reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Wczoraj byl temat o braniu Ovitrelle ( Pregnyl,Brevactid) juz po transferze,
podaje sie w celu stymulowania cialka zoltego w jajnikach powstalego po nakluciu pecherzykow po punkcji ,albo ,opcja 2 (lub po owulacji,jesli jest transfer mrozakow w cyklu naturalnym).Dalej ,do produkcji progesteronu ktory sprzyja implantacji przez odpowiednie przygotowanie sluzowki. Takie spa;) dla zarodkow.
I pamietac ze niestety falszuje wyniki krwi w moczu i we krwi. Najlepiej robic okolo 12 dnia po zastrzyku.

reklama
Zobacz załącznik 837738 Ja juz po wizycie :) Dzisiaj dosc dlugo trwala, bo byla kardiolog i Sara (bo tak ma na imie moja ksiezniczka ;) ) miala tez echo serca. Na szczescie jest wszystko ok i zdrowo rosnie, wazy 153g :) :)
Dzisiaj fotka cyknieta na szybko, bo mala nie chciala wspolpracowac i fikala podczas badania :p M sie smieje, ze to po mnie ;)
Hope,ciesze sie jak wariat ze z dzidzia wszystko ok. I chyba tez bym ja Hope nazwala (bo to w koncu Nadzieja:) cudnie i tak, Sara tez pieknie, moja siostrzenica tak ma na imie,przerobiona przez dziadka na "Sarenke" ma juz na szczescie 18 lat;))

Ojej ❤ jak słodko :) rozpływam się :D który to już u Ciebie tc ?

Przypomniałaś mi , że musze się zapytać dziś mojej Pani doktor właśnie o echo serca płodu ! Przed podejściem do transferu powiedziała, Że jak nam się uda zajść w ciążę to proponuje echo serca płodu ze względu na moją wadę serca .. także dziś muszę się dowiedzieć co jak i w ogóle :)

Gratuluję księżniczki ❤❤❤
Koniecznie zapytaj sie o te echo, napewno bedzie wszystko ok :)
U mnie dzisiaj dokladnie 16+4tc :)

Dziewczyny a mam pytanie jeśli okres dostanę 10 lutego to ile tych wizyt będzie przed crio ? Przepraszam ze pytam ale to moej pierwsze crio jak to wgl wygląda 7 kończę tabletki anty i co dalej ??

witaj ja tez sie przygotowuje do pierwszego crio jestem w trakcie okresu jak mi sie tylko konczy lece do kliniki badania juz mam wszystkie zrobione...a ty porobilas badania czy u nich robisz?

O matko nie wiedziałam!przykro mi i nawet nie chce wiedzieć co czułaś ! Bardzo ci współczuje, ale ta niunia musi być przy was zdrowiutka ! Tutaj jedna z naszych dziewczyn wysłała mi link o pewnej historii i aż się wzruszyłam! Jeśli nie znajdziesz prześle ci!! Chyba jednak musimy przejść ta droge! Ja w pewnym momencie zwątpiłam w Boga ,ale czasem mysle ze on mi zawsze wszystko robi pod górkę! Teraz wracam z większa siła i już zaczęłam działać! Właśnie odebrałam telefon z kliniki 3 weryfikacja bety i 0 ! Lepiej tak niż żeby była non stop zmienna! Oj ciężki ten nasz żywot! Ja mysle,ze ten 7 raz u mnie będzie szczęśliwy czuje to ,a jak mam takie nastawienie i przeczucie to nie może być inaczej!
Ja zadko o tym pisze. Mozesz podeslac link jak znajdziesz.
To musi byc straszne az 6 razy przezyc niepowodzenie. Niewiedza jest straszna i mam nadzieje, ze szybko uda Ci sie zdiagnozowac dlaczego sie tak dzieje. U mnie wskazanie do ivf jest "tylko" brak jajowodow, takze zachodze w ciaze za kazdym crio.
Nie udzielam sie zbyt czesto ale sledze Twoja/Wasze historie i trzymam mocno kciuki ✊

Wiecie co dziewczyny jak człowiek tak pare razy w dupę dostanie to robi się bardziej silniejszy! Mam więcej energii i mimo,ze moja beta dzisiejsza 0 bo taka miała być i nic nie wskazywało na to ze ona mi się zmieni uświadomiła mnie ,ze nic nie dzieje się bez przyczyny! Trzeba dokopać się dlaczego tak się stało ,gdzie jest problem i ja dowiem się mimo ze paraliżuje mnie tutaj bariera językowa ,ale dam z siebie rade bo musze wrócić pełna sił po kolejne dwie niunki!! I one zostaną ze mna tym razem!!!!

Hope,ciesze sie jak wariat ze z dzidzia wszystko ok. I chyba tez bym ja Hope nazwala (bo to w koncu Nadzieja:) cudnie i tak, Sara tez pieknie, moja siostrzenica tak ma na imie,przerobiona przez dziadka na "Sarenke" ma juz na szczescie 18 lat;))
Dziekuje kochana :*
ja tez czasami mowie do niej Sarenka :p

reklama
Ja zadko o tym pisze. Mozesz podeslac link jak znajdziesz.
To musi byc straszne az 6 razy przezyc niepowodzenie. Niewiedza jest straszna i mam nadzieje, ze szybko uda Ci sie zdiagnozowac dlaczego sie tak dzieje. U mnie wskazanie do ivf jest "tylko" brak jajowodow, takze zachodze w ciaze za kazdym crio.
Nie udzielam sie zbyt czesto ale sledze Twoja/Wasze historie i trzymam mocno kciuki ✊
Ja to mysle ,ze problem był w tym ze dostałam zarodki 3 dniowe! I nigdy nic nie bylo! Teraz po raz pierwszy dostałam 5 dniowe z blastocysta i była beta! Sama pielęgniarka dziś powiedziała,ze zaczęło się coś dziać! Wiec jeśli cis bylo i nie zostało wiec trzeba to zbadać! Może temu ze to był sztuczny cykl!!?? I tak smo pierwszy raz tak punkcję złe przeszłam może była tam rana?? Nie wiem ,ale nie będę gdybać tylko będę dzialac

Do góry