reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Wczoraj byl temat o braniu Ovitrelle ( Pregnyl,Brevactid) juz po transferze,
podaje sie w celu stymulowania cialka zoltego w jajnikach powstalego po nakluciu pecherzykow po punkcji ,albo ,opcja 2 (lub po owulacji,jesli jest transfer mrozakow w cyklu naturalnym).Dalej ,do produkcji progesteronu ktory sprzyja implantacji przez odpowiednie przygotowanie sluzowki. Takie spa;) dla zarodkow.
I pamietac ze niestety falszuje wyniki krwi w moczu i we krwi. Najlepiej robic okolo 12 dnia po zastrzyku.

reklama
Zobacz załącznik 837738 Ja juz po wizycie :) Dzisiaj dosc dlugo trwala, bo byla kardiolog i Sara (bo tak ma na imie moja ksiezniczka ;) ) miala tez echo serca. Na szczescie jest wszystko ok i zdrowo rosnie, wazy 153g :) :)
Dzisiaj fotka cyknieta na szybko, bo mala nie chciala wspolpracowac i fikala podczas badania :p M sie smieje, ze to po mnie ;)
Hope,ciesze sie jak wariat ze z dzidzia wszystko ok. I chyba tez bym ja Hope nazwala (bo to w koncu Nadzieja:) cudnie i tak, Sara tez pieknie, moja siostrzenica tak ma na imie,przerobiona przez dziadka na "Sarenke" ma juz na szczescie 18 lat;))

Ojej ❤ jak słodko :) rozpływam się :D który to już u Ciebie tc ?

Przypomniałaś mi , że musze się zapytać dziś mojej Pani doktor właśnie o echo serca płodu ! Przed podejściem do transferu powiedziała, Że jak nam się uda zajść w ciążę to proponuje echo serca płodu ze względu na moją wadę serca .. także dziś muszę się dowiedzieć co jak i w ogóle :)

Gratuluję księżniczki ❤❤❤
Koniecznie zapytaj sie o te echo, napewno bedzie wszystko ok :)
U mnie dzisiaj dokladnie 16+4tc :)

Dziewczyny a mam pytanie jeśli okres dostanę 10 lutego to ile tych wizyt będzie przed crio ? Przepraszam ze pytam ale to moej pierwsze crio jak to wgl wygląda 7 kończę tabletki anty i co dalej ??

witaj ja tez sie przygotowuje do pierwszego crio jestem w trakcie okresu jak mi sie tylko konczy lece do kliniki badania juz mam wszystkie zrobione...a ty porobilas badania czy u nich robisz?

O matko nie wiedziałam!przykro mi i nawet nie chce wiedzieć co czułaś ! Bardzo ci współczuje, ale ta niunia musi być przy was zdrowiutka ! Tutaj jedna z naszych dziewczyn wysłała mi link o pewnej historii i aż się wzruszyłam! Jeśli nie znajdziesz prześle ci!! Chyba jednak musimy przejść ta droge! Ja w pewnym momencie zwątpiłam w Boga ,ale czasem mysle ze on mi zawsze wszystko robi pod górkę! Teraz wracam z większa siła i już zaczęłam działać! Właśnie odebrałam telefon z kliniki 3 weryfikacja bety i 0 ! Lepiej tak niż żeby była non stop zmienna! Oj ciężki ten nasz żywot! Ja mysle,ze ten 7 raz u mnie będzie szczęśliwy czuje to ,a jak mam takie nastawienie i przeczucie to nie może być inaczej!
Ja zadko o tym pisze. Mozesz podeslac link jak znajdziesz.
To musi byc straszne az 6 razy przezyc niepowodzenie. Niewiedza jest straszna i mam nadzieje, ze szybko uda Ci sie zdiagnozowac dlaczego sie tak dzieje. U mnie wskazanie do ivf jest "tylko" brak jajowodow, takze zachodze w ciaze za kazdym crio.
Nie udzielam sie zbyt czesto ale sledze Twoja/Wasze historie i trzymam mocno kciuki ✊

Wiecie co dziewczyny jak człowiek tak pare razy w dupę dostanie to robi się bardziej silniejszy! Mam więcej energii i mimo,ze moja beta dzisiejsza 0 bo taka miała być i nic nie wskazywało na to ze ona mi się zmieni uświadomiła mnie ,ze nic nie dzieje się bez przyczyny! Trzeba dokopać się dlaczego tak się stało ,gdzie jest problem i ja dowiem się mimo ze paraliżuje mnie tutaj bariera językowa ,ale dam z siebie rade bo musze wrócić pełna sił po kolejne dwie niunki!! I one zostaną ze mna tym razem!!!!

Hope,ciesze sie jak wariat ze z dzidzia wszystko ok. I chyba tez bym ja Hope nazwala (bo to w koncu Nadzieja:) cudnie i tak, Sara tez pieknie, moja siostrzenica tak ma na imie,przerobiona przez dziadka na "Sarenke" ma juz na szczescie 18 lat;))
Dziekuje kochana :*
ja tez czasami mowie do niej Sarenka :p

reklama
Ja zadko o tym pisze. Mozesz podeslac link jak znajdziesz.
To musi byc straszne az 6 razy przezyc niepowodzenie. Niewiedza jest straszna i mam nadzieje, ze szybko uda Ci sie zdiagnozowac dlaczego sie tak dzieje. U mnie wskazanie do ivf jest "tylko" brak jajowodow, takze zachodze w ciaze za kazdym crio.
Nie udzielam sie zbyt czesto ale sledze Twoja/Wasze historie i trzymam mocno kciuki ✊
Ja to mysle ,ze problem był w tym ze dostałam zarodki 3 dniowe! I nigdy nic nie bylo! Teraz po raz pierwszy dostałam 5 dniowe z blastocysta i była beta! Sama pielęgniarka dziś powiedziała,ze zaczęło się coś dziać! Wiec jeśli cis bylo i nie zostało wiec trzeba to zbadać! Może temu ze to był sztuczny cykl!!?? I tak smo pierwszy raz tak punkcję złe przeszłam może była tam rana?? Nie wiem ,ale nie będę gdybać tylko będę dzialac

Do góry