reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Kochane czy któraś z Was miała do czynienia z polipem endometroium ??
Lub z pilopowatością endometrium ???
Jak to u was wyglądało bo mi co innego mówiła moja dok A co innego doktor wykonujący histeroskopie operacyjną i jestem w kropce...
Nie wiem już co mam o tym wszystkim myśleć...
Mam strasznie mieszane uczucia
Ja miałam. Wszystko zostało wyczyszczone na histeroskopii. Wysłane do badań. Potem byłam na antykach miesiąc aby wyciszyć endo i potem po odstawieniu już podchodzilismy do crio transferu. Wszystko o Ciebie ok?

Napisane na VTR-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U mnie były dwie wizyty, jedna, na której sprawdzono czy wszystko dobrze się oczyściło i dostałam receptę na leki, druga to był monitoring cyklu i wizyta miała się odbyć pomiędzy 11 a 13 dniem cyklu.
A jakie leki miałaś jak mogę wiedzieć i którego dnua był transfer ?;)

Dziewczynki gratuluje dzisiejszych dobrych wiesci! Tak trzymac!
@chlopkers... no nie wrozy to nic dobrego, ale nadzieje zawsze mamy do samego konca :* poki co zycze cierpliwosci. Ty do labo caly czas jezdzisz na zeromskiego? Beda mieli nowa stala klientke ;) jak ja chodzilam to zawsze byla ta sama babka rano i po pewnym czasie juz dziwnie sie na mnie patrzyla:p
U mnie sie zapowiada baaaaardzo pracowity luty, z 5 osob do pracy zrobilo sie nas 3, nie wiadomo kiedy bedziemy mialy kogos nowego/w zastepstwie, takze tego... czytac was na pewno bede regularnie ale jesli ktoras cos by konkretnie ode mnie chciala to albo privik albo wywolywac prosze:) codziennie bede z Wami i bede kibicowac!:*
Tak caly czas jezdze na Zeromskiego[emoji4] tam robia te bety naprawde szybko, nawet z dojazdem mam wyniki duzo szybciej niz u siebie. Ale juz nie bede wiecej robic badan. Bo mnie to wykancza psychicznie.. Wiem ze beta zwalnia, za tydzien bede w klinice i lekarz powie co dalej.
Zastanawiam sie czy to moje spowolnienie nie bylo nastepstwem zmniejszenia dawki Encortonu. Dzwonilam do kliniki w pt i kazal mi juz od sob brac po jednej tabl przez 3 dni, a w niedz rano poczulam pierwsze skurcze [emoji20] kiedy Wam kazali odstawiac steryd?
A druga sprawa ta cholerna mutacja MTHFR. Z tego co czytam to tez moze miec wplyw.. nic to, czekamy na Tlusty Czwartek i na wizyte w klinice. Moze ogarniemy w stolicy jakies zajepyszne paczki [emoji4]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Tak caly czas jezdze na Zeromskiego[emoji4] tam robia te bety naprawde szybko, nawet z dojazdem mam wyniki duzo szybciej niz u siebie. Ale juz nie bede wiecej robic badan. Bo mnie to wykancza psychicznie.. Wiem ze beta zwalnia, za tydzien bede w klinice i lekarz powie co dalej.
Zastanawiam sie czy to moje spowolnienie nie bylo nastepstwem zmniejszenia dawki Encortonu. Dzwonilam do kliniki w pt i kazal mi juz od sob brac po jednej tabl przez 3 dni, a w niedz rano poczulam pierwsze skurcze [emoji20] kiedy Wam kazali odstawiac steryd?
A druga sprawa ta cholerna mutacja MTHFR. Z tego co czytam to tez moze miec wplyw.. nic to, czekamy na Tlusty Czwartek i na wizyte w klinice. Moze ogarniemy w stolicy jakies zajepyszne paczki [emoji4]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
W zwiazku z mthfr powinnas kontrolowac poziom kwasu foliowego, wit b12 i homocysteiny. Jesli lykasz witamiknki dla kobiet w ciazy to najlepiej takie, ktore ajam w skladzie metylowany kwas foliowy. Jesli bedzie wsio ok to nie ma.powodow do zmartwien. Masz teraz heparyne? Bo to jest wskazanie do jej stosowania przynajmniej w pierwszym trymestrze. Ja przy wrzesniowym poronieniu homocysteine mialam 7,9 czyli bardzo w porzadku jesli chodzi o ciaze a i tak poronilam...

reklama
Do góry