz 2 to nie pisza konkretnie tylko <2.

reklama
Kochane dostałam informację z laboratorium.
Dziś mamy 3 dobę hodowli i mamy nadal wszystkie 6 zarodeczków. :-D
Pięć z nich jest 8A i jeden 8B :D
Podjęliśmy decyzję żeby trzy zamrozic dzisiaj a pozostałe trzymać do 5 doby.

W porównaniu do poprzedniej hodowli to jest CUD! Pomimo rozpedzsjacej się hiperki dostałam mega kopa do działania.
Aaa.. Ogólnie radość na Maxa :D

No,no - piękny wynik. Super decyzja, żeby część już zamrozić a część trzymać do blastki.

dziewczynky od 6 dzisiaj zdycham! Czy po spadku bety i jeśli to była ciąża biochemiczna czy ból miesiączkowy jest taki straszny!? Już nawet mocne 3tabletki przeciwbólowe mi nie pomagają! Zwijam się z bólu jak nigdy! Czy tez tak miałyście??

dziewczynky od 6 dzisiaj zdycham! Czy po spadku bety i jeśli to była ciąża biochemiczna czy ból miesiączkowy jest taki straszny!? Już nawet mocne 3tabletki przeciwbólowe mi nie pomagają! Zwijam się z bólu jak nigdy! Czy tez tak miałyście??
Przy oczyszczaniu sie po spadku bety mnie bardzo bolalo

Kochana zalezy od ptzypadku. Ja po cb praktycznie nie czulam, ze mam @. Ale po lyzeczkowaniu zauwazylam ze mam.bardziej bolesne miesiaczki i macica boli calkiem inaczej, strasznie nieprzyjemnie. Mimo to teraz przy krwawieniu po poronieniu chodze do pracy, choc momentami musialam przysiasc, tak bolalo.

reklama
Do góry