reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Zobacz załącznik 837738 Ja juz po wizycie :) Dzisiaj dosc dlugo trwala, bo byla kardiolog i Sara (bo tak ma na imie moja ksiezniczka ;) ) miala tez echo serca. Na szczescie jest wszystko ok i zdrowo rosnie, wazy 153g :) :)
Dzisiaj fotka cyknieta na szybko, bo mala nie chciala wspolpracowac i fikala podczas badania :p M sie smieje, ze to po mnie ;)
Nie można zazdrości tym bardziej,ze tak ciężka człowiek drogę pokonuje! Ale jak patrzę się na te cudo to łezka mi się kręci nie z zazdrości tylko ,z żalu czy ja kiedykolwiek będę czuła to samo co ty teraz! Niech niunia zdrowo rośnie!!

reklama
Zobacz załącznik 837738 Ja juz po wizycie :) Dzisiaj dosc dlugo trwala, bo byla kardiolog i Sara (bo tak ma na imie moja ksiezniczka ;) ) miala tez echo serca. Na szczescie jest wszystko ok i zdrowo rosnie, wazy 153g :) :)
Dzisiaj fotka cyknieta na szybko, bo mala nie chciala wspolpracowac i fikala podczas badania :p M sie smieje, ze to po mnie ;)

Cudownie. Kocham takie wiadomości. Sara pięknie rośnie.

Już się doczytałam ! USG przecież nie boli! Jak to człowiek nie pomyśli ,a od razu pyta! Ale cxy komuś te badania ogólnie przydały się??
Tak. Przy czynniku meskim dobrze sprawdzic na usg czy nie ma zadnych zylakow powrozkow nasiennych. To czesta przypadlosc ktora da sie wyleczyc a po leczeniu parametry nasienia poprawiaja sie [emoji4]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Nie można zazdrości tym bardziej,ze tak ciężka człowiek drogę pokonuje! Ale jak patrzę się na te cudo to łezka mi się kręci nie z zazdrości tylko ,z żalu czy ja kiedykolwiek będę czuła to samo co ty teraz! Niech niunia zdrowo rośnie!!
Kochana wiem co czujesz. Moje pierwsze crio zakonczylo sie ciaza i urodzilam synka, niestety byl chory i zmarl po 4 miesiacach :( nie musze mowic co czuje matka zegnajac dziecko, ktore umiera jej na rekach.. Drugie crio zakonczylo sie tak jak u Ciebie ciaza biochemiczna, teraz jest trzecie i narazie mala zdrowo rosnie ale strach jest ogromny, bo za pierwszym razem tez lekarze zapewniali, ze synek zdrowo rosnie :(
Zycie jest niesprawiedliwe i czasami-my staraczki musimy przejsc dluga i czasami bardzo bolesna droge do naszego upragnionego szczescia..
Wierze, ze kazdej z nas sie uda, tylko czasami trzeba troche wiecej czasu.
Ja odetchne dopiero po porodzie.

Dzisiaj fotka cyknieta na szybko, bo mala nie chciala wspolpracowac i fikala podczas badania [emoji14] M sie smieje, ze to po mnie ;)
Piekna [emoji7] [emoji7] [emoji7]

Ojej ❤ jak słodko :) rozpływam się :D który to już u Ciebie tc ?

Przypomniałaś mi , że musze się zapytać dziś mojej Pani doktor właśnie o echo serca płodu ! Przed podejściem do transferu powiedziała, Że jak nam się uda zajść w ciążę to proponuje echo serca płodu ze względu na moją wadę serca .. także dziś muszę się dowiedzieć co jak i w ogóle :)

Gratuluję księżniczki ❤❤❤

Laski ,ktos tu pytal o badania jakie mozna zrobic ,wrzucam wam moja liste,moze komus sie przyda:)
LISTA BADAN ,KTORE MOZNA ZROBIC

lista badan ktore można zrobić,immunologia:
Antytrombina III, aktywność (AT)
Antykoagulant toczniowy (LA)
Białko C, aktywność
Białko S wolne
Przeciwciała antykardiolipinowe (ACA)
Przeciwciała przeciw beta 2-glikoproteinie (B2GPT)
Przeciwciała przeciwłożyskowe (APA)
Przeciwciała przeciwplemnikowe (ASA)
Przeciwciała przeciw antygenom jajnika (AOA) (=przeciwjajnikowe)
Mutacja genu protrombiny (20210 G-A)
Czynnik V Leiden
MTHFR C
MTHFR A
PPJ (ANA1)
TSH
FT3
FT4
anty-TPO
anty-TG
Subpopulacje limfocytów (NK)
Allo-Mlr (z partnerem)

