przechodziłam przez to 2 razy. Zawsze ronie w 7 tygodniu ciąży. Ostatni raz teraz w święta.. Zapisałam się do Łodzi do Paśkika -immunologa i licze że znajdzie przyczyne. TObie to samo polecam zrobić.Ja to chyba musze wszystko zrobić ! Dziwne to ze coś się działo i przestało!
reklama
Szczescie1986
Fanka BB :)
Ja sobie tego bólu nie chce wyobrazić ! Może i dobrze ze spada niż żebym cierpaila jeszcze bardziej jak np ty!przechodziłam przez to 2 razy. Zawsze ronie w 7 tygodniu ciąży. Ostatni raz teraz w święta.. Zapisałam się do Łodzi do Paśkika -immunologa i licze że znajdzie przyczyne. TObie to samo polecam zrobić.
Kiedyś bardzo potrzebowalam i mi suka odmówiła teraz bede wiedziała że SMS jej pisze i tyle dziękuję; )no dokładnie, ja również kilkanaście lat byłam kierownikiem i pierwsze słyszę o takiej bzdurze zeby mogli Ci "nie dać" uż
Oczekiwanie2017
Ręce mi się trzęsą i cała się trzesę!! Dostałam telefon z kliniki! Moja beta z 18 spadła na 5!!! Mam odstawić utrogeston!!! Kazała przyjechać w patek na kontrol bo musza wiedzieć ,ze beta ma 0!! Nie rozumiem tego ,ze testy piękne ,a beta taka i jeszcze spada!! Chyba nie ma żadnych rad na to co zrobić żeby się udało! Przez jakiś czas mnie nie będzie już na forum!! Opowiedziałam wam swoją historie! 6 razy i klapa! Dziś zwątpiłam w Boga ! Całe życie mam pod górkę!!! I jeszcze teraz Bóg dał promyczek nadziei i ja mi zabrał! Jak teraz mam mysle pozytywnie przecież się nie da!! Trzymam za was wszystkie kciuki niech wam się poszczęści bo ta strata boli najbardziej !
Takie informacje zawsze bolą... Strasznie mi przykro. Ale my naprawdę Cię doskolane rozumiemy i wiemy przez co przechodzisz... Podniesiesz się, potrzeba tylko na to trochę czasu. Mi bardzo pomagaly zawsze przygotowywania do kolejnego transferu, najgorsza byłaby pustka i przerwanie starań. Mi po ciąży biochemicznej w kolejnym cyklu się udało. Podobno organizm czasami tak ma, że łatwiej mu potem zaskoczyć. Odetchnij trochę, może spróbuj badań immunologicznych i wracaj do nas.
Szczescie1986
Wzięłam właśnie rdv z moim lekarzem! Nim wezmę te dwa ostatnie musze wiedzieć czy mam szanse czy jestem aż tak beznadziejnym przypadkiem!! Tak bardzo boli niby jestem w pracy , a jestem gdzies indziej ! Łzy lecą ,a mąż to nawet powiedział ,ze zrobi wszystko w jego mocy żeby była poprawa plemników!ale co on zrobi i tak z dużo rzeczy zrezygnował!Takie informacje zawsze bolą... Strasznie mi przykro. Ale my naprawdę Cię doskolane rozumiemy i wiemy przez co przechodzisz... Podniesiesz się, potrzeba tylko na to trochę czasu. Mi bardzo pomagaly zawsze przygotowywania do kolejnego transferu, najgorsza byłaby pustka i przerwanie starań. Mi po ciąży biochemicznej w kolejnym cyklu się udało. Podobno organizm czasami tak ma, że łatwiej mu potem zaskoczyć. Odetchnij trochę, może spróbuj badań immunologicznych i wracaj do nas.
Zanim wezmiesz te dwa na pewno sie przebadaj bo musi gdzies byc problem. Warto go ograniczyc lub wyeliminowac.Wzięłam właśnie rdv z moim lekarzem! Nim wezmę te dwa ostatnie musze wiedzieć czy mam szanse czy jestem aż tak beznadziejnym przypadkiem!! Tak bardzo boli niby jestem w pracy , a jestem gdzies indziej ! Łzy lecą ,a mąż to nawet powiedział ,ze zrobi wszystko w jego mocy żeby była poprawa plemników!ale co on zrobi i tak z dużo rzeczy zrezygnował!
Szczescie1986
Jest problem bo beta była i jej nie ma!cos zaczęło się dziać i przestaloZanim wezmiesz te dwa na pewno sie przebadaj bo musi gdzies byc problem. Warto go ograniczyc lub wyeliminowac.
No wiem. Wiec bez poszerzonej diagnostyki nie ryzykuj transferu.Jest problem bo beta była i jej nie ma!cos zaczęło się dziać i przestalo
reklama
Ja za pierwszym razem ivf mialam 6 zarodkow i zaden ze mna.nie zostal teraz mialam drugie ivf i tez bylo 6 pieknych zarodkow z czego 4 przebadalismy genetycznie i 3 mialy wady a tylko 1 zdrowy.i lekarz doszedl do wniosku ze przy pierwszym ivf zarodki wszyskie musialy miec wade skoro przy drugim ivf z 4 blastek.tylko jeden zdrowy.Wzięłam właśnie rdv z moim lekarzem! Nim wezmę te dwa ostatnie musze wiedzieć czy mam szanse czy jestem aż tak beznadziejnym przypadkiem!! Tak bardzo boli niby jestem w pracy , a jestem gdzies indziej ! Łzy lecą ,a mąż to nawet powiedział ,ze zrobi wszystko w jego mocy żeby była poprawa plemników!ale co on zrobi i tak z dużo rzeczy zrezygnował!
Podziel się: