reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Witajcie!

Przede wszystkim witam nowe dziewczyny i kibicuję wszystkim w walce o dzidzie:)

U mnie przygotowania do przyjęcia mrozaczków, póki co biorę acesan, folik i estrofem i tak do nastepnego poniedziałku. Wtedy dowiem sie kiedy transfer:) miłego dzionka

reklama
Doslownie wszytko sie zgadza!U mnie rowniez lewy jajnik...zostaly z niego jakies strzepki ale pocieszajace jest to,ze ostatnio podczas stymulacji zaczal pracowac i wytworzyl pecherzyk a dodatkowo drugi jajnik az 8 ...wiec jak dla mnie to juz sukces bo moje amh to 0,4...wiec lekka tragedia ...Wszystko co opisalas to jak zywcem wyciete z mojego zycia :-) Trzymam kciuki za Twoje podejscie do ivf!Stymulacja byla dla mnie troche meczaca a glownie wyciszenie ale my kobitki jestesmy w stanie przezyc wszystki :) Sciskam i trzymam kciuki!

Widzę że AMH też mam takie same:tak: Ja mam krótki protokół, zaczynam menopurem 225, a Ty czym byłaś stymulowana?

Cześć wszystkim!
Na początku witam wszystkie nowe dziewczynki.
Ja nie pisałam bo mąż miał tydzień urlopiku i postanowiliśmy spędzić ten czas razem bez kompa i troche się zrelaksować jeżeli już na wczasy jechać nie możemy.
Dużo pisałyście przez ten czas, jestem na etapie czytania:szok:
U mnie ok, oprócz snu. Niestety dalej nie umie spać. Za tydzień mam wizytę u gina więc się popytam co i jak.
Pozdrawia Was gorąco i wracam do lekturki

Powiedzcie mi czy miałyście robione usg 2 dc przed stymulacją do ivf? Bo ja nie mam go zleconego, a wiele dziewczyn pisze że miały sprawdzane czy wszystko ok:baffled:

Hej dziewczynki.wiec u mnie nic.zrobilam drugi test wczoraj rano i wyszedl negatywny, a wieczorem dostalam takiego duzego plamienia ze to chyba musi byc okres? W sumie nie powinnam miec okresu jeszcze bo ostatni mialam 7 lipca..wiec troche jestem skolowana co to plamienie moze oznaczac?.z kliniki jeszcze do mnie nie oddzwonili, mam nadzieje ze sie odezwa jakos dzisiaj i umowia mnie na wizyte..na szczescie mamy jeszcze 4 mrozaczki wiec sie nie poddajemy i bedziemy probowac jeszcze raz..wiecie kiedy po nieudanym transferze mozna probawac znowu? Dlugo trzeba czekac? Pozdrowionka dla was wszystkich

Kamryn - witaj. Nie martw sie na zapas lekarze raczej wiedza co robia. Trzymam kciuki za betke.
Roxii Lady Sena - ja tescik robilam juz w 6 dobie. Tak wiem ze wczesnie ale wstalam rano i tak sobie wymyslilam. Druga bardzo slaba kreska pojawila sie po okolo 20 minutach. Robilam test z nastawieniem ze jak nie wyjdzie to jeszcze poczekam bo pewnie za wczesnie. Wydane mi sie ze w moim przypadku zawazylo to ze mialam podane dwa 6dniowe blastusie i oba sie przyjely wiec hormonu wiecej bylo. Ogolnie jednak zalecam dluzsze czekanie aczkolwiek wiem ze latwe to nie jest. Dziewczynki powodzenia. Przesylam wam fluidki &&&&&&&&

Witam dziewczyny
Jestem tu nowa , przejżałam pobieznie wątek , może ktoś ma ochote podzielić się swoimi doświadczeniami związanymi ze stymulacją do IVF (długi protokół)Ja od 25 dc do 2dc biorę gonapeptyl daily 1 ampułko strzykawka , następnie mam zmniejszoną dawkę do 0,5 , a poza tym od 3dc biorę festimon (3*75j.m rozpuszconego w fiolce) , a poza tym Medrol od 6dc , kolejna wizyta 22.08 - wtedy pewnie znów coś sie pozmienia i może będę wiedziała coś więcej nt jajeczek , transferu itp. Czy możecie się podzielić swoimi doświadczeniami?

Zosia_K - niezwykle miło, że o mnie pamiętasz:-):-) Ostatnimi czasy się nie odzywam, bo nic nowego w kwestii rozmnażania się u nas nie dzieje. Zmartwiło mnie niskie AMH i zdenerwowało, że sama sobie zrobiłam to badanie na własną rękę, a klinika nie zleciła tak podstawowego badania. Tyl;ko się dziwili, że słabo odpowiadam na stymulację :baffled:. A tak ogólnie to pracuję, w weekendy szaleję... Muszę się wyżyć, bo potem długo będę musiała na siebie i bąbelki w brzuszku uważać ;-)

Lucy777 witaj:-) co konkretnie chcesz wiedziec??? pytaj o co chcesz, a my postaramy się odpowiedzieć:tak:
pepper kurcze a który masz dzisiaj dzien po transferze??? Piszesz ze 7 sierpnia miałaś ostatnią @ to w którym dniu cyklu Ty miałaś transfer??? masz tylko plamienia czy @???
memories super ze niedługo znów startujesz, życze powodzenia;-)
marikuk dzieki bardzo, zobaczymy czy 27 bedzie szczęśliwy i dla nas ;-)

reklama
oooo widzę, że więcej dziewczyn jest z Gamety :) pewnie nie raz spotkałyśmy się w poczekalni :)

A któraś z Was leczy się u dr Czecha? A ja mam dziś 4 dc, po IVF wydłuża się cykl o około 7 dni i u mnie tak niestety było. Lekarz powiedział, że to normalne- kilka cykli po IVF będzie wydłużonych lub nieregularnych.. masakra:(

Dziś odebrałam wyniki prolaktyny i mam 656,1 przy normie do 496.. Jak myślicie, czy prolaktyna mogła spowodować niepowodzenie in vitro ?

Pozdrawiam Was i trzymam gorące kciuki, żeby Wam się udało!!!

Do góry