reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Mam pytanie do dziewczyn z Krakowa. Czy orientujecie sie gdzie mozna kupic (najlepiej w rozsadnych cenach) Lutinus i Fraxiparine? Zawsze zalatwialam to w aptece przy Novum w Warszawie. Dopiero 8 lutego mam wizyte pecherzykowa. a w ten czwartek koncza mi sie leki. Bede miec nowa recepte od swojego lekarza. Podeszlam do apteki kolo siebie i babka mowi ze musieliby mi zamowic Lutinusa ale ze wzgl na transport nie hurtowej ilosci za opakowanie zaplace niecale 400zl. Wydaje mi sie to troche duzo

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
400 zł??!! OMATKOBOSKO!!!
Kochana w aptece dr max na Bratysławskiej (Kaufland) lutek jest po 110 zł i dostępny zawsze od ręki. Fraxi też powinna być

A betę tak z ciekawości robiłaś? Bo czasami się zdarza, że dokładnie nie oczyszcza macicy i może stąd problem. Ja po lyzeczkowaniu (2,5 roku temu) nie miałam żadnych dodatkowych krwawien, itp.więc wydaje mi się to trochę dziwne. Na kolejną @ chyba też u Ciebie za wcześnie.

Wlasnie taki mam plan ze na bete pójdę jutro albo pojutrze i sie okaże co ona mi powie...
Niech juz bedzie wiosna.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Trochę mi się nie podoba, że masz nadal łykać tabletki poronne po łyżeczkowaniu, pierwszy raz słyszę o takim schemacie postępowania.
Myślę, że warto skonsultować się z innym, dobrym lekarzem lub podjechać na IP szpitala ginekologiczno-położniczego.

Jutro lub pojutrze idę do lekarza i na bete. Do mnie nie przemawia branie tych proszków po lyzeczkowaniu, zwłaszcza jesli marnie na mnie działały juz przed. Poza tym ze było mi po nich pieruńsko niedobrze, moze dlatego ze to na wrzody żołądka jest. Wiec plan jest taki ze, tak jak radzisz, skonsultuje to z kimś innym. I zrobię bete zeby zobaczyć ile wskaze. Myślicie ze jesli jutro pójdę do innego gina to bedzie mi mogła - od zabiegu dzis mija tydzień - zrobic USG i zobaczyć czy tam w środku jest ok?

Mam pytanie do dziewczyn z Krakowa. Czy orientujecie sie gdzie mozna kupic (najlepiej w rozsadnych cenach) Lutinus i Fraxiparine? Zawsze zalatwialam to w aptece przy Novum w Warszawie. Dopiero 8 lutego mam wizyte pecherzykowa. a w ten czwartek koncza mi sie leki. Bede miec nowa recepte od swojego lekarza. Podeszlam do apteki kolo siebie i babka mowi ze musieliby mi zamowic Lutinusa ale ze wzgl na transport nie hurtowej ilosci za opakowanie zaplace niecale 400zl. Wydaje mi sie to troche duzo

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

:szok: 400zł???:szok:
Chyba komuś się we łbie pop******!!!!

Jutro lub pojutrze idę do lekarza i na bete. Do mnie nie przemawia branie tych proszków po lyzeczkowaniu, zwłaszcza jesli marnie na mnie działały juz przed. Poza tym ze było mi po nich pieruńsko niedobrze, moze dlatego ze to na wrzody żołądka jest. Wiec plan jest taki ze, tak jak radzisz, skonsultuje to z kimś innym. I zrobię bete zeby zobaczyć ile wskaze. Myślicie ze jesli jutro pójdę do innego gina to bedzie mi mogła - od zabiegu dzis mija tydzień - zrobic USG i zobaczyć czy tam w środku jest ok?

Uważam, że bardzo dobrze robisz, że idziesz do lekarza to skonsultować.
Mi po poronieniu w szpitalu od razu następnego dnia sprawdzali jamę macicy i określali, czy wszystko jest wyczyszczone, więc myślę, że tym bardziej po tygodniu będzie widać.
Trzymam kciuki. Ważne by to dokończyć byś mogła iść dalej :)

reklama
Do góry