laparoskopia,histeroskopia
biopsja endo

Oprocz tego zaglada do Grupy Slownik in Vitro ,ostatnio pisalam o mutacjach genu,homocysteinie i witaminach B12 ,troche jest czytania ale duzo medycznej wiedzy pisanej przez chemikow,lekarzy ,immunologow i embriologow. Rzuccie okiem :) Zapraszam

Kochana wiem co czujesz. Moje pierwsze crio zakonczylo sie ciaza i urodzilam synka, niestety byl chory i zmarl po 4 miesiacach :( nie musze mowic co czuje matka zegnajac dziecko, ktore umiera jej na rekach.. Drugie crio zakonczylo sie tak jak u Ciebie ciaza biochemiczna, teraz jest trzecie i narazie mala zdrowo rosnie ale strach jest ogromny, bo za pierwszym razem tez lekarze zapewniali, ze synek zdrowo rosnie :(
Zycie jest niesprawiedliwe i czasami-my staraczki musimy przejsc dluga i czasami bardzo bolesna droge do naszego upragnionego szczescia..
Jejku, nie wyobrazam sobie co przezyliscie przy stracie pierwszego malenstwa[emoji20] [emoji20] bardzo Wam wspolczuje..
I tym mocniej trzymam za Was kciuki zeby corcia zdrowo rosla i czekaly Was tylko dobre szczesliwe chwile razem![emoji173] [emoji173] [emoji173] sciskam [emoji9]

O matko nie wiedziałam!przykro mi i nawet nie chce wiedzieć co czułaś ! Bardzo ci współczuje, ale ta niunia musi być przy was zdrowiutka ! Tutaj jedna z naszych dziewczyn wysłała mi link o pewnej historii i aż się wzruszyłam! Jeśli nie znajdziesz prześle ci!! Chyba jednak musimy przejść ta droge! Ja w pewnym momencie zwątpiłam w Boga ,ale czasem mysle ze on mi zawsze wszystko robi pod górkę! Teraz wracam z większa siła i już zaczęłam działać! Właśnie odebrałam telefon z kliniki 3 weryfikacja bety i 0 ! Lepiej tak niż żeby była non stop zmienna! Oj ciężki ten nasz żywot! Ja mysle,ze ten 7 raz u mnie będzie szczęśliwy czuje to ,a jak mam takie nastawienie i przeczucie to nie może być inaczej!

reklama
Laski ,ktos tu pytal o badania jakie mozna zrobic ,wrzucam wam moja liste,moze komus sie przyda:)
LISTA BADAN ,KTORE MOZNA ZROBIC

lista badan ktore można zrobić,immunologia:
Antytrombina III, aktywność (AT)
Antykoagulant toczniowy (LA)
Białko C, aktywność
Białko S wolne
Przeciwciała antykardiolipinowe (ACA)
Przeciwciała przeciw beta 2-glikoproteinie (B2GPT)
Przeciwciała przeciwłożyskowe (APA)
Przeciwciała przeciwplemnikowe (ASA)
Przeciwciała przeciw antygenom jajnika (AOA) (=przeciwjajnikowe)
Mutacja genu protrombiny (20210 G-A)
Czynnik V Leiden
MTHFR C
MTHFR A
PPJ (ANA1)
TSH
FT3
FT4
anty-TPO
anty-TG
Subpopulacje limfocytów (NK)
Allo-Mlr (z partnerem)

laparoskopia,histeroskopia
biopsja endo

Oprocz tego zaglada do Grupy Slownik in Vitro ,ostatnio pisalam o mutacjach genu,homocysteinie i witaminach B12 ,troche jest czytania ale duzo medycznej wiedzy pisanej przez chemikow,lekarzy ,immunologow i embriologow. Rzuccie okiem :) Zapraszam
Ja pytałam !!! Dziekuje!! Jutro wszystko spisze i zrobię od A do Z

Do góry